Avionul cade o singură dată

15 September 2014

Eglantina BecheruCeva ne atrofiază reflexele. Jumătate din oraș e un spital de stat, iar cealaltă jumătate e o clinică privată. Sănătatea nu-i pentru oricine, pentru că nimeni nu te vrea deștept. E un virus în aer ce îndeamnă la uitarea propriei naturi și conectarea la Mareaurbanizare. Ține pasul cu lumea și nu uita să-ți iei doza zilnică de Murti-Bing, medicamentul din romanul lui Witkiewicz, care traduce realitatea prin matricea ideologiei. Un soi de morfină, te face să nu mai simți durerea și să pari sincer în goana după clișee, precum “Urmează-ți inima” sau “Ascultă-ți instinctul“. Ce s-ascult? Instinctul e cumva treaba aia animalică din noi, care ne leagă de natură, dar pe care nu avem cum s-o vedem? Nu înțeleg ce e instinctul ăsta, ce formă are și unde poate fi găsit. Creier sau inimă păstrate în formol există, dar unde e borcanul cu reflexe?

Să trecem peste, vorbim, deci, despre nimic. Același nimic care te face să mergi undeva, să cauți altceva, să te încrezi în cineva sau să alergi. Ei, asta e o lecție pe care nu o înveți mai niciodată la școală. Dacă ți se spune să fugi, fugi cât te țin picioarele. Nu te gândi că poți fi zmeu sau schimba lucrurile, vor sfârși prin a te schimba ele pe tine. Cei care îți spun asta, de obicei, nu-ți vor binele, dar nici răul. În ei te poți încrede mai mult decât în cei care tac. Culmea este că atunci când “fugi!” vine chiar din interiorul tău, precum în partea de final a filmului The Girl with the dragon tatoo, efortul de a nu părea cumva laș sau speriat se traduce în prezența într-un loc în care nu-ți va fi bine. Dar cum oamenii le gândesc, le răsucesc și apoi le clocesc, ajung la concluzia că nu-i chiar așa, de data aceasta s-ar putea să fie diferit.

avioane

În spatele clinicilor, dincolo de formele orașului, departe de gadgeturi și consilieri de dezvoltare personală, șamani și preoți ai evoluției, am fost deja acordați la marile ritmuri ale universului. Pe aceste oi le paște uitarea.

De fiecare dată când văd un avion pe cer, mă gândesc că poate ar fi trebuit să fiu în el, că sunt așteptată în altă parte. Multe dintre cele mai importante experiențe pe care le avem pot fi comparate cu o astfel de mașinărie. Urcă-te în ea sau fugi, dacă așa îți spune instinctul, pentru că avionul cade o singură dată!Citiţi şi

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Fundătura Popescu

Raiul de dincolo de alunecările de maluri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro