Bărbaților le plac femeile puternice, dar…

13 December 2015

miriam soareMai întâi de toate, aș vrea să definesc ce înseamnă, în accepțiunea mea, o femeie puternică. Și cum cred eu că ei, bărbații, le văd pe femeile așa zis puternice.

O femeie puternică este acea femeie care este independentă și stabilă material și care, de regulă, câștigă mai mult decât bărbatul care dorește să o cucerească. Este acea femeie care are studii și o funcție, de cele mai multe ori, de conducere. Este acea femeie care, dacă are copii, reușește să se ocupe de ei și să-și împartă judicios timpul între serviciu, iubit și familie. Este acea femeie care are o mașină mai bună decât a lui și pe care el o duce cu amabilitate la service sau la spălat, ca să creadă lumea că-i aparţine. Pentru simplul motiv că și-o dorește, dar nu și-o poate permite. Pe care mașină, când merg împreună undeva, o conduce el. O femeie puternică are casa, dar, mai ales, are căminul ei.

O femeie puternică, în accepțiunea mea, este o femeie care nu are nevoie de un bărbat alături, decât numai și numai pentru a-l iubi și pentru a fi iubită. Altfel, ea se descurcă singură cu orice. Dacă i s-a stricat robinetul, cheamă instalatorul. Dacă i s-a stricat mașina, cheamă platforma să i-o ducă la service.

O femeie puternică ştie să iubească și iubeşte cu tot sufletul ei. Pentru simplul motiv că nu o interesează de la el nimic material. Ea are de toate. Este avidă doar de iubire, de atașament și de atenție. Vrea un umăr pe care să adoarmă seara și brațe care să o înlănțuiască. Nu caută pe cineva care să ducă gunoiul, căci asta face și singură sau o face menajera ei. Și pentru toate astea, ea, în puterea ei, este capabilă să închidă ochii că poate el nu și-a terminat studiile sau a absolvit vreo facultate necunoscută de management, dar muncește cu totul altă aiureală. Că el are venituri mult mai mici. Că locuiește încă la mama, că are de plătit vreo două pensii alimentare pe care, de altfel, nu le prea plătește și… tot așa.

femeie râzând

Bărbaților le plac femeile puternice. Da. Dar doar ca să le cucerească. Nu-și doresc să trăiască alături de ele. Se zbat să le cucerească, doar ca să-și demonstreze lor și celor din jur valoarea. Uite, frate, ce femeie capabilă mi-am tras eu! Femeile puternice sunt o provocare pentru ei. Sunt un examen. Sunt o confirmare. Doar că, după ce își fac demonstrația de forță, abdică. Fug. Pleacă. De ce? Pentru că femeile puternice sunt obositoare. Orice ar face ele și oricum ar face, când el se reflectă în ea, se vede mărunt, nerealizat, frustrat. Pe ea o vede ca pe o scorpie carieristă și autoritară. Reușitele ei îl dor. Hainele ei de calitate și maşina ei pricopsită îl sfidează și are mereu impresia că ea reușește orice, doar ca să scoată în evidență cât este el de „nenorocos” în tot ce întreprinde. Atunci, ce-i rămâne lui de făcut?

Bărbaților le plac femeile puternice. Dar îşi aleg femei dependente. Femei care frecvent spun – „iubi, nu ştiu, nu pot”. Îşi aleg femei care sună după ei, disperate că nu găsesc, pe bordul mașinii lui, butonul de la care să aprindă farurile. Bărbaților le plac femeile puternice, dar nu la ei acasă și nu în viețile lor. Femeile puternice sunt pentru bărbați o carte de vizită, o victorie, un blazon. Sunt, dacă vreți, ceea ce este pentru femei mantoul de vizon. Adică imaginea reușitei pe care o purtăm doar arareori și pentru care alte femei ne invidiază. În rest, purtăm jachete ușoare, comode și ieftine.

Pe Miriam o găsiţi întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

„Iubita, să dai un semn când rămâi singură…”

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

O mai fi ceva?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Diana / 29 February 2020 20:51

  Un articol prost, despre prosti.

  Reply
 2. Marius Urs / 29 February 2020 13:58

  Eu sunt de acord cu articolul în mare, însă vreau sa adaug ceva spre considerare, fiind omis în ce a fost spus. Un bărbat puternic înțelege definitia aceea de femeie puternică și poate respecta trăsăturile acesteia. Un bărbat de calitate nu considera o femeie puternică , precum descrisă acolo, ca fiind obositoare, ci fiind validarea a ce el consideră femeie de calitate prin propria ideologie de viata și iubire, prin ce se numește reciprocitate de atitudine, fapt ce este motivator pentru bărbat, simțind că trebuie să merite această femeie, tocmai pentru că ea este ceva diferit de standard. Adică dacă știu cine sunt, știu să te văd și te vreau așa cum ești, automat am intenția să te cunosc, să petrec timp așteptând sa vrei să mă cunoști, fix așa sună mintea unui bărbat serios, puternic, dar care poate avea defectele spuse de articol, cum ar fi că ia mai puțini bani decât femeia, sau este mai ” împiedicat ” în încercarea de a se conecta cu femeia în cauză, tocmai pentru că o consideră ceva ieșit din comun. Deci poate ca generalizarea din articol asupra definiției de bărbat care ia trofeu și pleacă, pentru ca nu vrea sa trăiască alături de femeia puternică, este doar lipsa atenției sporite asupra bărbaților de calitate, prin preconcepția ca toți sunt la fel. Deci există cei care trec ușor neobservați , din simplul motiv că uneori femeilor le e frică să fie fericite și pedepsesc rapid potențialul, luând în calcul prea mult experiențele nereușite din trecut, ori defectele cântăresc mai mult decât calitățile, chiar și atunci când defectele nu sunt decisive în ceea ce se numeste caracter și comportament, așa cum evocă articolul, mai ales când ele nu au răbdare să dezvolte o relație de prietenie, care stă la baza unei potențiale relație de iubire, căci dragostea nu pică din cer, ci este o poveste scrisă de doi parteneri ce fac eforturi aproximativ egale, efort însemnând orice gest de reciprocitate, plecând de la ideea de mai sus, că dacă știi cine ești, doar așa știi să definești ce înseamnă dragoste pentru tine, pentru a ști să vezi cine îți oferă și ești gata să fi vulnerabil. Pentru ca a fi puternic, femeie sau bărbat, înseamnă totodată să accepți riscul de a fi completat, asta se face doar prin a lăsa o portiță liberă, sau vulnerabilitate, ca jumătatea ta să te poată cunoaște, știind ca se poate baza pe tine tocmai pentru ca îi dai acces la esența vieții tale, bune și rele.

  Reply
 3. Andreea / 20 February 2020 12:45

  Eu nu stiu in ce telenovele traiti, femeile astea care ganditi asa cum e relatat in articolul asta. Banii nu te fac o femeie puternica. eu vad o femeie cu figuri in cap descrisa in articolul asta, nu una independenta si puternica.

  Like 5
  Dislike 2
  Reply
 4. Oana / 19 February 2020 20:16

  M-am saturat de porcaria asta cu femei puternice. E mult mai de preferat sa fii desteapta decat puternica, mai degraba corecta si buna si mai degraba singura cand se ignora importanta calitatilor. Putere avem toti in situatii dificile, cei care se agata insa de a fi puternic cu orice pret, in orice situatie, doar isi “umfla muschii” si se hranesc din competitia cu ceilalti si din aprecierea lor. Pe mine, “puternicii” astia ma fac sa zambesc amar, ca-s multi. Vorba aia, mai degraba un dram de minte decat un car de putere…

  Like 4
  Dislike 2
  Reply
 5. Laura / 19 February 2020 16:23

  Ce descrieti voi acolo nu e o femeie puternica, este una independenta financiar. Poti fi puternica si fara finante, poti fi puternica pentru ca depasesti situatii foarte grele sufleteste sau trupeste, tradari, deziluzii. Daca un barbat nu ar trebui sa se uite de sus la femeia lui doar pentru ca are castiguri materiale mai mari, nici femeia nu ar trebui sa se uite sus la barbat daca e mai avuta.In dragoste ar trebui sa primeze respectul reciproc, nu numaratul potentei financiare.

  Reply
 6. Stefan / 1 September 2017 14:00

  Penibil! De foarte multa vreme nu am mai citit un articol atat de superficial si stupid. Cred ca mai degraba va prezentati frustrarile personale decat pe cele ale barbatilor. Ideiile principale din textul dvs. se rezuma la bani, masina si faptul ca o femeie nu poate iubi un barbat daca acesta detine aceste LUCRURI. Felicitari pentru ca sunteti o femeie puternica si independenta! Eu sunt sarac, nu vreti sa ma iubiti pe mine? Va rog eu mult sa va axati pe munca, masina, bani si sa incetati cu scrisul.

  Reply
 7. Adina / 5 December 2016 17:48

  Doamna NICOLETA ,cea care a scris articolul are perfecta dreptate Spun asta pantru ca sunt intr-o astfel de situatie intrucat nu l-am cunoscut prea bine de la inceput Timpul liberfiind prea scurt iar preocuparile mele se indreptau intr-o alta directie

  Reply
 8. Simona / 4 December 2016 21:51

  Eu ma regasesc in articolul tau….si in ciuda altor opinii, sunt realizata material, profesional, am 2 fiice independente de mine si desi sunt singura …SUNT FERICITA!!! Asemeni multor altor femei….

  Reply
 9. Cosmin / 4 October 2016 6:39

  Cred ca titlul este gresit. Ce descrii auci e, de fapt, cum arata o femeie aproape realizata financiar. O femeie care incepe sa fie multumita de cistigul ei dar care nu prea pare a fi fericita. Mai toata descrierea ta se repeta, prezinta financiar un caz de femeie care “se descurca si singura”.
  Dar, asta e opinia ta. Oricum, titlul e complet gresit.

  Reply
 10. Andreea / 18 September 2016 11:55

  O femeie puternica prefera un barbat mai slab?

  Reply
 11. Nicoleta / 17 September 2016 16:12

  Apreciez faptul ca ai mentionat faptul ca prezentarea de mai sus este o opinie personala. Dar este prezentata ca o suma a viselor sau de ce nu, a frustrarilor acumulate. In mine a starnit furie asocierea fara fod intre bani si o femeie puternica. In spatele oricarei realizari ale ei ai pus un fundament financiar. Sa va prezint si o alta varianta de femeie puternica. Cea care stie si singura sa schimbe un robinet, poate chema instalatorul, dar il valorifica pe omul de langa ea, desi poate mai putin potent financial sau cultural si il roaga pe el sa.l schimbe. Si il mai roaga sa ii duca masina la spalatorie sau sa ii deschida borcanul cu dulceata. Ala pe care ea l.a facut. Pt ca nu a vrut sa isi invete copii ca prunele cresc pe raft la kaufland si 2 raioane mai in fata se tranforma in compot. E cea care stie si poate face sacrificii…cea care stie sa construiasca…si nu…nu neaparat o facere…cea care stie in egala masura sa puna bazelele unei familii…unui camin…unei educatii copiilor sai. Si sa te intreb ceva?? Mama ta a avut o functie de conducere? O masina scumpa? Menajera? Ti.a tratat tatal cu inferioritate? Tu, da tu, te regasesti in ce ai scris mai sus? Sau TU nu te consideri o femeie puternica?

  Reply
 12. Larisa / 17 September 2016 11:09

  O femeie puternica nu ar accepta niciodata langa ea un barbat ca cel pe care il descrieti, nu ar putea niciodata sa respecte un astfel de barbat. O femeie puternica va avea intotdeauna un barbat puternic langa ea, altfel nu este destul de puternica.

  Reply
  • oana / 17 September 2016 11:44

   Total de acord cu tine. Nu ai putea respecta un asemenea om, nu te-ar atrage cu nimic nimicnicia lui…o femeie putenica poate iubi doar un barbat puternic, fara dubii as zice.

   Reply
 13. O alta / 2 February 2016 14:47

  Bărbații în general, și, în special după o anumită vârstă, nu spun care 🙂 le apreciază mult, pe cele care le culeg lor din palma, și, sunt foarte ascultătoare, de genul ” Da, iubitule, așa facem, cum zici tu!” :)) Doamne ferește să dea peste vreun alt “specimen” . Se simț de-a dreptul amenințați. E hilar, sa-i privești în acele momente 😉 cand au anumite așteptări, și nu li se confirma. :)))))

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro