Binele în doi începe cu propriul bine

18 January 2018

Aniela CazacuConstruim lumi durabile în afara noastră, iar în noi se ruinează visurile pentru că avem o structură fragilă în care nu mai suntem dispuși să investim… privirea noastră este frecvent orientată spre în afară. Ne uităm mereu spre ceilalți, căutăm răspunsurile la alții, modelele și reperele în rețete oferite de alții, uneori chiar ne lăsăm viața pe mâna celorlalți, în timp ce noi suntem ocupați să rezolvăm problemele altora. Este ciudat că facem asta, căci timpul nostru se scurge, iar noi uităm să fim conștienți de propria viață.

Unii dintre noi descoperim că lumea în care sunt cele mai multe răspunsuri este atât de aproape de noi, doar că energia întrebărilor trebuie orientată spre înăuntru. Dacă tu înveți să te cunoști și să te placi, dacă ajungi să te simți în siguranță în tine însuți, vei avea multă dragoste pentru a da și altora.

Binele în relație începe întotdeauna cu binele tău! Îngrijește-te să fii bine, să ai mintea liniștită, să te vindeci de emoțiile zbuciumate și să știi să te liniștești singur, fără să disperi când dai de greu. Asigură-te că îți cunoști valorile și limitele înainte să îți pui toate speranțele într-o relație. O relație îți poate oferi multe, dar nu te va salva de problemele tale, de viața ta, de tine! Dacă tu îți regăsești rezervorul de energie, de liniște și iubire în tine, vei avea șansa să oferi și altora pentru ca apoi să primești înapoi, înmulțindu-te din ceea ce dăruiești.

femeie pe mal

sursă foto: pinterest.com

Cel mai adesea, oamenii vin să solicite ajutor spunând că nu știu pe unde să mai apuce, cum să se mai descurce cu relațiile lor, se plâng de partener, de probleme, de orice, pentru că, în timp, au înțeles că este mai ușor să te plângi, este confortabil să primești atenție și să ceri grija și înțelegerea celor pe care îi poți face partizani ai poveștii tale. La un moment dat, descoperă că nimic din ce li se întâmplă nu este rupt de ei, ci reprezintă oglinda propriei realități. Experiențele din afara noastră sunt rezultatul a ceea ce gândim, alegem, sunt manifestarea în afară a modului nostru de a vedea lumea și de a ne raporta la noi și la ceilalți. Abia atunci când înțelegem că suntem responsabili pentru asta și că orice schimbare din relațiile noastre trebuie să înceapă cu schimbarea proprie, abia atunci începem să mișcăm ceva. Poți să te superi pe partener, să îți ceri drepturile, să-l implori să se schimbe, să-i ceri să plece, poți pleca dintr-o relație, dar nu poți pleca din tine însuți!

Singura persoană cu care ești obligat să trăiești până când mori, singura realitate la care te întorci în fiecare zi, ești Tu. Sfatul cel mai înțelept ar fi să stai de vorbă cu tine, să te cunoști, să înveți să te înțelegi, să-ți devii prieten și aliat pentru că relația bună cu celălalt începe cu o relație armonioasă cu tine.

 Pe Aniela o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Dragostea e fiica ploii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro