Budapest Fashion Week. Ziua 2

21 November 2012

Colecția cea mai interesantă a fost a guest designerului Rosie Benjamin care a prezentat rochii contemporane cu un aer modernist, unde accentul cade pe croi. Un stil architectural, adaptat femeilor non-conformiste cu o personalitate puternică. Combinațiile neașteptate de țesături și culori, care creează un efect tridimensional, ne amintesc de designul lui Christopher Kane. Preferința pentru culori mai sobre – gri sau negru -, a pus în evidență inserțiile aurii, îndepărtând atenția dinspre zonele problematice ale corpului feminin.

Essende a mers pe un design deosebit de inocent, care amintește de Heidi și viața în Alpi. Pentru zi, rochii midi cu corset și cloș bogat, unde talia este accentuată, iar pentru ținutele mai sofisticate, inspirația pare a fi Albă ca Zăpada sau o prințesă ingenuă. Imprimeul gingham și cel Chevron sunt preferate.

Green Culture este sinonimul modei eco-friendly, dar și a eleganței nemuritoare. O colecție monocromă, întreruptă doar de contrastul dramatic dintre alb și negru pe modelul unor rochii mini. Mica Rochie Neagră este Regina Incontestabilă a show-ului, fiind prezentată în diferite interpretări, putând deveni ușor un obiect de cult. Un mix plăcut este și cel dintre pantalonii Capri și Mica Jachetă Neagră, pentru o ținută chic, ușor de accesorizat cu un lanț din perle.

One & Only pornește de la ideea că în secolul nostru modern suntem bombardați de informație din toate părțile, iar comunicarea este realizată în mare parte prin emailuri și sms-uri. Comunicarea este și focusul colecției, iar mesajele sunt inscripționate direct pe obiectele vestimentare. Texte gen: “my little black dress” și “no more gray” scrise pe rochii gri, sau “my other clothes are Prada”, reprezintă o simplă satiră la adresa obsesiei noastre cu moda trecătoare și cu falsa comunicare dintre indivizi.

Show-ul lui Varga Gyongyi ne împinge spre lectură. Coloana sonoră a avut în prim-plan sunetul unor tiparnițe, iar colecția a fost deschisă de un tânăr care, după ce s-a așezat la masa de lucru, a început să lucreze la o mașină de scris. Toate obiectele vestimentare au fond alb, pe care vin imprimate diverse pagini de ziare. Opoziția dintre eleganța albului, și imprimeul de ziar – atât de jucăuș și modern, este punctul esențial al designului. Must have-ul colecției este o rochie maxi, ideală pentru silueta clepsidră, împreunată la o beretă Gavroche.

Berki Eszti alege pastelurile, iar în centrul fiecărui design sunt volanele dispuse orizontal, pe post de umeri la jachete, sau prelungiri la fuste-creion și rochii. Modelul cel mai apreciat de public a fost o rochie roșie, care amintea de dansatoarele de flamenco din însorita Spanie.

La LACCA am văzut doar dungi! O alegere ideală pentru femeile care doresc să fie elegante și în momentul în care merg pe o ținută casual. Ținuta realizată din fusta-creion neagră și cămașa de mătase albă, este una cu care nu se poate da greș, dar totuși, aici, pare destul de anost. Preferata colecției a fost o rochie maxi, în stil grecesc, roz palid-gri în degradee, având pe umăr un trandafir puternic accentuat.

(va urma)Citiţi şi

Budapest Fashion Week. Ziua 3

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro