Când știi că a crescut fetița ta

31 January 2020

Știi că a crescut fetița ta, (și) atunci când nu mai ai nici un cuvânt de spus în alegerea vestimentației. La shopping: mă uit la blănița roz a cizmulițelor de pe raft și dau să-mi exprim entuziasmul, dar se lovește de mai marele entuziasm al ei pentru cizmele negre cu ținte și cu “puțin toc”, pe care deja le ia la probat. Ok, le salut pe cele roz și mă pregătesc “să-mi placă” cele negre, de domnișoare cică.

La raionul de haine, la fete, totul arată ca-n povești: roșu, roz, alb, fustițe, blănițe, și alte minunății. Asta vezi de îndată ce intri, apoi însă vezi ochii dați peste cap ai copilei tale, în timp ce te grăbește să ieși dintre hăinuțele magice. Ochii mei, în schimb, au rămas agățați pe umerașul unei gecuțe roșii, cu blăniță albă. De vis. Visul meu, desigur.

Ne grăbim spre o zonă “mai de fete mari” cică. Încep să mă simt ca în armată, nu că aș ști cum este acolo, dar toate culorile și modele, într-acolo mă duc cu gândul. Zona se umple de “wow-uri” de “cool-uri”, de “supertare” și de “vai mama, deci mor după asta…” Ok, stai, nu muri, că o putem cumpăra. Jacheta verde de armată e acum în drum spre casa de marcat. Frumoasă de altfel, are puțină blăniță albă, așa, ca pentru sufletul meu.

©Consuelo Mura

Căutăm costum pentru carnaval. La raion, nimic pe gustul ei, numai căței, pisici, rozuri și alte chestii de “copii”.
Trecem rapid prin ele, pentru că în capăt se zăresc câteva costume de femei, probabil pentru petrecerile de Halloween de prin cluburi. Sau poate pentru carnavalul de la Rio. I se luminează fața, deja a văzut costumul visurilor ei: un costum de dansatoare de cabaret. Cică ar lipsi bastonul acela folosit la dans, dar improvizăm noi ceva.

Citiți și O dimineață neașteptată

Sesiunea de shopping e pe terminate, la fel și perioada mea de mamă de fetiță, în care mă scăldam în roz, în sclipici și blănițe. Las în urmă copilăria mică, cu tot sclipiciul aferent și ne îndreptăm cu încredere spre o altă etapă, în care eu nu mai am prea multe de spus. De acum privesc, zâmbesc, accept și am încredere că alegerile ei vor fi cele bune pentru ea. Perioada “roz” e pe sfârșite dar, cu siguranță, toate culorile ce vor urma în viața noastră vor fi frumoase, strălucitoare și unice.

Psiholog Cristina Selea

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O viață

Concert, teatru pentru copii, ateliere și târg pe 11 și 12 septembrie la Grădina cu Artiști

5 reguli de bază atunci când cumperi încălțăminte de pe internet

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro