Cangurița care își îmbrățișează mereu salvatorii și fata care îmbrățișează elefanți

4 January 2020

În Australia trăiesc canguri care nu doar cad victime frecventelor incendii, dar sunt și vânați cum sunt vânați la noi urșii. Sau tăiați și comercializați pentru carnea și pielea lor de către australienii care consideră că e moral atâta vreme cât s-au supra-înmulțit în sălbăticie. Mai trebuie să știți că exportul de produse din cangur se ridică la 29 milioane de dolari pe an și oferă 4000 de locuri de muncă în Oceania.

Pe cangurița din fotografie o cheamă Queen Abi și ar putea candida la titlul de cea mai afectuoasă vietate din lume. A fost adusă în adăpostul care se numește Sanctuarul Cangurilor Alice Springs pe când avea 5 luni, mama îi fusese ucisă de vânători, și acum are 13. Politica sanctuarului este să-i vindece și să-i ajute să se reintegreze în sălbăticie. Nu mulți supraviețuiesc în adăpost oricât de îngrijiți ar fi. Abi n-a uitat dragostea cu care au primit-o și îngrijit-o voluntarii și îi copleșește cu îmbrățișările.

Sursa: aici.

Când am văzut această poză, m-am topit. Și, inevitabil, m-am gândit la cățelușa Lia. Români sunt și minorii din Satu Mare, care i-au băgat o petardă aprinsă în gurăîn noaptea de Revelion ca să se distreze – o cruzime înspăimântătoare, dacă te gândești la anii lor puțini, româncă e și Diana Balba care, dintr-o poziție de invidiat (International Brand Manager la MoroccanOil), a decis să-și ia o pauză și acum este voluntar la un centru ce cercetare a elefanților africani din Africa de Sud.

Happy 2020! May it be full of love! ❤️

Sursa foto: pagina de Facebook

Se pare că animalele ne sunt superioare la această trăsătură “umană” – recunoștința pentru binele făcut cândva. Trebuie să mai știți că și elefanții și cangurii au o memorie foarte bună. Ăsta să fie oare secretul recunoștinței? 🙂 Eu cred că și o memorie bună e necesară, dar educația e indispensabilă. Educația, nu instrucția, educația pentru a fi empatic, pentru a ocroti și salva în loc de a distruge.

Și nu uitați, o îmbrățișare face minuni!

Să aveți un 2020 după inima voastră plină de iubire și recunoștință! 🙂Citiţi şi

Cangrena în plic

Natură moartă cu femeie

Bufonade

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro