Cât să mai coste un strop de magie?

15 September 2012

Chiar şi la împlinirea a 15 ani de la tragica sa dispariţie, rochia de poveste pe care a îmbrăcat-o Diana, Prinţesa Inimilor la nunta cu Charles continuă să fie una dintre cele mai râvnite piese de colecţie. Designerul Elizabeth Emanuel, cea care a creat rochia de vis împreună cu soţul ei, scoate la licitaţie câteva bucăţi de material, precum şi schiţele pe care a lucrat în pregătirea ceremoniei din 1981. Preţul de pornire ar urma să fie unul impresionant: 10.000 de lire sterline.

Nu este prima licitaţie pe care Elizabeth o pune la cale folosind materialul rămas din faimoasa rochie. În luna mai a acestui an, designerul a creat un album unicat, în paginile căruia a strecurat broderie, perle şi fundiţe care au îmbrăcat-o pe prinţesă şi pe domnişoarele sale de onoare, precum şi fotografii din studioul în care a fost creată rochia. Albumul s-a vândut cu mai bine de 3000 de lire sterline. Pentru a ţine ochii curioşilor departe de rochia la care a lucrat din martie 1981 până în iulie, când a avut loc ceremonia, Elizabeth a acoperit ferestrele studioului său de pe Broke Street. A folosit atunci 22 de metri de tafta, 91 de metri de tul, 137 de metri de broderie pentru voal şi 10 000 de perle cusute direct de material. Iar trena… Trena fabuloasă, lungă de 7 metri, a fost unică în istoria nunţilor regale. Rochia a făcut înconjurul lumii în cadrul expoziţiei Diana, A Celebration, dedicată prinţesei, şi este păstrată acum la Casa Althorp din Northampton, care apaţine familiei Spencer.

Poate fi condamnată Elizabeth Emanuel că exploatează un punct nevralgic din sufletul a milioane de oameni? Albumul şi colajul create de ea sunt mai mult decât simple potriviri de material, devin veritabile declanşatoare de emoţii. Te fac să îţi aminteşti, chiar şi fără să le priveşti de aproape, de momentul în care prinţesa a urcat, frumoasă şi demnă, scările catedralei în care aveau să i se pecetluiască bucuria şi tristeţea din anii ce-au urmat. A redus atunci la tăcere o lume întreagă. Voalul nu reuşea să-i ascundă zâmbetul, aşa cum nici fastul regal fără cusur nu reuşea să distragă atenţia de la silueta ei graţioasă, ascunsă sub rochia fără seamăn. Frânturile de material scoase acum la lumină de Elizabeth au rolul magic de a te face să uiţi că timpul i-a hărăzit frumoasei mirese altă soartă. Cât de mult să mai coste astăzi un strop de magie?Citiţi şi

“Mai mult e mai mult”: sfârșitul minimalismului

Bijuterii ce spun povești

Dali și Picasso deschid prima licitație a anului în România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro