Ce v-ar putea face niște domni, dragi bărbați

17 March 2018

Oare cum ar putea deveni mai mulți bărbați de azi niște gentleman-i? Știu, unii vor spune că nici femeile nu se mai poartă ca niște ladies. Că e foarte posibil ca și în relații să se aplice legea acțiunii și reacțiunii a lui Newton. Corect. Dar sunt câteva bune obiceiuri, unii le spun maniere, care ne-ar putea face traiul de fiecare zi măcar suportabil, dacă nu chiar plăcut. Acolo unde viața ne aduce împreună, bărbați și femei, pentru mai mult sau mai puțin timp. 

1. Fă un compliment

Indiferent de starea de spirit (s-ar putea să ai și tu o problemă, știm), când întâlnești o femeie cunoscută, nu te costă nimic să faci o remarcă plăcută, adecvată. Curtoazia nu trebuie lăsată să moară de teama că poți fi acuzat de hărțuire. Știm să facem diferența, nu te teme! 

cuplu sarut mâna

2. Sărut(ă) mâna!

Este deopotrivă un salut şi un gest minunat. Deloc desuet. Ultimul merge oriun­de, mai puțin pe stradă, și numai dacă femeia îți întinde mâna. Sem­nificația lui cu greu poa­te fi inter­pretată altfel decât ca politețe și prețuire. 

Citiți și Nebunele maniere

3. Nu jigni

Înainte de a te întreba de unde îți vine prostul obicei de a-i umili în public sau între patru ochi pe ceilalți, gândește-te câți dintre cei care sunt lăsați perplecși de apelativele sau gesturile tale îți și acordă scuza nervilor. Stăpânirea de sine miroase foarte bine. 

4. Cumva, cere-ți totuși iertare 

Dacă din cine știe ce piedică emoțională nu poți spune direct “îmi pare rău”, oferă o floare. Florile au această putere de-a face uitate nedelicateți comise “bărbătește”, cu precădere, asupra femeilor.  Cu condiția să nu fie folosite prea des doar în acest scop. La un moment dat, își pierd puterea de radieră pentru urmele lăsate de proastele obiceiuri.

5. Spune “te rog” și “mulțumesc!”

Nu zâmbi superior, sigur că știai aceste formule magice. Doar că, după câteva anotimpuri, au zburat din vocabular ca păsările migratoare și nu s-au mai întors în cuib.

Cam atât. Care nu-i deloc puțin. Iar noi promitem să facem gesturile și să spunem vorbele care adaugă titlul de “doamnă” oricărei femei.

Semnează soția ta, mama ta, colega ta de birou, vecina ta, femeia de serviciu, vânzătoarea, ei, hai, și șefa ta, deși față de ea, ciudat, nu prea greșești… 🙂Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

Mintea mea nu mai este prizoniera gândului cum să te fac să mă vezi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro