Cine suntem cu adevărat şi ce căutăm mai exact în viaţa noastră

14 November 2020

Căutăm iubire sau fericire sau pur şi simplu ne căutăm pe noi înşine? Este singurul lucru care poate să ne aducă de fapt fericire sau iubire. Restul, paradoxuri. Ne place să complicăm lucrurile. Ne place să trasăm labirinturi toată viaţa, ca mai apoi să ne chinuim la propriu să ieşim din ele. Uităm esenţialul, uităm să trăim.

Cum ar fi să ne umplem cu sens vieţile? Iar dacă iubim, să o facem fără opreliști, şi atunci când ţinem la cineva, să ţinem cu tot sufletul.

Cum ar fi dacă ne-am dezbrăca puţin de noi şi am rămâne goi?

Cum ar fi să nu mai căutăm constant răspunsuri şi doar să trăim fără să ne uităm întruna la ceas. Să lăsăm timpul să îşi facă şi el partea lui.

Haideţi să fim, să iubim fără condiţii şi reguli care anulează ceea ce este cu adevărat pur şi sincer.  Să învăţăm din inocenţa copiilor şi din puritatea lor. Să dăruim fără a avea aşteptări. Să credem că nimic nu este întâmplător şi că ceea ce este real rezistă. Să avem încredere că orice întâmplare, om, moment din viaţa noastră ne va îmbogaţi într-un fel sau altul. Să nu trăim o dramă în loc de o viaţă.

Îndrăgostiți, Marc Chagall

În viaţa asta putem fi siguri de două lucruri: că ne-am născut şi că vom muri. În rest totul depinde de noi. Doar noi suntem responsabili de fericirea noastră şi nimeni altcineva. Real vorbind, ai da tu cea mai mare responsabilitate pe care o ai în viaţa asta pe mâinile altcuiva!? Ţi-ai face ţie una ca asta? (Bine, nu-mi răspundeți chiar acum… :))

Vorbiţi cu oameni, puteţi să atrageţi conexiuni care vă vor umple sufletul de bine. Zicea cineva tare drag mie o chestie faină: “Conversațiile de la inimă la inimă sunt cele mai bune, atrag conexiuni sufletești!” Şi chiar aşa este, când sufletele a doi oameni se ating, ies doar minuni.

Daţi-vă voie să interacţionaţi cu oameni noi, chiar dacă sunt diferiţi de voi. Cu unii veţi rezona, de la alţii veţi învăţa lecţii.

Nu amânaţi momentele frumoase. Nu uitaţi că, uneori, acest ‘mai târziu’ poate deveni ‘prea târziu’. Anulările şi fricile te duc inevitabil spre frustrări şi regrete.

Haideţi să fim, să iubim. Necondiţionat.

Guest post by Dana

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro