Coco Chanel la Ritz

1 September 2017

1937, Paris: Coco Chanel, 54 de ani, se mută în apartamentul 302 al elegantului hotel Ritz, unde va locui, cu mici întreruperi, timp de 34 de ani, până la sfârșitul vieții. Din acel an, există o serie de fotografii făcute François Kollar, un celebru fotograf de modă, în care apare celebra Mademoiselle.

coco

Coco Chanel în apartamentul 302 din hotelul Ritz, Paris 

coco 2

“Ritz e casa mea.”

coco 3

coco 4

În 1940, nemții ocupă Parisul, hotelul este rechiziționat și se umple de colonei și generali, între care Hermann Göring sau Joseph Goebbels.

Perioada ocupației germane coincide și cu cei mai controversați ani ai creatoarei de modă. Coco Chanel va avea o legătură amoroasă cu baronul Hans Gunther von Dinklage, cu 13 ani mai tânăr, și cu un rol important în spionajul german în Franța. Legătură care îi va permite să trăiască în lux în timp ce mulți parizieni erau dați afară din casele lor.

coco hotel

Pe ușa apartamentului erau atârnate, după caz, cele două însemne de invitație sau interdicție, branduite cu numele ei, cum altfel?… Din tot ceea ce se întâmpla în spatele ușilor, ziua sau noaptea, de spus sau de nespus, lumea modei a avut doar de câștigat.

Hotelul Ritz a fost renovat în întregime și redeschis în 14 iunie 2016. Apartamentul Coco Chanel, relocat, arată altfel, dar spiritul ei este prezent. Cele două nume ilustre vor rămâne legate pentru totdeauna, atemporale…

Mai jos, o mărturie istorică: vizita de trei ore a lui Hitler la Paris, la scurt timp după predarea armelor de către Franța, oficializată la 22 iunie 1940.Citiţi şi

Juliette Binoche – Coco Chanel în “The New Look”

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

Fiecare bărbat are nevoie de o amantă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro