Cum a fost la Iași de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

4 April 2019

Data de 2 Aprilie a marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge una din 100 de persoane.

În acest an, tema evenimentelor campaniilor de conștientizare a fost “O nouă viziune pentru autism – dragoste necondiționată”. Încă o dată, organizațiile membre FEDRA (Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist) au atras atenția instituțiilor guvernamentale că au ca responsabilitate și respectarea drepturilor persoanelor cu TSA. De asemenea, prin evenimentele organizate la nivel național, membrii FEDRA au subliniat faptul că stă în puterea tuturor să îmbunătățească condițiile de viață ale persoanelor cu autism prin înțelegere și acceptare.

Flash mob

În Iași, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, a pregătit acțiuni și manifestări publice, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Campaniei „Arată că îți pasă!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor și tinerilor cu autism.

Concertul caritabil “Armonii albastre” susținut de cvartetul Filarmonicii “Moldova” Iaşi, Ad Libitum, din componența căruia fac parte: Remus Azoiței – vioară, Șerban Mereuță – vioară, Bogdan Bișoc – violă, Filip Papa – violoncel, avându-l ca invitat special pe pianistul Daniel Goiți a adus 16.000 lei în pentru asigurarea continuității serviciilor pe care ANCAAR Iași le oferă copiilor și tinerilor cu autism. Mai multe clădiri au fost iluminate în albastru în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism.

Citiţi şi Robotul NAO – terapeutul copiilor cu autism

Următorul eveniment al campaniei din acest an va avea loc pe 12 aprilie, ora 18.00 la Gentlemen exclusive și va consta într-o expoziție cu lucrări realizate de elevi ai Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iași, printre care se află și elevi cu autism.

 Citiţi şi

Sfaturi pentru cupluri – Cum să te apropii mai mult de iubitul tău pentru a avea o relație armonioasă

Eclipsa inelară de soare în Gemeni, 10 iunie 2021 – puterea cuvântului bun, puterea cuvântului rău

My Little Sister/Schwesterlein

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro