Cum mi-ar plăcea să mă vezi

30 August 2019

Mi-ar plăcea să mă vezi așa cum mă văd eu în diminețile în care mă trezesc devreme, mă uit insistent în oglindă și am timp să mă mai gândesc și la alte lucruri decât la ce am de îndeplinit peste zi. Sau așa cum mă văd seara, când apune soarele sau când îmi iau un pahar de vin roșu, sec, și mă gândesc la mine. La tine. În timp ce mă uit la stele.

Mi-ar plăcea să mă vezi vie. Neînfricată. Hotărâtă, dar totuși plină de îndoieli atunci când vine vorba de iubirea pe care o ofer. Veselă, mereu zâmbind. Caldă, dar nu calmă. Aș vrea să știi că sunt și pot fi un vulcan care erupe în straturi succesive atunci când vine vorba de emoțiile mele, atunci când mă calci pe bătături, atunci când mă simt singură. Aș vrea să mă vezi sinceră. Să știi că nu îmi este frică să spun ce gândesc și nici să arăt asta. Rece, distantă, precaută, uneori răutăcioasă cu oamenii din jur. Irațională, imprevizibilă. Capabilă de orice gest pentru a-mi demonstra iubirea. Pentru a o striga în gura mare. Capabilă să mint și să trădez pentru a-mi apăra sufletul. Da, pot face și asta!

Totodată, misterioasă. Și complexă. Și simplă. Frumoasă. Vanitoasă, chiar. Extrem de discretă, de egoistă când vine vorba de bucuriile mele. De viața mea. De ce mă apasă. Atentă, dar numai cu ce mă interesează. Adică cu tine. Superficială în alte aspecte ale vieții. Atât de puternică, dar totuși atât de slabă în fața ta. Atât de slabă, încât mă abandonez pe mine… Permit iubirii să mă depersonalizeze. Demnă, mereu cu fruntea sus. Chiar și atunci când poate ar trebui să o plec.

Optimistă, însă mereu cu picioarele pe pământ, ancorată în realitatea dragostei noastre. Aș vrea să mă vezi ca pe femeia lângă care orice problemă e un joc inofensiv, lângă care munții se mută singuri.

Doar cu iubire. Ca pe femeia care crede orbește în fericire și în adevăr. La fel de mult mi-aș dori să mă vezi nebună. Atât de nebună, încât să ai certitudinea că ți-ai putea petrece restul zilelor alături de mine și tot nu te-ai sătura, tot nu te-ai plictisi. Sociabilă și deschisă, dar atât de convinsă că sunt lucruri despre care nu aș vorbi nimănui. Nici chiar ție. O, da, nu te mira!

Citiţi şi Dacă nici asta nu înseamnă că sunt puternică, nu ştiu ce mai înseamnă

Sunt transparentă, goală de prejudecăți. Și totuși purtătoare de măști. Măști care ascund regrete, promisiuni neonorate, iubiri uitate, dureri, lucruri nespuse…

Aș vrea să îmi înțelegi spiritul libertin și să nu încerci să mi-l omori cu iubire, ci să îl hrănești, să guști și tu din el. Dar să mă tragi la tine atunci când vreau să fug, să mă mint. Aș vrea să știi că visez. La tine. La viitorul meu. La tot ce o să simt și o să trăiesc. Aș vrea să mă vezi copilă, femeie, uneori adolescentă. Aș vrea să vezi că trăiesc, iubesc și nu uit să mai și greșesc din când în când.

Nu știu cum mă vezi tu, pentru că nu mi-au spus-o niciodată, dar eu așa aș vrea să apar în ochii tăi.

Așa cum știu eu că sunt.

Guest post by I.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.roCitiţi şi

De ce mă culc cu soțul tău

De azi, el e al tău

Fiicei mele, Perseida (V)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro