Dana Războiu: “de ce când suntem mai nefericite, nu lăsăm pe nimeni să vadă asta?”

6 February 2020

Vă invit la întâlnirea cu o mamă care crește singură doi copii, ca atâtea altele din România. Mama singură este de data aceasta Dana Războiu, iar interviul plin de viață și speranță este luat de Life.ro. 

“Dana Războiu era acum 16 ani crainica principalului jurnalul de știri de la TVR. Șocul a fost imens când a ieșit public, cu certificat medico-legal și plângere la poliție, și a declarat că a fost lovită de soțul ei, fostul ministru al Sănătății, Ovidiu Brânzan. Nimeni nu făcea asta, mai ales dintre persoanele publice. Deși avea un copil mic, a divorțat și a mers mai departe. Un timp mai târziu, s-a recăsătorit cu Bogdan Enoiu, șeful uneia dintre cele mai mari agenții de publicitate. După zece ani, a spus din nou stop, deși mai apărure un copil. N-a acceptat să trăiască mai departe în nefericire. Aflată încă în proces de vindecare, Dana va scrie, poate, o carte. Acum ține un jurnal al recunoștinței în locul jurnalelor pline de lacrimi. “Am transformat „Jurnalul Danei nefericite care mimează o fericire absolută” în „Jurnalul Danei recunoscătoare”.

“Indiferent cine ia decizia divorțului, amândoi suferă. Nimeni nu se căsătorește cu intenția de a divorța peste 3, 5 sau 15 ani. Nu e un contract cu durată determinată. Deși, sincer, acum, la 43 de ani, mă gândesc că poate nu ar fi rău să te căsătorești pentru un an și în fiecare an să te recăsătorești. În fiecare an să-l poți alege pe celălalt din nou. Cine ești azi, nu mai ești peste 10 ani. Eu nu știu cum voi fi eu peste 10 ani, darămite cum va fi celălalt peste 10 ani.”

Mesajele ei încă vorbesc despre suferință, dar și despre speranță. “Dragii mei instaprieteni, vă rog aveți grijă cui oferiți timpul vostru, anii voștri, energia și sufletele voastre. Dați-le copiilor voștri și nu veți regreta, dar în rest, vă rog fiți atenți, fiți înțelepți și ascultați-vă instinctul. Nici cei mai vicleni oameni nu vă pot păcăli instinctul, dacă aveți încredere în ce simțiți. Aveți încredere în voi și in instinctul vostru. Unii oameni sunt foarte toxici, mai ales aceia care încearcă să vă cucerească cu orice preț. Dar pentru că aici suntem pe Instagram, o să rămân pozitivă, o să țin pentru mine dezamăgirile și o să vă spun doar că, deși vacanța s-a terminat, noi trei rămânem nedespărțiți și puternici împreună. Fiți înțelepți și, cum zic englezii, be true to yourself! #iubire #pace #curaj #dumnezeu.”

Continuarea, aiciCitiţi şi

Gândurile unei mame singure

Cum să îți înveți copilul să meargă pe bicicletă. Greșeli de evitat

Știi prostiile alea de pe net cu 10 semne că un bărbat nu te vrea? 1) O lasă pe alta gravidă!


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro