De ce iubim bărbații

30 September 2019

Asta numai așa, ca să semene măcar la titlu cu ce-a scris Cărtărescu. 🙂 La o primă strigare, motivele mele ar fi următoarele:

1. Uită uşor şi repede. La fiecare două zile, dacă eşti răbdătoare, îi aminteşti de ceea ce l-ai rugat. Trec astfel două săptămâni în care i-ai amintit metodic, la fiecare două zile, de ceea ce trebuie făcut şi el a uitat. Constant! Ai impresia că trebuie să stai după el ca după un copil de doi ani, să-i sufli-n ceafă, să nu pleci de lângă el până nu te asiguri că ceea ce trebuia făcut a fost făcut. Totuşi, îşi va aminti precis cine a câştigat campionatul european în ’94 sau câţi inchi au jantele de la maşina celui mai bun prieten.

2. Felul în care nu găsesc niciodată nimic în propria casă. Dacă ai fi răpită de extratereştri, existând totuşi un mod de a comunica interplanetar, spaţiul cosmic ar fi bombardat de mesaje ca: „unde mi-e tricoul ăla albastru cu dungi negre?”, „unde-i linguriţa de cafea?”, „cum dau drumul la maşina de spălat?”, „unde ai pus uleiul?”. Dacă eşti acasă, stai tolănită pe canapea, pierdută într-o carte şi-l auzi: „Iubire, unde-i bluza aia pe care mi-am luat-o luna trecută?”. Părăseşti lumea cărţii şi-i răspunzi precis: „E pe balcon, la uscat.” Te-ntorci în universul paralel. Nu pentru mult timp, că-l auzi iar: „Nu e, m-am uitat!”. Eşti iritată, dar încerci să te calmezi: „Ba da, e acolo, ieri am pus-o la uscat!” Pauză în care el cică se uită iar printre rufele întinse: „Nu e aici, iubire, m-am uitat de două ori!” Te ridici nervoasă, cartea se-nchide-n urma ta, te duci în balcon, punct ochit, punct lovit, şi i-o dai (bluza): „Na! Dacă era una-n pielea goală, o vedeai!” El zâmbeşte drăgălaşo-tâmp, tu te-ntorci şi-ncepi să răsfoieşti cartea în căutarea paginii pierdute.

3. „Dacă un bărbat spune că va face ceva, o va face, nu trebuie să i-o aminteşti la fiecare șase luni”, circula o glumă pe facebook. Şi se mai plâng că suntem cicălitoare! Dar dacă nu stai de capul lor, pisând sistematic, nu s-ar mişca nimic! Se urnesc tare greu. „Dă şi tu două găuri în peretele-ăsta, s-agăţăm tabloul de la mama, ăla pe care l-am primit de Crăciunul trecut, şi rama aia cu poza de la nuntă!”. Îţi răspunde serios: „Da, o să-i cer mâine maşina de găurit lui Relu şi sâmbătă facem!” Dar sâmbătă constaţi că a uitat să ceară maşina. Apoi, după ce a cerut-o, după ce i-ai tot amintit (vezi punctul 1), observă că n-are burghie, mai trec două săptămâni până ia burghiele potrivite şi-ncă vreo două până găurile se holbează sfidător la tine din peretele alb. El e mândru nevoie mare de treaba dusă la-mplinire, tu dai cu aspiratorul, ştergi praful, agăţi tabloul şi rama foto. În sfârşit treaba e făcută, ce trebuia să te stresezi atât? Doar ţi-a zis că o s-o facă!

©William Haefeli

4. Faptul că poate să se izoleze ermetic de lumea de lângă el. Se uită la tv sau pe facebook şi totul dispare. Tu vorbeşti singură, el nu te aude. Îi ceri să-ți aducă tocătorul, fundul de lemn, că ești din Moldova, îți răspunde absent că doar la birou au tocător. Copiii plâng şi el nu-i aude. Este prezent doar fizic şi asta enervează. În plus, vă zic sincer, mă frustrează: aş vrea şi eu să pot face asta!

5. Dezordinea şi felul în care înţelege să facă ordine: îşi aruncă lucrurile peste tot în urma lui, iar a face ordine înseamnă pentru el a aduna lucrurile aruncate şi a le pune teanc undeva, într-un colţ, nicidecum la locul lor. Vii în urma-i şi, boscorodind, aşezi tu fiecare lucru la locul lui. Şi d-aia nu ştie unde-s lucrurile prin casă! 🙂

6. Faptul că fiecare sarcină trebuie formulată precis, cu toţi paşii pe care-i implică ea. Adică un simplu „du gunoiul, te rog!” nu este suficient, cerinţa trebuie structurată astfel: „du gunoiul, dar strânge şi alea care-au căzut pe lângă găleată şi pune un sac menajer nou, te rog!”.

Am lăsat loc până la 10, 20, 100. Mai adăugați și voi! 🙂Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Un trend care dăinuie încă din lockdown: Eficientizarea caselor

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro