De ce picioarele femeilor au stârnit mereu imaginația bărbaților

22 August 2019

În anii ’70, Tina Turner stârnea controverse cu fustele ei strâmte şi pantalonii scurţi, care lăsau să i se vadă picioarele asigurate pentru 3,2 milioane de dolari! Desigur, multe femei au adoptat moda, însă cântăreaţa a rămas în memoria colectivă datorită norocului genetic de a avea picioare superbe şi talentului de a le pune în valoare.

Tina Turner, 31 decembrie1982, picioarele ei “simply the best”

foto Gary Null, Getty Images

În 2004, actrița și fotomodelul german Heidi Klum avea picioarele asigurate pentru “doar” 1,1 milioane de dolari, pentru ca în 2011 asigurarea să crească la 2,2 milioane. 🙂

În 2017, la 43 de ani, mama a patru copii, încă avea picioare de copertă!

Dacă ni se pare mult, să ne reamintim că, în 1952, legendara dansatoare Cyd Charisse avea picioarele asigurate de studiourile MGM pentru cinci milioane de dolari, ceea ce le făcea cele mai valoroase din lume la acea vreme.

Fred Astaire & Cyd Charisse într-o scenă de dans din filmul The Band Wagon, 1953

Despre picioarele cântăreței Mariah Carey s-a scris că ar deține recordul cu o asigurare de un miliard de dolari. Greu de crezut totuși, nu?

Dar noi nu ne-am propus să facem un top al celor mai scumpe picioare, e plin internetul de topuri și de informații, de multe ori contradictorii. Am preferat să le admirăm. Fără invidie. Să înțelegem de ce picioarele femeilor au stârnit mereu imaginația bărbaților (și dintre toate răspunsurile date de ei, cel mai elegant mi s-a părut acesta: “poate e mai interesantă călătoria decât destinația”) Și să facem tot ce putem pentru a consolida cultul pentru picioare frumoase în rândul femeilor. Bărbații îl au oricum. Iar regizorii au chiar obsesii…  (Tarantino, Alfred Hitchcock, Buñuel sau Samuel Fuller).

Iată în continuare o retrospectivă a celor mai frumoase picioare din toate timpurile.

Ginger Rogers în Rafter Romance, 1933

Magnetica Miss Mistinguett, circa 1910

Louise Brooks, 1928

Marlene Dietrich, alături de comicul Freddie Lightner, în timpul unui spectacol pentru soldaţii americani în 1945

Marilyn Monroe în anii 1950

Twiggy, 1967

Tina Turner în anii 1970

Grace Jones, 1989

Cindy Crawford în anii 1990

Gisele Bündchen în anii 2000

Karlie Kloss în anii 2010

Și, la urmă, o fotografie care a înfierbântat un pic lumea… bărbaților:

Birgitte Bardot în 1960,

într-una dintre cele mai senzuale ipostaze – pe jumătate dezbrăcată, purtând doar o pereche de ciorapi negri. Poziția a inspirat mai târziu alte celebre artiste sau modele.

Femei la picioarele cărora au căzut mulți bărbați, fără ca unele povești de dragoste să fie salvate de la eșec de perfecțiunea “mijloacelor de locomoție”. 

Dar pentru ca un bărbat să-și arate dragostea și așa…citește Șapte ponturi pentru frumusețea și sănătatea picioarelor. 🙂

În final, ce vreau să vă mai spun, este că nu am dorit să glorificăm doar picioarele de fotomodel, cele de 2 m lungime, ci și pe ale noastre, ale femeilor obișnuite. Pentru că ne duc la întâlniri de dragoste cu pas sincron cu bătaia inimii, pentru că ne poartă și când suntem mai grele cu un suflet, pentru că aleargă și când n-ar mai putea nici merge, dacă viața le-o cere, pentru că sunt și ele o parte din oglinda încrederii în noi însene. Și noi putem avea picioare svelte, cu pielea mătăsoasă, lucrate… Lucrate și numai practicând cel mai vechi sport – mersul pe jos. Și noi putem avea cele mai frumoase picioare, nu uitați! 🙂Citiţi şi

Hemingway și Dietrich – o pasiune nesincronizată

Acele actrițe și fustele lor zburătoare

Inteligența corporală și prosperitatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro