De ce se tem femeile

14 May 2015

george colangFemeile sunt îndrăgostite tocmai de ceea ce urăsc bărbaţii mai mult – stabilitatea. Pentru un bărbat şi avântul său, mai ales, stabilitatea parcă vine ca un lăcat. Să nu se înţeleagă totuşi greşit. Când un bărbat iubeşte, simte că trebuie să fie acolo, dar cu timpul ce faci cu încărcătura sa genealogică, ce faci cu moştenirea sa antropologică? Un bărbat, oricât de mult ar iubi, tinde să iasă în afară, să se consume. E şi normal, gândiţi-vă că un bărbat ar putea să conceapă câte un copil în fiecare zi, poate chiar mai mulţi, iar asta spune totul despre diferenţele „magice” dintre femei şi bărbaţi.

Femeile ştiu asta, multe nu o recunosc, ori nu vor să o recunoască ori accepte. O privesc ca pe un semn de slăbiciune, ca un fapt imoral. Însă, adevărul este că un bărbat poate să se culce cu o femeie şi nici să nu mai ţină minte asta. Poate să-i uite numele, poate să uite complet de ea, pentru că actul sexual în sine, cum spunea amicul Cioran, e o banalitate. Bărbatul nu se deschide, el nu oferă încredere, deci nu pierde nimic. În schimb, femeia este deschidere, ea nu poate să primească pe oricine în curtea ei, nu poate să se deschidă oricui. Însă, în viaţă mai sunt şi infractori care intră pe geam, care fură inima, seduc, eventual corup doar cu scopul precis de a face sex, nu dragoste. Şi asta pentru că femeile nu pot face sex, în sens tare, ci numai dragoste.

Men and Women

Ştiu, feministele or să-mi sară în cap, însă aici nu e vorba că aş face lobby pentru acceptarea înşelatului din partea bărbatului, nu asta e ideea, ci faptul că trebuie să ne acceptăm din perspectiva diferenţelor, nu a idealurilor. S-ar putea, pornind de aici, să găsim o cale, să trăim cu adevărat împreună într-un ideal aşa cum este iubirea, ori căsnicia. Dacă, în schimb, plecăm de la ideea că bărbatul este corupător, într-un ton imoral, atunci am ratat şansa. E o chestiune de natura umană, până la urmă. Nimic mai complicat!

De ce se tem femeile? Tocmai de avântul bărbatului, de faptul că, pe drumul său, poate să se lege de o alta, de una care pare mai apropiată de dansul său, mai bună, mai potrivită. Iar teama asta este a priori oricărei relaţii, ţine de oracolul femeii şi este înscrisă într-un tabel străin bărbaţilor. Cum şi avântul psihosomatic al bărbaţilor le este străin femeilor, numai că ele îl ghicesc!

Pe George îl găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

Ți-e bine unde ești? Rămâi acolo sau mergem mai departe?

Ruta 172

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Casandra Radu / 5 July 2015 15:55

  Iar eu cred ca urmeaza sa experimentez aceasta modalitate masculina de abordare a lucrurilor. Ca tot sunt femeile deschise, ar putea fi deschise si unei noi abordari. Chiar vreau sa vad daca pot face asta si voi incerca sincer si diligent, mai ales ca imi palce sa ma avant in lume si ma plictiseste stabilitatea. Revin cu feedback 😉

  Reply
 2. Andra / 18 June 2015 14:17

  Eu cred ca nu e vorba de stabilitate ,eu cred ca e vorba de sinceritate ,ce este asa greu sa spunem ce ne place si ce nu,”open mind” ne iubim dar ne sexam cu cate persoane vrem “open relationships”,sau nu te mai baga intr-o relatie daca inca doresti sa sari din floare in floare.Sunt si barbati si femei la fel nu e nici o rasa vinovata totul tine de educatia si caracterul care il ai .Lasa omul liber si vei vedea ce face…daca nu iti este bine nu mai sta .

  Reply
 3. Britta / 14 May 2015 21:54

  Nu cred ca femeile sunt indragostite de „stabilitate“…cel putin nu in felul in care este inteleasa ea de barbati. Dovada este faptul ca atatea femei aflate intr-o relatie perfect “stabila”din toate punctele de vedere, nu ezita nici macar o secunda sa arunce totul in aer si sa fuga fara sa se uite inapoi, dupa un alt mascul care le-a (re)aprins flacara pasiunii. Cred ca femeile sunt indragostite de a avea si pastra cat de mult isi doresc si de a nu imparti cu nimeni, ceea ce ele considera la un moment dat ca e cel mai bun. Suntem egoiste, posesive, avare si devoratoare cu masculul pe care-l iubim la un moment dat. Nu e numai ca sa fie numai al nostru, dar e si ca sa nu mai fie cu niciun pret al alteia…chiar si al ma-si…chiar si al fiica-si…chiar si dupa ce nu-i mai iubim(pe unii dintre ei..pe cei mai buni..)…raman in capul nostru proprietatea noastra….Si noi ne plictisim la un moment dat..e drept..mai rar, si noua ne sar ochii dupa fiecare “alpha male”..si nu am avea nimic impotriva sa facem cate un copil cu fiecare dintre cele 300 ovule ale noastre pe care le avem de-a lungul vietii…cu masculul genetic perfect…si am putea sa-l lasam in grija celorlalti masculi..beta, gamma, etha…etc..imperfecti..care daca ar functiona legea liberei circulatii nu ar avea nici cea mai mica sansa sa procreeze. E mult timp de cand femeia a devenit din vanat, vanator…Un barbat se poate culca cu o alta femeie in fiecare zi si a doua zi sa nu-si mai aduca aminte….O femeie se pote culca cu acelasi barbat in fiecare zi si sa nu-si mai aduca aminte….Cui ii trebuie sa faca un copil in fiecare zi chiar daca poate…cui ii trebuie sa faca 300 de copii intr-o viata…Singura stabilitate pe care o dorim cu adevarat este aceea pe care o avem exact atata timp cat iubim…adica exact aceea pe care si-o doresc si barabatii. Si ei sunt gata sa plece mai departe doar dupa ce pasiunea s-a stins sau sunt siguri ca nu ameninta nimeni sa le fure prada pusa la pastrat. Si barbatii prefera stabilitatea…aceea care le asiguta un acoperis sigur, patutul, mancarica, sex regulat si sigur…dovada ca majoritatea divorturilor sunt initiate de femei…Nu va mai umflati atata in pene, domnilor…Cand savantii vor pune la punct dezvoltarea completa de la inceput si pana la sfarsitul celor 9 luni a fatului in eprubeta…nu peste mult timp sper….va asigur ca veti fi muuult mai liberi decat ati cutezat vreodata sa visati ca va veti dori….

  Reply
 4. vali / 14 May 2015 19:49

  Femeia ii este frica de tacerea barbatului !!!

  Reply
 5. diana / 14 May 2015 18:59

  Depinde….exista barbati afemeiati si barbati fideli si cuminti…la fel exista femei si femei…

  Reply
 6. L / 14 May 2015 14:11

  Probabil de aici tendinta unora de a “pune lacat” pe orice,chiar si cand nu trebuie ,chiar si cand nu-i nevoie…Apoi,respira daca mai ai cum,traieste daca mai ai cum,zambeste daca mai ai cum,iubeste daca mai ai cum…

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro