De la ce vârstă vindem sexul?

20 April 2011

Abercombie&Finch a lansat pe piaţă o nouă colecţie de costume de baie pentru copii ce include sutiene de baie push up, bustiere din materiale uşoare (aproape transparente) şi bikini şnur care se adresează – atenţie – fetiţelor de 7 ani!

Părinţii sunt îngrijoraţi din cauza conotaţiilor sexuale ale mesajului transmis prin formele şi ţesăturile aparent “inocente”, acestea fiind total nepotrivite pentru vârsta copilelor cărora li se adresează. Mai mult, dincolo de faptul că noile sutiene transmit mesajul “sânii tăi au nevoie de ajutor pentru a arăta ok” (care are un impact negativ asuora dezvoltării respectului de sine), ele pot fi şi nişte stimultente vizuale pentru potenţialii pedofili.

Abercombie&Finch are antecedente în privinţa colecţiilor cu tente sexuale care se adresează copiilor. În 2002, a lansat o colecţie de chiloţei tanga cu mesajele “Wink Wink” (care s-ar traduce la un anumit nivel semantic prin clipitul ludico-lasciv) şi “Eye Candy” (“bomboana vizuală”, dar are mult mai multe implicaţii sexuale prin asocierea cu expresia argotică “hard candy” – erecţie, declinată în moduri variate de mass media – vezi melodia de mai jos).

Abercombie Kids nu este prima linie de vestimentaţie inadecvată pentru copii. În Marea Britanie, Primark a fost forţat să-şi retragă de pe piaţă modelele de sutiene push up destinate fetiţelor, iar compania Marks&Spencer şi-a cerut scuze în mod public pentru că a vândut sutiene copiilor.

Interesant este că obiectele vestimentare destinate băieţilor sunt sobre şi “cuminţi”, modelele tanga sau transparente lipsind cu desăvârşire. Acum, ştim că Femeia este considerată sexul slab, însă până unde să mergi cu exploatarea acestei slăbiciuni pentru a vinde (sexul)?

Da, pubertatea se mută încet înspre 8 ani , însă potenţialul pe care îl aduce ar trebui protejat de pericolele adiacente, dincolo de dorinţa de creştere a vânzărilor. În procesul de comercializare a sexului, n-ar trebui trasată atunci, legislativ chiar, o limită de vârstă?Citiţi şi

Femeia Prada

Bună! Am nevoie de tine.

Toată goana asta după fericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro