Ce-am învățat eu după 10 ani

28 August 2014

lebăda1. Nu există decât „happy end”, dacă ai răbdare să continui până când dai de el.

2. Imposibilul este posibil.

3. Toate, dar absolut toate visele sunt realizabile, dacă vin cu adevărat din inimă şi dacă ai curajul să le urmezi până la capăt.

4. Puterea noastră de oameni „simpli” întrece orice imaginaţie.

5. Tot ceea ce avem nevoie, visăm sau ne dorim se află în noi. Absolut totul. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să eliminăm obstacolele din mintea, percepția şi experienţa noastră care ne împiedică să ne dăm seama de asta.

6. Nu există altă iubire adevărată decât cea pe care o ai în sine.

7. Nu există altă putere adevărată decât cea pe care o ai în sine.

8. Nu există altă linişte adevărată decât cea pe care o ai în sine.

9. Nu există altă stabilitate adevărată decât cea pe care o ai în sine.

10. Nu există altă bogăţie adevărată decât cea pe care o ai în sine.

Frodo-and-Sam

În urmă cu 10 ani, lumea mea s-a făcut bucăţi şi eu împreună cu ea. De atunci, am tot muncit la a construi o nouă lume şi un nou eu. Şi-a fost cam aşa cum îi spune Sam lui Frodo: “E ca în marile povești, domnule Frodo. Cele care contează cu adevărat. Pline de întuneric și pericole, așa au fost. Și, uneori, nu ai fi vrut să știi sfârșitul. Cum ar fi putut să fie fericit? Cum ar fi putut lumea să se întoarcă la cum a fost după ce s-a întâmplat atâta rău? Dar în final, umbra asta e doar ceva trecător. Orice întuneric trebuie să treacă. Și o nouă zi să vină. Și când soarele va străluci totul va deveni mai limpede. Acelea sunt poveștile care rămân. Cele care au însemnat ceva, chiar dacă erai prea mic pentru a înțelege de ce.

Şi te trezeşti într-o dimineaţă şi-ţi dai seama că o nouă zi chiar a venit și că soarele strălucește mai limpede. Nu mai ești prea mic ca să înțelegi de ce şi, privind retrospectiv, totul chiar are sens. Totul. Şi tot Răul a fost înspre Bine. Pentru că l-ai împins tu într-acolo.

Şi ai făcut aşa:  “Oamenii din poveștile astea au avut o sumedenie de șanse să se întoarcă din drum, doar că n-au făcut-o. Au continuat să meargă. Pentru că credeau în ceva. Noi în ce credem, Sam? Că există ceva bun în lumea asta, domnule Frodo… pentru care merită să luptăm.” Posibil ca binele acesta să înceapă cu egoista căutare a fericirii personale.

Pentru mine zilele astea s-a întâmplat finalul fericit al unei poveşti de 10 ani. Ce mi-aş învăţa eu copiii după povestea asta? “Stay selfish (rămâi egoist),” și, cum a spus Churchill, “never, never, never give up”: visele sunt menite să devină realitate, e în ADN-ul lor. Fie că visezi la o școală, o carieră, un oraș, un bărbat sau… simplu, fericirea.Citiţi şi

Azi, în viața și în mașina mea nu mai urcă nimeni când și cum vrea

Celor care acuză

Vera – o poveste de dragoste

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro