Dr. Mihaela Leventer: firele de suspensie, noua soluție anti-aging

13 February 2019

Mihaela LeventerO nouă metodă de îndepărtare a aspectului îmbătrânit al pielii sau, cu alte cuvinte, anti-aging, entuziasmează nu doar medicii esteticieni, ci și pacienții lor: firele de suspensie.

Firele de suspensie, tehnologie anti-aging ce datează de zeci de ani

Această tehnologie anti-aging a debutat în urmă cu aproape 20 de ani, dar s-a perfecționat și îmbunătățit dramatic abia în ultimii ani. Odată cu îmbunătățirea calității firelor și canulelor pe care le conține, procedura a devenit mai eficientă, fiind o opțiune minim invazivă la lifting-ul chirurgical al feței.

După liftingul lichid al feței bazat pe acid hialuronic, iată că o nouă procedură anti-aging cucerește prin calitatea rezultatelor pe termen lung. Cu ajutorul firelor de suspensie putem atât ridica pielea și o putem și redensifica. În felul acesta putem oferi și alte soluții pacienților care nu vor operații.

Totodată, cu ajutorul firelor de suspensie pot fi corectate zone cărora lifting-ul facial cu acid hialuronic nu le oferea soluție, iar aici vorbim despre corecția bărbiei duble, gâtului sau ridicarea frunții ori sprâncenelor. În curând vor exista fire cu care se va putea corecta excesul de piele după naștere sau de pe brațele descărnate de vârstă.

firele de suspensie

Firele de suspensie, soluție elegantă anti-aging

Firele de suspensie sunt o soluție elegantă anti-aging și ușor de aplicat, atât singure, cât și în combinație cu acidul hialuronic sau alte proceduri estetice precum laserul de rejuvenare.

Dacă șanțurile nas-gură sunt adânci, obrajii lăsați, pomeții dispăruți, conturul mandibulei imprecis și bărbia face fald, atunci firele care trag pielea spre zona urechilor reprezintă soluția. Îmi place să reconstruiesc conturul feței prin procedura mixtă de lifting atât cu fire de suspensie, cât și cu acid hialuronic de cea mai bună calitate ce are rezistență lungă în țesut.

Firele de suspensie sunt confecționate din materialul din care se fac firele chirurgicale intradermice, adică din PDO și PCL.

Față de cele vechi, care erau casante și rigide, firele pe care le folosesc acum sunt elastice și au pe suprafață fie conuri, fie mici ace ca un Velcro, fie sunt spiralate ca niște șurubele astfel încât să se fixeze ușor în țesut și să-l tragă. Cu unele fire realmente ridicăm și ascensionăm pielea sau țesutul subcutanat ca într-un lifting chirurgical, uneori chiar 1-2 cm. Cu altele, subțiri și amplasate intradermic într-o rețea deasă reușim să redensificăm pielea laxă. Primele rezistă în țesut până la trei ani, celelalte au resorbție rapidă, dar lasă în urmă țesut de colagen nou format care remodelează pielea și o strânge. Efectul de lifting se vede imediat, iar cel de tonifiere se dezvoltă în timp, pe măsură ce organismul formează țesutul nou.

În ce constă tratamentul cu fire de suspensie?

Aspectul se îmbunătățește treptat, este natural și subtil. Schema de tratament se desfășoară pe o perioadă de 2 ani cu o ședință de lifting și 2-3 sesiuni de redensificare a țesutului. Procedura anti-aging se execută în anestezie locală după care pacientul pleacă acasă după o oră de tratament cu o mască pe față, menită să reducă edemul și posibilele vânătăi. Masca se scoate după 24 de ore, iar pacientul poate participa la viața socială fără să aibă vreo suferință. Firele elastice se integrează ușor în dinamica feței și urmează mișcarea fără să o influențeze. Medicul specialist trebuie să facă un plan de tratament la fel ca la stomatolog și să înceapă reconstrucția treptat. Aceasta vizează o îmbunătățire rezistentă pe termen lung fără scoaterea din activitate și fără diferențe stridente. Procedura anti-aging cu fire de suspensie obține o versiune mai bună a propriei înfățișări, fără riscuri și fără efecte secundare majore, fiind ușor de integrat cu celelalte metode de tratament care vizează alte aspecte ale îmbătrânirii.

Mai multe informații, aiciCitiţi şi

Iris Apfel și lucrurile de bun simț pe care ar trebui să le facă femeile de o anumită vârstă

Gama spaniolă ISDIN sau cum contracarăm eficient fotoîmbătrânirea

Nouă lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când cumperi pantofi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro