Femei despre femei

8 October 2015

Mihaela LeventerÎntr-o lume prea grăbită sau prea centrată pe sine, nu mai găsim răgazul sau disponibilitatea de a observa și recunoaște valoarea celor de lângă noi. Și cum munca, pregătirea și profesionalismul medicilor se “văd” doar când izbândesc în lupta cu boala, oricare ar fi ea, și când cel mai mare organ al nostru – pielea – se îmbolnăvește sau dă semne că ar face-o, e vital încotro o iei. De aceea, azi am să vă vorbesc despre două femei care îmi sunt alături de ani de zile și pe care le admir și le respect pentru ceea ce au devenit ca oameni și ca profesioniști.

Dacă aş avea o problemă dermatologică ce ar trebui tratată chirurgical, m-aş lăsa cu toată încrederea pe mâna doctoriţei Dumitrescu. 

dr. Dumitrescu

Într-un an: peste 2,500 de pacienți examinaţi, peste 900 de proceduri chirurgicale, peste 850 de tratamente laser, peste 400 de intervenții Mohs în echipa Centrului dr. Leventer.

Citiți și Eu pe mâna cui mă dau?

Maria lucrează cu mine din primul ei an de rezidenţiat şi a rămas în echipă când a terminat specialitatea, acum cinci ani. De atunci a participat la cele mai importante cursuri de chirurgie dermatologică organizate în mediul profesional internaţional. Am fost împreună la cursul de chirurgie dermatologică de la USLA: Chirurgie Cutanată şi Anatomie de structuri superficiale, al prof. Hugh Greenway şi la cursul Criterii şi strategii în Dermatopatologie – Austin, Texas. Tot ea a participat de două ori, în 2008 şi 2014, la cursul de Fundamentare în Chirurgie Mohs, la Academia Americană de Chirurgie Mohs. Are stagii de chirurgie oncologică dermatologică în 2013, în Vermont, SUA, cu marele profesor Glenn Goldman, autorul unor cărţi valoroase de dermatochirurgie, dar şi în Boston la Harvard în clinica condusă de dr Chrysalyne Schmults. Este de fapt primul absolvent român al examenului de Fellow al Societăţii Americane de Chirurgie Mohs. Dr. Dumitrescu, deşi tânără, este co-autor al capitolelor de Chirurgie Mohs şi Chirurgie dermato-oncologică în Tratatul Român de Dermato-oncologie editat în 2013. Doctorand în dermatologie, colega noastră este speaker în diverse congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale, în 2012 fiind chiar organizator alături de mine al cursului Academiei Europene de Dermatovenerologie de la Bucureşti, pe probleme de dermatochirurgie.

Dr. Maria Dumitrescu ştie să glumească, înţelege perfect teama pacientului în faţa bisturiului, ştie să comunice onest şi de aceea pacienţii o iubesc şi o respectă. Maria ştie carte, stie să-şi valorifice manualitatea atât în cadrul departamentului de chirurgie dermatologică, cât şi în domeniul atât de modern al dermatologiei estetice.

Și încă ceva: ea este cea care-mi întreţine aspectul luminos al feţei, pentru că în ea am încredere totală.

dr dodan

Într-un an: peste 2,000 pacienţi examinaţi, peste 750 tratamente laser, peste 800 proceduri chirurgicale, peste 1,500 de dermatoscopii în echipa Dr. Leventer Center.

Despre dr. Gabriela Dodan vă spun cu toată convingerea că nu trebuie să vă lăsaţi influenţaţi de silueta gracilă şi aspectul de fetiţă. Este o persoană extrem de calificată, cu o largă experienţă în diagnosticul aluniţelor periculoase. Face cea mai exactă dermatoscopie, fiind capabilă să surprindă modificările cele mai discrete, dar periculoase, din aceste leziuni.

A absolvit International Short Course on Dermoscopy la Graz, Austria, participă constant la conferinţele internaţionale de specialitate ca World Congress of Dermoscopy de la Viena anul acesta. Gabriela poate stabili un diagnostic precis pentru că are bine cunoscute şi aspectele microscopice ale pielii. A participat frecvent la Summer School of Dermatopathology în Ghent, Belgia precum şi la ” Patient’s based dermatology: from clinic to pathophysiology and therapy, Roma Italia.

Colegii o consultă totdeauna în faţa unor situaţii dificil de diagnosticat. S-a format alături de mine în tratamente de estetică dermatologică şi şi-a validat cunoştinţele participând şi la cursuri internaţionale. Dr. Dodan este un membru de bază al echipei Dr. Leventer Center şi sunt sigură că veţi dori să rămâneţi în portofoliul ei de pacienţi după o primă întâlnire.Citiţi şi

Alimente cu rol nutritiv pentru piele și păr: Înțelegerea nutriției externe

Fii tu, fii slabă, uită-ți independența, lasă-te cucerită și alintată

Își savuraseră pielea, buzele și aroma, dar încă nu merseseră de mână pe stradă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro