Dyson V15 Detect Absolute – aspiratorul care detectează praful ascuns cu tehnologia Laser Detect

5 October 2021

“60% dintre oameni fac acum curățenie mai mult decât oricând. 76% sunt conștienți de legătura dintre praful din casă și boli precum astmul sau alergiile. Mai puțin praf acasă înseamnă un mediu mai sănătos (77%).”  Dyson Global Dust Study 2021

Eu fac parte sigur din toate categoriile, mea culpa. 🙂 Praful e un vechi inamic și nimic nu mă indispune mai tare decât o casă prăfuită. De aceea orice ajutor pentru a-l alunga din calea mea a fost mereu foarte apreciat. Iar istoria mea cu aspiratoarele a fost una comună până la Dyson.

Pe domnul (aspirator) Dyson (veți înțelege imediat de unde vine respectul) l-am cunoscut acum vreo 15 de ani, la el acasă, în UK. Vedeam pentru prima dată un aspirator FĂRĂ SAC, vertical, suplu, eficient, ușor de manevrat, de depozitat, de golit. Avea cablu, dar cine s-ar fi gândit atunci că se poate și fără. Așa că m-am întors acasă cu unul nou nouț, pe care am dat o mică poală de bani, dar de care m-am folosit ani de zile fără să-mi dea motiv să mă plâng. Când am renunțat la el, deși puterea de aspirare nu-i scăzuse, că tocmai asta era invenția minune – G-Force, am făcut-o tot pentru un băiat din aceeași familie înnobilată de Regină. Iar acum a apărut pe piață un mic magician din noua generație de aspiratoare fără cablu care mă va face să-mi pierd iar mințile. 🙂 Pentru că în familia asta de ingineri se inovează la greu din 1978.

Deci, vestea bună de azi este că Dyson a lansat în România modelul V15 Detect Absolute, primul aspirator cu tehnologie Laser Detect care detectează praful ascuns cu dimensiuni de până la 10 microni. De unde știm că l-a aspirat? Aspiratorul este echipat cu un senzor piezo acustic care oferă “dovada științifică” a ceea ce a fost aspirat.

Poate niște detalii tehnice ajută. Că puțină fizică mai știm și noi. 🙂

  • a lucrat la el o echipă de 370 de ingineri la nivel global,
  • are motor Dyson Hyperdymium care generează până la 240 de wați putere de aspirare și filtrare în 5 trepte
  • captează 99,99% din particulele de praf de până la 0,3 microni pentru o curățare puternică în profunzime.

„În calitate de ingineri, responsabilitatea noastră este să rezolvăm probleme zilnice, iar ultimele luni au creat o mulțime de probleme noi pe măsură ce am petrecut mai mult timp în interior”, explică James Dyson, Inginer Șef și Fondator. „Cu toții facem curățenie mai frecvent, încercând să îndepărtăm praful în plus din casă, și vrem să obținem sentimentul de liniște că locuințele noastre sunt cu adevărat curate.

Cele mai noi aspiratoare ale noastre folosesc tehnologia laser adaptată pentru a detecta praful ascuns, integrând un laser cu diodă în capătul de curățare Fluffy, care este poziționat precis la un unghi de 1,5 grade, la 7,3 mm de sol pentru a crea cel mai bun contrast între praf și podea. Nu credem că detectarea este suficientă, așa că eliminăm, măsurăm și numărăm meticulos particulele de 15.000 de ori pe secundă, folosind un senzor piezo acustic care convertește vibrațiile în semnale electrice, afișând cu precizie dimensiunea și numărul de particule aspirate pe un ecran LCD la spatele aspiratorului. Dyson V15 Detect Absolute este atât puternic, cât și inteligent, oferind asigurarea supremă – dovada științifică a unei locuințe igienice și mai curate”.

Și acum ceva cu totul senzațional – TEHNOLOGIA ANTI-ÎNCURCARE – adică peria nu se va mai încărca cu păr! Eh? 🙂 

Inginerii de la Dyson au rezolvat problema îndepărtării părului de pe perie. Noua perie conică anti-încurcare îndepărtează prin învârtire părul și îl aruncă în coș. Acest lucru previne înfășurarea părului în jurul periei. Capătul de curățare are acum 56 de dinți din policarbonat care arată ca un pieptene. Acești dinți mici împiedică încurcarea părului în timpul curățeniei și îndepărtează automat părul de pe perie.

Ultima, dar nu cea din urmă calitate – FILTRAREA

Dyson V15 Detect Absolute prezintă tehnologiile avansate de filtrare în 5 etape ale Dyson, captând 99,99% dintre particule până la dimensiuni de 0,3 microni, pentru un aer mai curat. Tehnologia cu ciclon Dyson este eficientă pentru separarea prafului și a murdăriei de pe podele și suprafețe, iar etanșarea întregului aparat înseamnă că praful și murdăria nu sunt eliberate înapoi în casă.

Lansarea V15 Detect Absolute în România este parte din strategia globală a brandului de a aduce în casele din întreaga lume tehnologia de ultimă oră pe care produsele sale o înglobează. Dyson este prezent pe piața din România de la finalul anului 2019 cu o gamă diversă de produse, de la cele de îngrijire personală până la aspiratoare și dispozitive de purificare a aerului.

DESPRE DYSON

După ce a început totul într-o magazie lângă Bath, Marea Britanie, Dyson a crescut constant de la înființarea sa în 1993. Astăzi, Dyson este o companie globală de tehnologie cu componente de inginerie, cercetare, dezvoltare și operațiuni de testare în Marea Britanie, Malaezia, Singapore și Filipine. Dyson are 10.551 de brevete și brevete în proces de așteptare la nivel global. Dyson angajează direct peste 14.000 de oameni la nivel global, inclusiv 6.000 de ingineri și oameni de știință. Bazându-se pe rețeaua sa globală de cercetare și dezvoltare, Dyson realizează planuri ambițioase de a dezvolta noi tehnologii împreună cu echipe la nivel global, axate pe celule de baterii în stare solidă, motoare electrice de mare viteză, sisteme de vizualizare, tehnologii machine learning și investiții în A.I. Echipa de robotică internă a Dyson este una dintre cele mai mari din Marea Britanie. Pe lângă activitatea internă în creștere, Laboratorul de Robotică Dyson de la Imperial College din Londra își continuă programul de cercetare pe termen lung.Citiţi şi

Lista cu lucrurile care indică apartenența la clasa de mijloc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro