E îngrozitor să te culci cu un bărbat pe care nu-l mai iubești

8 November 2017

Ajungi într-un punct în viață în care nu mai ai habar încotro te îndrepți. Îți dai seama că visurile tale sunt de mult pierdute – visuri în care acea iubire din povești, acel om fără de care nu puteai trăi, acel om care, la un moment dat, însemna totul pentru tine și pentru care ai fi făcut absolut orice, dispare din sufletul tău… câte puțin, pe zi ce trece… cu fiecare minciună, cu fiecare minut în care nu comunicați, cu fiecare secundă în care se ascunde (până şi prietenii lui știu că te minte şi asta îţi dă impresia că le este chiar milă de tine).  Şi te doare, te doare pentru că ştii cât ar suferi dacă l-ai lăsa, pentru că ştii că s-ar distruge singur dacă te-ar pierde, te doare pentru că știi că nu mai poți face nimic să îl aduci înapoi în sufletul tău, te doare că nu mai poți să simți nimic pentru el, nimic din dragostea de altădată. Te doare sufletul deoarece nu poți nici tu să îți refaci viața și nici pe el nu ai curaj să îl lași să o facă. Ți-e teamă să o iei de la început și ți-e teamă de ce ar fi el fără tine.

HK6078-001

Cum să îi spui unui om că nu îl mai iubești și că vrei să îl părăsești?! Om care a pierdut atâtea persoane dragi în viața asta și pentru care ar fi cea mai mare lovitură să te piardă și pe tine. Om care te iubește cu toată ființa sa, care îți spune plângând că el face tot ce poate să te facă fericită în noua casă în care te-a adus (unde se pare că știe că nu ești în largul tău), că uneori vine mai repede de la muncă să facă ordine  pentru că știe că tu termini târziu și vii obosită și simți că ți se rupe sufletul văzându-l că plânge pentru că nu poate să te mulțumească. Tu ai avea cum să îi spulberi toate visurile?!  Oricât de mult vrei să fii liberă și fericită, pur și simplu nu poți. Încerci să zâmbești din toată inima și să îi spui că o sa fie bine, că o să faceți să fie bine –  moment în care îți dai seama că nu ai cum să scapi din asta, că nu vei putea niciodată să îl rănești și, pentru a mia oară, pui fericirea lui mai presus de a ta. Crede-mă că e îngrozitor ca în fiecare zi să îți pui câte o mască plină de zâmbete din ce în ce mai mimate, e îngrozitor să faci dragoste cu un bărbat pe care nu îl mai iubești, e îngrozitor ca „acasă” să fie ultimul loc în care vrei să fii și e îngrozitor să vrei să te eliberezi, dar să nu poți.

Uneori simt că nu mai am aer, că mă sufoc, uneori îmi vine să fug de tot: pur şi simplu să las totul în urmă şi să plec. Uneori îmi vine să plâng zile întregi, fără să mă opresc, dar nu o fac. Probabil aş lua-o razna dacă nu mi-aş ţine sentimentele în frâu. Unii se întreabă cum pot să merg mai departe aşa, cum pot să zâmbesc cu atâta seninătate, încât să nu se vadă nicio durere în ochii mei? Sincer, nici eu nu ştiu cum, dar ştiu că pe zi ce trece mă face mai puternică. Ştii vorba aceea: „ce nu te omoară te face mai puternic!”

Mereu am fost de părere că, dacă vrei ceva cu adevărat, poți să faci să se întâmple. Mereu spuneam altor persoane că nu exista „nu pot” ci „nu vreau”, dar încep să mă îndoiesc de asta din ce în ce mai mult. Eu chiar NU POT să fac nimic pentru fericirea mea și nici pentru a lui. Mă simt legată de mâini și de picioare. Cum să rănesc un om? Cum să îl las să rămână fără mine?

 O cititoare

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ce faci când nu mai ai pentru ce să lupți?

Tu ridică-mă. Îngenunchez eu singură

Am să mă iert

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
9,487 views

Your tuppence

 1. Ileana / 3 January 2018 15:58

  Ce nu te omoară, te face praf emoțional și psihic, în niciun caz puternic. Dacă te-ai iubi măcar un pic, n-ai fi în rahatul ăsta de situație…Dar, din păcate, ești exact unde meriți să fii, pentru că atât valorezi pentru tine însăți. Ești propria ta victimă, pentru că ești și călău. Și asta te va ucide lent…

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. dani / 22 November 2017 13:20

  toarna-ti o galeata cu apa rece in cap si vezi pe urma cum e relatia in care esti….nu cred ca situatia e atat de idilica privind comportamentul lui ,asa cum incerci sa o prezinti….daca insa e asa,e clar ca tu ai ceva probleme…

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 3. Icsela / 10 November 2017 20:05

  Am citit pe nerasuflate deoarece am trecut si eu prin asta, recent. Inca sunt in procesul de vindecare.

  Era barbatul perfect din multe puncte de vedere, dar sentimentele mele fata de el s-au stins treptat. Era ingrozitoare orice atingere din partea lui, dar nu stiam cum sa-i spun pentru ca i-as fi distrus universul.

  In cele din urma, am facut pasul. Mi s-a rupt inima cand l-am vazut plangand in hohote. A fost surprins, nu credea ca il voi parasi. Nici eu, dar numai puteam.

  Am dus o lupta de convingere, mai cu seama ca, in cazul meu, el folosea foarte mult tehnica gas lightening. Imi repetam replicile pe care aveam sa i le spun pentru a ma asigura ca nu ma intoarce de la ce eu simteam cu adevarat.

  Poate ca relatia ta cu el este altfel, dar sunt sigura ca sunt si alte motive pentru care tu te simti astfel si pe care nu le-ai scris aici.

  Cel mai greu a fost sa il fac sa inteleaga ca nu ne va fi bine niciunuia dintre noi asa. Apoi, a fost o usurare imensa. Uneori ma mai gandesc la el, dar nu pentru ca mi-ar fi dor, ci ma gandesc mai degraba cu ingrijorare, cum se descurca oare.

  Ce am invatat din experienta asta este ca eu nu sunt responsabila pentru cum se simt altii si am invatat ca si eu am nevoi, nu doar el.

  Acum sunt neasteptat de bine, ceea ce iti doresc si tie!

  Thumb up 6 Thumb down 0
  Reply
 4. Raluca / 10 November 2017 15:20

  Trist,foarte trist. As vrea sa-ti dau un sfat, dar nu am, pentru ca m-am pus in situatia ta si e greu. E usor sa judeci, sa vorbesti si sa sfatuiesti o persoana, cand nu traiesti ce traieste ea(si sunt sigura ca daca toate persoanele care te judeca, ar trai pe pielea lor ce traiesti tu acum,nu ar mai fi asa curajoase). Pot doar sa te incurajez ca orice decizie ai lua, sa fii cu sufletul impacat si sa stii ca ai facut-o pentru linistea sufletului tau. Curaj!

  Thumb up 3 Thumb down 1
  Reply
 5. axelle / 9 November 2017 10:26

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 10
  Reply
 6. Natalia Dorneanu / 8 November 2017 19:06

  Da… Vezi să nu moară fără tine! Astea sunt scuzele slăbiciunilor tale, nimic altceva, prea puțini bărbați se pierd odată părăsiți, asta dacă nu sunt alcoolici și ajung boschetari. Suferă și ei, dar mai puțin decât noi, pentru o perioadă mai scurtă, apoi se consolează cumva, muuult-muuuult mai repede decât femeile. Nu mai căuta scuze slăbiciunilor tale și fă ceea ce simți că trebuie să faci, mai devreme sau mai târziu tot acolo ajungi.
  Noua casă te face atât de nefericită? E clar că nu-l iubești, oamenii care se iubesc pot trăi oriunde, într-o colibă sau o ghenă de gunoi.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro