Excellence & savoir-faire français la TV5

29 December 2017

Haute couture, gastronomie, parfumuri, cristaluri… sau tot atâtea industrii în care Franța se distinge printr-un savoir-faire unic în lume. O călătorie în inima unui tezaur al eleganței în emisiunile de început de an ale TV5MONDE.

BACARRAT, DE LA LORRAINE À LA 5E AVENUE

BACARRAT_LORRAINE_A_5E_AVENUE

Duminică, 31 decembrie, 20:30

O incursiune istorică și artistică în cea mai celebră manufactură de cristal din lume. Baccarat este numele unui mic oraș, situat în inima bastionului marilor meșteri sticlari din nord-estul Franței, care a devenit o marcă de prestigiu. Succesul său se bazează pe priceperea meșterilor de excepție.

LE CONCOURS: MEILLEUR OUVRIER DE FRANCE

LE_CONCOURS_2

Duminică, 7 ianuarie, 19:40

Cel mai bun ouvrier din Franța: titlul prestigios ce reprezintă excelența. În fiecare an, peste 400 de bucătari și tot atâția patiseri încearcă să ajungă la această recompensă unică în lume, simbolizată de gulerul albastru-alb-roșu. O incursiune de o lună în culisele concursului și îi întâlnim pe Laurent, Rémy și Julien.

LE_CONCOURS_4

LE_CONCOURS_5

7f9b3e2a-5101-4abb-b57a-7fd8edd7d679

LE_CONCOURS

MOLINARD, COMME UN PARFUMEUR EN FRANCE
MOLINARD_COMME_UN_PARFUMEUR_EN_FRANCE

Duminică, 7 ianuarie, 20:30

A relata istoria Casei Molinard, din 1849 până în zilele noastre, înseamnă a evoca modul în care s-a transmis priceperea unei familii, în cea mai pură tradiție franceză. Molinard, o marcă construită în jurul calității parfumurilor sale, a performanței ținutei sale antreprenoriale și a spiritului de pionier.

VISITES PRIVÉES: LES DOIGTS DE FÉE DE LA COUTURE

VP_LES_DOIGTS_DE_FEE_COUTURE_1

Miercuri, 24 ianuarie, 15:00

Cu o istorie bogată și un savoir-faire recunoscut, couture-ul este un simbol al excelenței franceze. Descoperim spectacolul Métiers d’Art la Ritz, în compania lui Karl Lagerfeld, director artistic Chanel și stăm de vorbă în exclusivitate cu creatorul de modă Jean-Paul Gauthier.

chanel apartment au Ritz

VP_LES_DOIGTS_DE_FEE_COUTURE_2

Despre TV5MONDE:

Filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere, cu subtitrare în limba română.Citiţi şi

În mine locuiesc mai multe femei și le iubesc pe toate

La passion de Dodin Bouffant / The Taste of Things

Căciuli la modă nu doar pentru zile reci – cum o poți alege pe cea potrivită pentru tine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro