Femeile în al Doilea Război Mondial (imagini inedite din luptă)

26 September 2011

Cine le mai consideră încă vulnerabile pe doamne ar putea fi şocat de fotografiile publicate recent de ziarul “The Atlantic”: reprezentantele sexului slab nu s-au lăsat deloc intimidate de pericole în cel de-al Doilea Război Mondial.

O serie de fotografii apărute în publicaţia americană le arată pe femeile-combatant în ipostaze impresionante: au tras cu puşca, au salvat de la moarte soldaţi şi au trecut prin situaţii tragice, la limita dintre viaţă şi moarte. Două milioane de femei au lucrat în industria de armament pentru război, şi alte câteva sute au fost asistente pe front. Doar în fosta Uniune Sovietică, cam un milion de reprezentante ale sexului slab au luptat cot la cot cu bărbaţii. Nici zgomotul asurzitor al bombardamentelor şi nici sunetul sacadat al mitralierelor nu le-au făcut să renunţe, deşi unele au căzut victime ale armatelor invadatoare. Curajul şi hotărârea lor în război le-a întărit probabil aura de mame şi de soţii iubitoare şi au făcut să pălească, la vremea aceea, eticheta de „sex slab”.  

Vă invit să le vedeţi aici şi să ne spuneţi ce-aţi simţit. La o adică, voi v-aţi înrola? Şi încă ceva: cine îşi mai aminteşte de “armata” făcută în timpul facultăţii prin anii ’70? 🙂 Citiţi şi

După douăj’ de ani

Scrisoare către el

TREBUIE! Nu trebuie nimic altceva decât să fii fericit, asta, da!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro