Femeile n-ar trebui să se izoleze acasă

14 March 2020

Femeia o ia razna, dacă stă prea mult acasă. Îi revin instinctele care l-au determinat pe Dumnezeu s-o dea afară din Rai- gest unic în istoria Universului, dacă-mi aduc bine aminte.

Era Adam prin Rai, o ardea frumos, ca băieții, iarbă cât cuprinde, lumea era minunată și apare Eva: opa, ceva e în neregulă cu chestia aia pe care o ai între picioare, hai s-o aranjăm, punem o frunză deasupra. Așa și-acum: cum stă prea mult pe-acasă, cum vrea să aranjeze.

Nevastă-mea, dacă stă două luni acasă, o să aranjeze și Sistemul Solar. Să nu vă mirați dacă într-o zi găsiți Luceafărul așezat frumos, ordonat, în Carul Mic agățat cu cablul de tractare după Carul Mare.

Treaba urâtă e că femeile au despre aranjare o cu totul altă părere decât au bărbații. În dulapul meu de scule am ordinea mea: când îl deschizi ai impresia c-au fost închiși înăuntru un câine turbat împreună cu o pisică în călduri, dar la orice oră m-ai trezi, bag mâna și scot orice sculă, pe întuneric, cu precizie de nouă cazuri din zece.

©Marit Beer

În dulapul pe care l-am aranjat cu nevastă-mea, ea aranjând și eu căscând și văitându-mă de toate bolile din Enciclopedia Medicală, nu mai găsesc nimic. Înainte, deschideam ușile, apucam o cămașă și-o trăgeam cu forță, proptindu-le pe celelalte cu șoldul. E adevărat că-mi cam cădeau în cap zece pulovăre, o pălărie de safari pe care n-o mai port de cinșpe ani și două pungi mari cu ciorapi groși de iarnă, de care n-o să port niciodată, dar scoteam cămașa, nu plecam despuiat în lume.

Acum deschid dulapul și mă uit la el ca la picturile abstracte: nu înțeleg nimic. E ordine, însă.

De-aia zic: femeile la birou, bărbații acasă.

Pe Dan îl găsiți și aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Curs de formare pentru bărbați 

Ceva ce poate nu știai despre cafea

Să se facă lumină, dar nu oricum!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro