Femeilor le cam plac dramele

9 February 2015

Marius AgapeGestionarea despărţirilor reprezintă adevăratul test de maturitate, şi nu doar pentru bărbaţi. O radiografie sinceră reprezintă calea cea mai corectă pentru o viitoare ne-despărţire.

Este adevărat că se manifestă total diferit. Bărbaţii se pot manifesta destul de dur, violent pe alocuri sau diplomatic. La noi nu există cale de mijloc. Ori înnebuneşti şi vezi negru în faţa ochilor, ori te retragi discret şi-ţi vezi de treabă. Unii se regăsesc apoi în băutură, alţii în alte femei sau în băutură şi femei. E simplu. Senzaţia de “trasul covorului de sub picioare” este percepută tâmpit şi este întreţinută de ideea că “bărbatul este cel puternic şi trebuie să aiba ultimul cuvânt”. Totuşi, şi bărbaţii plâng sau pot cădea într-o depresie soră cu moartea, mai rar ce-i drept, dar cu siguranţă este mult mai profundă decât cea feminină.

În niciun caz noi nu căutăm răzbunarea, probabil pentru a primi oareşce confirmări stupide. Părăsiţii, mai des, au aceasta problemă. Când părasirea şi părasitul sunt într-un oarecare echilibru, atunci pierderea încrederii în forţele proprii, nu prea mai poate apărea, dar există riscul tratării cu superficialitate a primei sosite. Este un soi de vulnerabilitate greu de înţeles de o femeie. Este greu de definit şi pentru noi. Reprezintă combinaţia dintre “te am oricum şi ai rabdare” sau “dacă nu mă întelegi, pleacă”. Lipsa răbdării vine dintr-o nevoie de a afla ce vrem, de fapt.

Couple-talking-indoors

Iniţial am crezut că femeile traiesc la o intensitate superioară despărţirile, dar cazurile din viaţa mea, văzute în timp şi analizate la rece, m-au contrazis. Durerea este de cele mai multe ori una închipuită şi este atrasă de sine, nu provocată de partener. Ele nu suferă pentru că au pierdut bărbatul minunat, mai degrabă nu concep că tocmai ele sunt părăsite, și se dezvoltă în mintea lor prostia că “toate mi-se întâmplă numai mie”. E greşită ideea că barbatul trebuie să aiba ultimul cuvânt, de fapt ultimul cuvânt este marea lor problemă.

Părăsitele dezvoltă o gelozie puternică în timp, tocmai din dorinţa de a se proteja. Cele care părăsesc mereu, tratează fără consistenţă, din start, bărbaţii şi de fapt, se mint cu nonşalanţă. Femeilor le plac şi dramele. Urmăriri, posesivităţi extreme, certuri agasante, reproşuri, sufocarea prietenilor comuni. Fiecare cunoscut devine un judecător, ea este procurorul, iar “inculpatul” nu are dreptul la apărare şi nici nu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Pe cale de dispariţie, şi de-o parte, şi de alta sunt separările când cei doi se aşează omeneşte la masă. Discută, nu-şi reproşează, sunt sinceri cu ei în primul rând, nu caută să ofere lecţii celuilalt şi tratează totul cu maturitate. Probabil iubirea reciprocă s-a așezat la masă. Este destul de dificil să procedezi aşa dacă ai iubit cu patimă şi din tot sufletul. Probabil ca în momentele alea de calm în interiorul tău se întâmplă războaie crunte, dar este singurul mod de a arăta că eşti cu adevărat capabil să iubeşti. O astfel de despărţire este precum o strângere de mână la încheierea unui business avantajos pentru toate părţile. Câştigi încredere în tine şi un partener pe viaţă.

Doar o femeie este capabilă să fie un camarad bun pentru totdeauna. Doar iubirea unui bărbat este veşnică.

Nu mi-e straină niciun fel de despărţire. Mi-am luat-o şi-n plex, şi la ficat. Am lovit sub centură şi cu garda pusă. Am fost şi prinţ, şi cerşetor. Am dispărut ca măgarul în ceaţă, dar am dat şi ocolul casei nopţi întregi.

A trebuit să trec prin toate astea pentru a înţelege cum vreau să fie următoarea despărţire.

Să nu mai fie.

P.S. Cum ar fi să vii, acum, când nu te mai vreau?!Citiţi şi

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

În mine locuiesc mai multe femei și le iubesc pe toate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. ella / 10 September 2015 15:18

  Da, barbatii au o oarecare onestitate , dar mint frumos cand trebuie sa o faca, despartirea doare de ambele parti, chiar daca esti tu cel ce parasesti, e posibil sa doara chiar mai rau …durerea e cu atat mai mare cu cat iubirea a fost mai intensa, nu poti totusi pune o eticheta, barbati, femei poluri opuse, depinde de personalitatea fiecaruia si de relatia traita, superficiali pot fi atat barbatii cat si femeile, ele dramatizeaza, poate ca din durere , poate din nevoia imediata de a gasi protectie, stiu ca suferinta ta personala e mai inalta ca a tuturor, nimic nu se ridica la nivelul suferintei tale, uitam ca toti avem suflete si ca sentimentele sunt cam ingemanate si in iubire si in suferinta, difera doar nuantele, oricum e minunat scris articolul, si merita atentia cuvenita.

  Reply
 2. m.b. / 27 February 2015 22:32

  Oamenilor le place drama, mai ales in societatea de azi. Nu cred ca are vreo mai mare pondere in randul femeilor, sau in randul barbatilor, si nici macar nu cred ca are legatura cu separatul drumurilor, cu despartirea. Din proprie experienta, am observat o tendinta si o nevoie de drama, atat din partea mea cat si persoanelor cu care am dezvoltat o relatie. De ce ? Pentru ca traim intr-o lume superficiala, si cautam specialul in banal, si ni-l dorim din tot sufletul. Astfel, ajungem sa cautam aspectele de drama, drama ca nu putem fi tot timpul impreuna, drama ca parintii nu sunt de acord cu noi, drama cu faptul ca nu ne putem infrana gelozia, dar totusi in intimitate suntem atat de perfecti impreuna, samd. Pana si barbatul care are amanta. Indiferent cat de frumoasa, sau nu este amanta, ceea ce-l tine langa ea, si ce-i tine focul aprins nu sunt calitatile si tot ceea ce-i ofera, ci faptul ca e ceva ascuns, blamat, o greseala, ca un drog. Aceleasi lucruri pe care i le ofera amanta, daca ar aduce acea relatie la lumina, in societate, ar pali oricum.
  Avem nevoie de mult mai multa adrenalina, avem nevoie de stropul ala de “drama” pentru a da sare si piper…Relatiile calme, line, plictisesc repede…
  Nu cred ca femeile sunt mai razbunatoare in cazul despartirilor. Depinde de exemplele cunoscute. Personal, cred ca nu exista om mai razbunator ca cei parasiti pt un nou partener, fie femeie sau barbat. Toti accepta mai simplu cand relatia se consuma si ajunge in pragul despartirii, mai putin atunci cand sunt lasati pt altcineva. Atunci toata relatia trece pe sub microscop si se analizeaza cate au oferit si uite cum a fost degeaba. Mai apar apoi frustrarile, si nemultumirile, si scaderea stimei de sine si tot asa…

  Reply
 3. v.b / 9 February 2015 17:56

  Cel mai greu mi-a fost sa accept despartirea atunci cand asta a venit in momentul in care am avut curajul sa recunosc ca da,iubesc persoana din fata mea.Imi era frica sa recunosc asta la inceput,am tatonat,m-am abtinut sa imi manifest sentimentele pusesem un zid asa de protectie.Si in momentul in care am spart zidul,mirare asta cazuse chiar peste mine.Nu cred ca mai conteaza ce motive de despartire a invocat.Nu conteaza ca poate ia lipsit curajul de a merge mai departe cu relatia sau ca poate chiar nu ma iubea sau cine stie..?V-ati despartit si gata,trebuie sa accepti.Mergi mai departe,fii bucuros/bucuroasa ca ai iubit,multi nu sunt capabili de asta.Respecta-i dorinta si treci peste.Nu zic ca nu doare,ca nu lasa cicatrici.Mai ai inca multe si vor mai aparea si altele sunt convinsa.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro