FEUD, sezonul 2: Capote vs. The Swans

1 October 2023

Pe 5 martie 2017 a avut loc premiera FEUD, un mini-serial de televiziune american, creat de Ryan Murphy, Jaffe Cohen și Michael Zam, axat pe dispute celebre. Primul sezon, de opt episoade, a fost despre rivalitatea de-o viață dintre Bette Davis (Susan Sarandon) și Joan Crawford (Jessica Lange).

La șase ani distanță, au apărut primele imagini cu actrițele care joacă în al doilea sezon rolurile “lebedelor” lui Truman Capote – americancele crescute pentru a deveni soții de milionari. Miniseria “Feud: Capote vs. The Swans” va avea loc în această iarnă.

Cel de-al doilea sezon se bazează pe drama din viața reală dintre Truman Capote și „lebedele” sale – un grup format din fabuloase femei din societatea newyorkeză de la mijlocul secolului trecut pe care scriitorul le-a trădat în cele din urmă publicându-le secretele într-o nuvelă scandaloasă.

În timp ce scandalul din viața reală care a declanșat cearta în cauză a început cu o nuvelă scrisă de Capote, La Côte Basque, 1965, publicată de Esquire în 1975, sezonul în sine se bazează pe bestsellerul din 2021 Femeile lui Capote: O poveste adevărată de dragoste, trădare și un cântec de lebădă pentru o eră de Laurence Leamer. Cartea spune povestea modului în care Capote s-a implicat în viața unor femei pline de farmec precum Barbara „Babe” Paley, Gloria Guinness, Ann Woodward, Pamela Churchill, C.Z. Guest și Lee Radziwill (sora mai mică a celei mai celebre prime doamne americane, Jacqueline Kennedy) înainte de a le trăda prin divulgarea secretelor lor în ficțiunea lui subțire acoperită.

Urmarea a fost că majoritatea femeilor din grup l-au scos pe Capote din viața lor pentru totdeauna, atât din cauza furiei că au fost trădate, cât și din cauza fricii că scriitorul va scoate și mai multe rufe murdare în public (nuvela a fost un fragment din romanul său niciodată publicat, Answered Prayers.

Din descrierea oficială a intrigii cărții: „Cel mai bine vândut biograf, Laurence Leamer, se adâncește în anii care au urmat publicării extrem de apreciatei “Breakfast at Tiffany’s” în 1958 și “In Cold Blood” în 1966, când Capote s-a luptat cu un caz paralizant de blocaj al scriitorului. În timp ce se bucura de toate roadele succesul său, a fost lovit de o idee pentru ceea ce era sigur că va fi cel mai celebru roman al său… unul bazat pe viețile remarcabile și picante ale prietenilor săi foarte, foarte bogați.”

Naomi Watts as Babe Paley – Pari Ducovic/FX

Naomi Watts o va interpreta pe Babe Paley, fostă editor Vogue și soția magnatului media CBS William S. Paley. Până în 1958, a fost membră a Fashion Hall of Fame, după ce a apărut de 14 ori pe lista internațională cu cele mai bune îmbrăcate femei. Capote și Babe au fost aproape de nedespărțit la un moment dat, Capote scriind despre ea: „Dna. P a avut un singur defect. Era perfectă. În rest, era perfectă.”

Chloe Sevigny as CZ Guest – Pari Ducovic/FX

Chloë Sevigny joacă rolul lui C.Z. Guest, singura Lebădă care nu s-a întors împotriva lui Capote, mai ales pentru că nu i-a dezvăluit secretele. Guest era fiica unui bancher de investiții din Boston, căsătorită cu un verișor primar al lui Winston Churchill și o adevărată socialite (persoană mondenă).

Demi Moore as Ann Woodward – Pari Ducovic/FX

Demi Moore o va juca pe Ann Woodward, o doamnă de societate care poate că și-a împușcat și ucis soțul sau nu. Povestea lui Capote s-a bazat în principal pe Woodward, care s-a sinucis cu câteva zile înainte de publicare.

Diane Lane as Slim Keith – Pari Ducovic/FX

Diane Lane o interpretează pe Nancy „Slim” Keith, o vedetă de la Hollywood creditată că a deschis calea pentru cariera lui Lauren Bacall, cerându-i soțului ei regizor să o testeze pe ecran. Și-a părăsit soțul după ce acesta a înșelat-o, ajungând la New York, după o perioadă petrecută în Cuba, în casa lui Ernest Hemingway, pentru a se căsători cu Leland Hayward, un producător de teatru proeminent (au divorțat în cele din urmă, posibil din cauza zvonurilor legate de aventura ei de o noapte cu Frank Sinatra).

Calista Flockhart as Lee Radziwill – Pari Ducovic/FX

Calista Flockhart o interpretează pe Lee Radziwill, sora mai mică a lui Jackie Kennedy și o figură emblematică a modei. Un pilon al circuitului modenelor, Radziwill a fost prietenă apropiat cu Capote.

Sursa info și foto. 

***

Nu doar prin distribuția “grea” se anunță a fi un succes, dar subiectul în sine este tulburător și intrigă. O lume care a apus, clar, dar care încă trezește interes. De urmărit, măcar pentru a putea face o comparație justă, în cunoștință de cauză. Pentru a înțelege cum, în anii ’50, ’60, unele femei intrau în lumea bărbaților foarte bogați pe calea onorabilă a măritișului și apoi viața avea toate culorile. Nu erau vânătoare de averi, erau fete educate să se comporte impecabil în lume. Să fie socialite. Era ceva ce definea aproape o profesie. La toate “lebedele”, în Wikipedia, la meserie apare acest cuvânt. Aproape fără excepție urmat de filantroapă.

Iar dacă ar fi să mă întrebe pe mine, Feud 3 mi-aș dori să fie despre surorile Bouvier: Lee și Jacqueline. 🙂Citiţi şi

Naomi Watts: după menopauză vine cea mai bună jumătate a vieții noastre

“Să îmbătrânești nu e pentru cei slabi”

Vălul pictat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro