Film românesc premiat la Berlin

20 February 2016

Roxana Stroe a câștigat aseară Premiul Special al secțiunii Generația 14 plus la Festivalul de Film de la Berlin.

Scurtmetrajul ”O noapte în Tokoriki”, care este și filmul său de absolvire a masteratului la UNATC, spune povestea petrecerii de majorat a Geaninei, care are loc la discoteca din sat. Alin pare preocupat de ceva. Ochii îi sclipesc de fiecare dată când întâlnește privirea Geaninei, lucru care nu trece neobservat de prietenul ei. În final, Geanina va avea o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

O noapte in Tokoriki

Motivația juriului internațional: ”Dincolo de tonul său idiosincretic și superba poveste și alcătuire, filmul reușește să descrie într-un mod jucăuș exprimarea unei stări interioare apăsătoare. Este pus în scenă cu umor, nu are dialoguri, iar ironia transmisă de textele pieselor muzicale fac povestea despre o dragoste inacceptabilă în mediul rural european și consecințele ei să strălucească.”

”O noapte în Tokoriki” a fost proiectat în premieră la Berlinale.

Roxana Stroe a mai fost premiată până acum pentru alte două scurtmetraje: ”Plante Perene” (Premiul Criticii acordat de U.C.I.N. în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CINEMAIUBIT – 2013) și ”Black Friday” (Premiul pentru Cel mai bun Scurtmetraj Românesc în cadrul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF – 2015).Citiţi şi

„Nu. Nu s-au mai văzut de-atunci…”

Marea Gherțoială

Măștile pasiunii – Eva

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
613 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro