FREYWILLE la Radisson Blu Hotel

22 April 2019

După 10 ani de la deschiderea primului magazin în România, FREYWILLE a inaugurat la Radisson Blu Hotel o nouă casă pentru prețioasele sale bijuterii realizate manual, în Viena, de către experți în arta emailării.

FREYWILLE are o istorie de numai 68 de ani, dar ce succes s-a dovedit a fi! În 1951, artista vieneză Michaela Frey a început, sub numele “Michaela Frey Emaille manufaktur”, marea ei aventură în lumea bijuteriilor realizate manual prin tehnica emailării. Brățările semnate de ea erau foarte prețuite de frumoasele și elegantele lumii. În 1970, când compania deja luase avânt, Michaela îl angajează contabil pe Friedrich Wille, care apoi îi devine partener. Deci, iată de unde vine și numele FreyWille…

După moartea Michaelei Frey, zece ani mai târziu, artista Simone Grünberger (Grünberger-Wille, după căsătoria cu Friedrich) a preluat partea de creaţie a companiei, dezvoltând o tehnică unică de emailare și sub bagheta ei s-a rafinat și distins stilul FREYWILLE. Primele colecții au fost “Avantgarde”, cu motive geometrice, și “Tropic” – ca expresie a dorinței oamenilor de a călători în țări străine. Au urmat cele inspirate de epocile egipteană și greco-romană, ca mai apoi să vină rândul colecțiilor – omagiu, dedicate celebrilor artiști Gustav Klimt, Friedensreich Hundertwasser, Claude Monet, Alphonse Mucha și Egon Schiele. Toate colecțiile, indiferent de tematică, au fost inspirate de filosofia “Odă bucuriei vieții” și celebrau pasiunea, paradisul sau arta vie, în culori intense, care dau purtătorului sentimentul de sărbătoare.

Compania cunoaşte astăzi un succes internaţional incontestabil, cu peste 100 de boutique-uri proprii în Europa, Asia, Australia şi America de Nord şi de Sud. Explicația succesului ar fi, dincolo de talentul creatoarei, și maniera în care conduce afacerea dr. Wille. FREYWILLE nu este o companie de volum. Singurul atelier este cel din Viena, unde lucrează 60 de meșteri și patru designeri. De unde, într-un an, doar pe comandă, nu ies mai mult de 1000 de piese!

Citiţi şi Helena – ceasul bijuterie de la FreywilleCitiţi şi

Singurul lucru cu care omul se poate obișnui și de care nu se plictisește este LUXUL. Paris și Londra de Crăciun

Cea mai proastă din curtea școlii

Băneasa Shopping City continuă seria lansărilor de produse premium în România și a evenimentelor exclusive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro