Horoscop săptămânal 29 septembrie – 5 octombrie

29 September 2014

IngridNavigăm într-o săptămână cu ape adânci și aparent tulburi, cu Mercur proaspăt intrat în semnul Scorpionului. Însă tocmai profunzimea poate ajuta acum la clarificarea unor afaceri bănești sau ale inimii. Entuziasm și putere de muncă luni, cu Luna care țopăie vesel alături de Marte prin Săgetător. Tot luni, la zăbava nopții, zâna iubirii se întoarce acasă, anume, Venus își începe călătoria prin Balanță. De sâmbătă, ne aplecăm atenția asupra treburilor nerezolvate, pentru că Mercur își începe mersul retrograd, înapoi spre poarta Balanței.

Devenim cu toții căutători de adevăr, în această săptămână, sub energia lui Mercur prin semnul incomod al Scorpionului. În Balanță, Mercur e galant, caută armonia în comunicare și e dispus să accepte și neadevăruri de dragul bunei înțelegeri. Însă, în Scorpion, adevărul, adesea crud și usturător, are întâietate, iar Mercur e nepăsător cu câte inimi sunt zdrobite  în acest proces. Pus adesea la colțul zodiacului, blamat și neînțeles, Scorpionul ne incită să săpam adânc în propria conștiință pentru aflarea adevărului, adevăr ce înlesnește apoi înțelegerea realității înconjurătoare. Ce cred și în ce anume cred? ce vreau și ce îmi place? pot fi posibile întrebări în acest demers. Întoarcerea lui Mercur în Balanță de săptămâna viitoare va fi o nouă invitație pentru găsirea echilibrului în comunicarea cu semenii noștri, știind acum că neadevărurile poleiesc cu falsitate o relație : sinceritate și armonie deopotrivă? Justețe și bună înțelegere? În plan prozaic, Mercur retrograd ne ajută să ducem la bun sfârșit proiecte care, din varii motive, au suferit amânare. Putem vorbi despre note de plată întârziate, eliberarea unor documente trebuincioase sau chiar încheierea unei lucrări ce a necesitat o vastă documentare. Prietenii vechi se pot reînnoi acum, dar și inima unei foste iubiri poate fremăta iarăși cu intensitate. Următoarele patru săptămâni nu sunt prielnice pentru inițierea unor proiecte noi, pe termen lung, mai cu seamă dacă vorbim despre o căsătorie sau despre o afacere.

Anne Rice - Interviu cu un vampir

Povești și fantezie întru dezvelirea adevărului – Interviu cu un vampir, Anne Rice, Soare în Balanță, Mercur în Scorpion 

 Venus încalță cei mai prețioși conduri ai săi când descuie poarta regatului unde este stăpână, Balanța. Dragostea e în tot și în toate pentru următoarele trei săptămâni și jumătate, cu zâna iubirii în călătorie la ea acasă. Venus dansează grațios prin Balanță, are un șarm subtil, lipsit de ostentație și este prin excelență cerebrală. Este preocupată de mulțumirea proprie, concomitent cu fericirea celor pe care îi iubește. Dintre toate venusienele, Venus în Balanță stăpânește cel mai bine arta probității morale și diplomația. Poate vedea lucrurile din perspective divergente, motiv pentru care e dispusă să lase câte puțin de la ea pentru a-i ferici pe ceilalți. Va fi o provocare în această săptămână în a armoniza imboldul pasional trimis de Mercur, descoperitorul de perle veritabile în mările Scopionului, cu aspirația venusiana spre consens și justețe în relații. Alminteri, avem cu toții dorința de înfrumusețare, a noastră și a spațiului în care trăim, chiar dacă vorbim despre lucruri mărunte: o ținută nouă, un tratament cosmetic, un obiect decorativ pentru casă, o călătorie de plăcere sau, pur și simplu, o seară petrecută la un restaurant elegant în compania cuiva drag.

Ziua de luni debutează efervescent cu Luna dănțuind vesel alături de Marte prin Săgetător. Suntem pregătiți de acțiune, oriunde ne îndeamnă pofta inimii. Marți o ținem tot într-o veselie, când astrul nopții îi salută cu drag pe Jupiter și pe Uranus. Este o zi excelentă în care se revarsă peste tot o mare de inspirație, optimism și originalitate. Liber arbitru din abundență, ar fi necesar și un strop de discernământ, tocmai pentru a valorifica la maximum energia benefică a acestei zile.

Miercuri și joi entuziasmul pierde teren în favoarea prudenței când Luna parcurge încăpățânatul Capricorn. Realitatea este mai clară ca oricând, iar ambiția negociază cu cooperarea, cu Luna în aspect tensionat cu Soarele. Efortul și seriozitatea sunt susținute de întâlnirea Lunii cu Pluton, iar rezultatele muncii noastre sunt vizibile.

Sfârșitul de săptămână ne găsește cu Luna în mișcare prin independentul Vărsător. Aici, Luna este rațională, iar cu gândurile bune trimise de Venus, Marte și Uranus privim către zile senine. Totuși, pe alocuri, logica poate fi perturbată de o interesantă inconjunctie Venus-Neptun care ispitește spre romantism și fantezie. De luat în seamă că nu tot ce pare a fi, este veridic. Iar încrederea, puterea și manipularea în relații, pot fi teme pe creasta acestei săptămâni când Soarele din Balanță se întâlnește în aspect de cuadratură cu Pluton.

Semnele de foc – Berbecii, Leii și Săgetătorii – (re)primesc dragostea în viața lor cu Venus acum în călătorie prin Balanță. Berbecii sunt chemați să învețe arta compromisului, pe când frații lor au parte de noroc indiferent ce doresc să întreprindă. Zile excelente luni și marți, în mod special pentru Săgetători.

Semnele de pământ – Taurii, Fecioarele și Capricornii – beneficiază de adevărul scos la lumină, grație lui Mercur proaspăt intrat în Scorpion. Secrete dezvăluite sau nu, căutarea realității le înlesnește drumul în afaceri și dragoste. Muncesc cu folos miercuri și joi, când Luna prin Capricorn le da rezistență și tenacitate.

Semnele de aer – Gemenii, Balanțele și Vărsătorii – sunt alături de confrații elementului foc, marii câștigători ai acestei săptămâni în plan amoros și financiar, dar cu precădere Balanțele. Se pot îndrăgosti sau pot deveni pasiunea fulgerătoare a cuiva. Venus le vine în sprijin în toate inițiativele lor, iar pe deasupra le oferă optimism, drag de viață și mici plăceri la tot pasul.

Semnele de apă – Racii, Scorpionii și Peștii – înoată alături de Mercur în apele doar de ei înțelese, ale enigmaticului Scorpion. Fac un pas înainte pe drumul descoperirii sinelui, caută și găsesc adevăruri esențiale, pe care mai apoi le împărtășesc generos cu semenii lor. Pot afla secrete sau realități vizibile, dar ascunse ochiului public. Mercur îi inspiră și în amor, când au talent la vorbe meșteșugite.

Petrecem o săptămână interesantă, cu imbolduri și energii opuse, dar care își pot găsi în final consensul. Dragostea este principala forță care mișcă lucrurile, fie că vorbim despre afecțiunea închinată unei ființe sau de bucuria pe care o aduce o pasiune, un proiect sau un hobby. Dacă vom echilibra cumpăna între sinceritate și compromis, între dragoste și armonie, între ce vrem și ce suntem dispuși să dăruim, vom afla că mergem pe drumul luminos al învingătorilor.

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

Am văzut un oraș în care oamenii merg pe liniile de tramvai

La mulți ani, dar neapărat buni!

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro