Horoscop săptămânal 9-15 decembrie 2013

9 December 2013

Oricât ar părea de bizar, oamenilor le place să fie speriaţi. Da, chiar le place – altfel, de ce s-ar uita la filme de groază, de ce-ar fi inventat Halloween-ul, de ce s-ar sui în Montagne Russe şi de ce-ar savura toate profeţiile despre apocalipse, cutremure şi alte cataclisme?  Voluptatea pe care o  simţim atunci când ne speriem arată cât de complex şi de misterios este modul în care răspundem la emoţii.

„Faţa fricii”, de Tom Shropshire

Frica este o emoţie primitivă, un răspuns automat la pericole, care implică şi o puternică reacţie fizică, cunoscută în psihologie drept reacţia „luptă sau fugi” „Luptă sau fugi” pregăteşte organismul să facă faţă pericolului, îi dă putere să susţină confruntarea sau să scape prin fugă. Sistemul nervos simpatic declanşează o serie de procese care conduc la eliberarea unor cantităţi mari de neurotransmiţători, adrenalină, noradrenalină, dopamină, endorfine ş.a., ce determină anumite schimbări în organism. Apare o stare de alertă cognitivă, toate simţurile devin mai acute, sistemul cardiovascular şi cel respirator îşi intensifică activitatea, muşchii primesc mai mult sânge şi mai multă energie, foamea,  oboseala şi durerea dispar etc. Cu alte cuvinte, când ne înfricoşăm devenim cumva mai puternici, mai vii, simţim adrenalina curgându-ne prin vene! Aşadar, cum să nu ne placă să fim speriaţi?!

Şi acum, că am pregătit terenul, să vă dau vestea cea mare: sâmbătă seara, pe 8 decembrie, la ora 22:41, Marte a intrat în Balanţă. Şi ce dacă, veţi spune, doar Marte ajunge în Balanţă la fiecare 2 ani. Da, dar de data asta este altceva… Fiindcă Marte va sta în Balanţă aproape 8 luni, în loc de 5-6 săptămâni, cum stă de obicei într-un semn.  Şi fiindcă împreună cu Pluto din Capricorn, Uranus din Berbec şi Jupiter din Rac, Marte din Balanţă formează o cruce cosmică, cu care vom avea de trăit nişte luni lungi, foarte lungi.

”Phobus” mozaic din Halicarnassus, secolul al  IV-lea

Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul sunt semne cardinale. O cruce cosmică este o configuraţie tensionată în sine, iar crucea cardinală este şi mai tensionată. Cardinalitatea înseamnă acţiune, provocare, violenţă. Pune în joc foarte multă energie, care poate fi întrebuinţată pentru fapte măreţe. Dar are un potenţialul conflictual foarte pronunţat şi implică un risc masiv de accidente şi alte evenimente şocante, bulversante.

Pe lângă aspectele încordate pe care le face cu Jupiter şi Pluto, Marte face o opoziţie cu Uranus, care, dincolo de faptul ca este deosebit de violentă, mai introduce şi factorul surpriză. Loveşte rapid şi neaşteptat…

Săptămâna asta, marţi, miercuri, poate chiar şi joi , trecerea Lunii prin Berbec s-ar putea să ne ofere o mică mostră din ce va să-nsemne efectul crucii cardinale. La nivel macro şi, pentru unii dintre noi, la nivel personal. Prudenţă, în special pentru Berbeci, Raci, Balanţe şi Capricorni, dar nu doar pentru ei – nu se ştie ce puncte sensibile din harta natală a fiecăruia ar putea fi atinse…

Gata – v-am speriat suficient deocamdată, aşa că mă opresc aici.Citiţi şi

Horoscopul lunii decembrie 2020

Horoscopul lunii octombrie 2020 – înainte să fie mai bine, e nevoie să fie mai rău

Horoscopul lunii septembrie 2020 – diplomație și de deschidere către compromisuri sănătoase

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro