Horoscopul lunii octombrie 2018

1 October 2018

Previziuni generale

Luna octombrie 2018 este marcată de tranzitul retrograd al planetei Venus în Scorpion, unde nu se simte prea bine, astfel încât ne poate inspira pasiuni necontrolate și dorințe extreme. Dar, pe de altă parte, dacă aruncăm o privire spre resorturile interioare, spre propriile sentimente și spre sistemele de valori care ne ghidează, am putea găsi puterea de a renaște, atât la nivel sentimental-relațional, cât și în plan material.

Este vremea să ne reexaminăm relațiile cu ceilalți, mai ales cele sentimentale, să identificăm motivațiile care stau la baza parteneriatelor noastre și să înțelegem dacă suntem implicați în raporturi de dependență sau de co-dependență.

În octombrie 2018, ispitele amoroase și tentațiile financiare ar putea fi mai frecvente decât de obicei.

Pe unii îi pot ajunge din urmă datoriile neplătite și ar fi bine ca în această perioadă să se ocupe de achitarea sau reeșalonarea lor. Cumpărarea unor produse de lux poate deveni o tentație aproape irezistibilă, cu consecințe grave asupra bugetului. Se recomandă, însă, să ne lăsăm ghidați de necesitate și funcționalitate și să luăm în considerare achiziționarea unor obiecte practice, la prețuri accesibile sau chiar la mâna a doua.

Pe alții îi bântuie vechi pasiuni, iubiri din trecut, nevoia de a relua relații sentimentale care s-au încheiat cândva dar au rămas ca un fel de obsesie bine ascunsă.

Se pot ridica, de asemenea, probleme legate de intimitate, de încredere reciprocă sau de partajarea unor resurse comune, fie din punct de vedere material, fie în plan emoțional și spiritual.

zodiac
Sexualitatea poate fi unul dintre subiectele principale ale lunii octombrie 2018, cu atât mai mult cu cât zodia Scorpionului este intens activată de planete. Lui Venus și Jupiter, care se află deja în Scorpion, li se alătură Mercur (din 10 octombrie) și Soarele (din 23 octombrie).

Citiți și Horoscopul pe tot anul 2018 aici

Este recomandabil ca până la 26 octombrie, când are loc conjuncția Venus–Soare, să punem punct eventualelor relații nefuncționale sau toxice, care scot din noi doar ce e mai rău. De asemenea, se recomandă prudență în ceea ce privește tranzacțiile financiare, încheierea contractelor sau gestionarea relațiilor din interes.

În această perioadă se pot naște diverse complicații amoroase și relații bazate pe sexualitate sau chiar pe obsesie. Cu toții ar trebui să fim mai atenți spre interior, spre temerile care ies la lumină și spre nesiguranța care naște gelozie și posesivitate, astfel încât să putem începe un proces de vindecare sufletească, afectivă.

Mercur este și el foarte activ în octombrie 2018. Situat în Scorpion, ne conferă o predispoziție spre a descoperi dedesubturi, o dorință de a căuta dincolo de cuvinte și sensuri proprii. Prin urmare, sporește nevoia de a descoperi adevărul dar, în cazurile în care informațiile sunt incomplete sau inaccesibile, poate apărea și tendința de a fabrica scenarii ori teorii ale conspirației.

Ne putem aștepta și în plan public la jocuri ale manipulării, la dezvăluirea unor informații secrete sau la lupte acerbe pentru ca acestea să (nu) ajungă publice, în funcție de interese. Atât la nivel individual, cât și social, este posibil să conștientizăm mai bine puterea informației, dar și puterea legii, mai ales în ultimele zile ale lunii, când Mercur se găsește în conjuncție cu Jupiter.

Este posibil ca discursul public să fie mai tăios sau mai încărcat de cuvinte grele, ori să se reactiveze subiecte arzătoare legate de legile justiției sau de stabilitatea economică. Negocierile ar putea merge mai bine dar, cum Venus este retrogradă, ne putem înșela ușor.

horoscop octombrie 2018

Venus începe să retrogradeze: 5 octombrie 2018, ora 22:04 – București

În concluzie, luna octombrie 2018 promite o intensitate emoțională și afectivă specifică Scorpionului. Pe lângă acestea, însă, am putea găsi în noi tăria de a aborda chestiuni delicate sau dificile, disponibilitatea de a purta discuții pe subiecte sensibile, poate chiar tabu, și puterea de a elimina din viața noastră relații și proiecte expirate, care nu își mai au rostul.

Principalii aliați în toate aceste demersuri sunt perseverența, tenacitatea și dorința sinceră de a pătrunde în esența lucrurilor.

Horoscop BALANȚĂ octombrie 2018

Dragoste și viața în doi

Pe de-o parte, Soarele strălucește în zodia Balanței până la 23 octombrie, conferindu-ți încredere și siguranță de sine; pe de altă parte, Venus, guvernatoarea Balanței, începe să retrogradeze la 5 octombrie. Prin urmare, se poate spune că în octombrie 2018 ești mai preocupat de propria persoană și de propria valoare, ceea ce ți-ar putea crea dificultăți în relațiile cu ceilalți, în special cele sentimentale. Este posibil ca perechea de viață să aibă impresia că este pusă în inferioritate, așa că se pot naște ușor certuri și episoade neplăcute.

Este posibil, de asemenea, să ai impresia că perechea de viață nu te ia în serios sau să o suspectezi de infidelitate. Nu te grăbi să tragi concluzii, ci încearcă să te relaxezi alături de soț/soție.

În ceea ce le privește pe Balanțele celibatare, acestea pot cădea foarte ușor pradă pasiunilor de moment. Nu este neapărat rău, dar există riscul ca intențiile să le fie înțelese greșit. Asigură-te că nu induci pe nimeni în eroare, chiar și fără intenție, și nu căuta să profiți de faptul că nu ai fost bine înțeles de persoana cu care flirtezi!

Nevoia de intensitate afectivă poate băga în bucluc multe Balanțe, fie ele căsătorite, fie în căutare de aventură. Ar fi bine să profiți de tranzitele acestei perioade pentru a face ordine în viața ta sentimentală, nu pentru a o încâlci mai rău.

În ultima săptămână din octombrie, s-ar putea ca un prieten să te trădeze sau să te dea de gol fără să vrea într-o chestiune amoroasă.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

22 august: Luna Plină Albastră în Vărsător – primim a doua șansă

8 august: Lună Nouă în Leu – începuturi îndrăznețe, luminoase, mărețe, regale

24 iulie, Lună Plină în Vărsător – nimic nu se întâmplă degeaba

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro