Încă o specie de nutriționiști – vedeta specialistă

27 July 2014

Simona TivadarPe la 17-18 ani era o păpușă Barbie și credea în Făt Frumos, care nu a întârziat să apară, sub forma unui râvnit burlac mioritic, dar nu neapărat bun și educat. Precaritatea educației și presiunea de a rămâne “frumoasă ” (adică bună de afișat), împreună cu o subită abundență, i-au declanșat multe tulburări de comportament, inclusiv alimentar. Iar un (eventual) divorț le-a agravat. Convinsă că, dacă ai 65 kg ești luzăriţa planetei, iar la 52 devii reper pentru specia umană, în loc să meargă la terapie de repere, tânăra noastră s-a rușinat amarnic de bulimia ei și de rotunjimile consecutive și a început să umble pe la doctorii nutritionişti en vogue.

Comparându-și nițel scârbită balerinii Chanel și Rolexul cu pantofii și ceasul no name al doctorului, a hotărât că mai bine se tratează singură, dar cu feşăn. Clar că e mai interesant în vacanță la Paris decât să-ți tocești coatele cu fosforilarea oxidativă și ciclul Krebs…

Așa că a citit avid toate site-urile care te învață cum să slăbești și – mai nou – cum să te “detoxifici”, că doar se simte murdărită și intoxicată cu mâncare, nu hrănită. S-a căutat pe toate paginile de dietă și psihologie, doar-doar și-o pune un diagnostic și și-o găsi un remediu. Remediul l-a găsit. Are o pagină de “persoană publică” . Ne împărtășește altruist viețişoara ei, că altă meserie oricum nu are. Numărul de like-uri și de comentarii la care poate răspunde cu “pupicei dulci” îi ridică periodic moralul. Se pretinde “specialistă”. Eminescian, ne învață “la gât cravatei cum se leagă nodul” după fiecare vacanță în Europa bogată, în care nu a fost băgată în seamă decât de cameriste; noroc că praful Bucureștilor e însoțit de luminile rampei și poți să umpli presa cu dolce far niente-le tău. O vedetă specialistă.

bulimie, lady gaga

(n.red. nu, vedeta nu este Lady Gaga)

Dați-i like-uri și “mulțumiri din suflet”, că altfel face depresie, dar nu citiți nimic (și mai ales nu faceți nimic) din ceea ce postează/experimentează/împărtășește. O șubredă scară a valorilor poate fi o boală molipsitoare…

Mai bine să fii o croitoreasă durdulie și fericită decât o persoană publică smintită.Citiţi şi

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Antrenamente pentru creier. Te interesează?

Cum afectează dragostea sănătatea inimii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro