Învățați-vă fiicele că despărțirile nu sunt eșecuri

25 July 2022

În contextul ultimelor manifestări nepotrivite ale unor bărbați de pe la noi, am dat peste acest text al unui tânăr poet de limbă spaniolă, Héctor Berumen, foarte urmărit și apreciat pentru talentul său, dar și pentru solidaritatea sa cu femeile și distanțarea implicită față de bărbații agresivi în orice fel față de ele. Mulțumim! 🙂

            ***

“Învățați-vă fiicele că întoarcerea acasă după o căsătorie eșuată este mai bună decât întoarcerea într-un sicriu.

Învățați-vă fiicele că despărțirile nu sunt eșecuri. A pune capăt unei relații înseamnă să începi o viață nouă. Că părăsirea unui cerc vicios este o victorie pentru inimă. Că tăierea unei legături emoționale toxice este un act de iubire de sine.

Lăsați-vă fiicele, surorile, mamele, mătușile, nepoatele și toți prietenii să știe că au o viață înainte. Că strălucirea din sufletul lor nu poate fi oprită de nimeni. Că nimic nu se pierde atunci când îți aperi demnitatea. Că frumusețea de a privi în sus vine din a observa lucrurile valoroase pe care nu le puteam vedea. Că numai atunci când ne mișcăm putem auzi zgomotul lanțurilor.

Spuneți-le că vor avea întotdeauna sprijinul vostru necondiționat. Că indiferent de loc, dată sau conflict vor avea ușile casei deschise. Spuneți-le că pot veni în brațele voastre de câte ori este nevoie. Distanța nu este o problemă, când iubirea este ceea ce vă unește. Că toată viața veți fi acolo, nu să judecați sau să învinovățiți, ci să înțelegeți, ascultând, sfătuind și iubind.

Spuneți-le să se întoarcă acasă ca războinice curajoase, demne, de neînfrânt și puternice. Că o femeie care încearcă să-și recâștige încrederea, forța sau stima de sine este o persoană care merită mii de aplauze și este o inspirație pentru cineva care urmează să ia decizia de a-și asuma mintea, corpul și viața.

Spuneți-le despre importanța iubirii de sine, că pacea interioară nu este negociabilă, că principiile și idealurile nu sunt de vânzare. Că este interzis să închizi ochii la primele semne de violență. Că nu ar trebui să permită niciodată nimănui să le distrugă visurile, că aripile lor valorează mult mai mult decât un statut sau un cec gras.

Spuneți-le femeilor pe care le iubiți că au propria lor voce, că pot decide singure, că au un nume și un prenume, că au o familie care nu le va întoarce niciodată spatele, că au o casă și un cămin.

Învațați-le că primul lucru este iubirea de sine.”

Citiți și Mamelor, nu mai creșteți bărbați nefericiți!Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Cele 5 limbaje ale iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro