Iris Apfel și lucrurile de bun simț pe care ar trebui să le facă femeile de o anumită vârstă

20 August 2021

Iris Apfel va împlini pe 29 august 100 de ani! O bucurie de femeie! Cred că și Dumnezeu o iubește de o ține printre noi să ne mai inspire. Sper că și pe noi. 🙂 Pentru că femeia aceasta extraordinară, o legendă a modei, cu ochelarii ei semnătură, continuă să fie urmărită de aproape un milion de fani pe Facebook! Spune cu umor “I’m a geriatric starlet”,  dar Iris e un fenomen al culturii pop și o figură crucială în lumea modei și design-ului.

“I’m not a designer, but I’m a good stylist. I know what to pick.”

(Nu sunt designer, dar sunt un bun stilist. Știu ce să aleg.)

Mi s-a părut că mai simplu şi mai clar de-atât – știu ce să aleg – nu poate fi exprimat cuvântul stilist. Folosit atât de alandala la noi.

Mereu a pledat pentru unicitatea ținutelor, accesoriilor, combinării lor curajoase.

“Ca să nu arăți ca toată lumea trebuie multă practică, nu e ușor, dar merită.”

Complet de acord. 🙂

Photo: Courtesy of Créateurs Design Awards

Pe 16 august, Iris Apfel a fost desemnată câștigătoarea premiului Andrée Putman pentru activitatea ei de-o viață. Premiul, aflat la al treilea an, recunoaște viziunea singulară a lui Apfel și cariera plină de culoare, pe măsură ce continuă să modeleze spiritul vremii (zeitgeist). Este cea mai mare distincție dintre Premiile Créateurs Design, care celebrează cei mai buni producători și inovatori din toată lumea care promovează designul. Iris va fi sărbătorită la Paris, în ianuarie 2022, în preajma Săptămânii Modei.

Și încă ceva: pe când avea cu vreo cinci ani mai puțin, susținea că a te îmbrăca după vârsta ta e o prostie. Dar… 🙂

„Cred că dacă o femeie are propriul stil și știe cine este, nu trebuie să se îmbrace pentru că are 60 sau 20 sau 90 de ani. Adică, există doar anumite lucruri pe care femeile în vârstă nu ar trebui să le facă, dar altfel, nu cred că există reguli.

„Dacă ai 75 de ani, nimeni nu va crede că ai 32 de ani.”. Obișnuiește-te cu ideea!

🚫Femeile în vârstă nu ar trebui să-și arate pielea în exces. Asta înseamnă că ar trebui să poarte mâneci și nu ar trebui să poarte fuste mini.

👎Nu ar trebui să poarte tocuri foarte înalte.
🤏Nu ar trebui să poarte prea mult machiaj.

Nu ar trebui să aibă părul lung și neprins.

Lucruri de genul ăsta, care sunt doar de bun simț. Ei bine, nu este rostul meu să le opresc. E doar părerea mea. Dacă vor să facă toate cele de mai sus, n-am o problemă. Vreau să fie fericite. Mereu spun că este mai bine să fii fericit decât bine îmbrăcat. Fă-ți propria alegere. Nu stau și nu judec pe nimeni. Nu-mi plac regulile și reglementările, dar acestea sunt doar câteva lucruri de bun simț. Cred că este plăcut să te uiți în oglindă câteodată.”

Și e perfect adevărat că “oricum, trebuie să te distrezi. Dacă nu te poți amuza, s-ar pute să la fel de bine să fii mort.

Să îți iasă centenarul, doamnă dragă, și mult peste!Citiţi şi

Tranziția

Scrisoare către Amos Oz

Gama spaniolă ISDIN sau cum contracarăm eficient fotoîmbătrânirea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro