Iubesc bărbații femeile ambițioase? Răspunsul este „nu”!

1 October 2015

Doamnelor, e amuzant să văd ce discută femeile inteligente pe bloguri. Ca discuția dumneavoastră să aibă mai multă valoare, vă recomand mai întâi să faceți diferența dintre o persoană inteligentă și o persoană cu multe studii, sunt convins că toți cunoașteți oameni cu super studii care, de fapt, nu sunt foarte inteligenți, dar au o memorie excelentă, pot „toci” ani în șir fără probleme și persoane cu patru clase care sunt incredibile prin capacitatea lor de a înțelege ceva ce nu au învățat.

În titlu (Iubesc bărbații femeile inteligente?) vă referiți la femeia inteligentă, dar în text, de fapt, vă referiți la femeile cu „n” masterate, extrem de ambţioase, care au realizări admirabile în plan profesional. Sunt bărbat și niciodată nu m-am apropiat sau dorit să mă apropii de o femeie „inteligentă” – am pus în ghilimele nu ca să jignesc, dar ca să subliniez că este vorba de o femeie școlită bine – şi am să va spun și de ce. Poate doamnele singure și școlite vor avea ceva de învățat, cu toate că mă îndoiesc, asta pentru că deja ele știu absolut totul!

femeie cu baloane

Cunosc multe femei cu foarte multă școală și realizate în plan profesional și, totuși, singure, poate cu un copil, doi, care trăiesc în principiu cu părinții sau cu „o dădacă excelentă”, dar fără un bărbat lângă ele. Ştiu, vă imaginați că bărbatul nu a făcut față inteligenței și a plecat! De fapt, bărbatul nu a făcut față ambiției excesive, aceste femei au o capacitate incredibilă de a se organiza și de a face o sumedie de lucruri simultan, exceptând unul singur: nu pot sta locului un pic să trăiască viața și să se bucure de ea.

Ele reușesc să optimizeze absolut totul în viața lor, să fie extrem de eficiente ca să poată întinde timpul cât mai mult, să aibă cât mai multe realizări, o zi are „doar” 24 de ore și sunt atâtea de făcut. Dar tot ce au de făcut își impun singure, nu le cere nimeni să fie nemaipomenite, trebuie să fie doar oameni și atât. O femeie ambiţioasă creează o lume a ei în care fiecare lucru, oricât de neînsemnat, are locul lui și, la orice oră din zi sau din noapte, indiferent dacă e vorba despre muncă sau casă, va ști unde să găsească acul în carul cu fân.

Bărbații nu sunt așa și nici nu vor fi, noi suntem mult mai înceţi, nu prea suntem multitasking și ne place să trăim viața, să ne oprim din agitație și să ne bucurăm de ea. Și când trăiești cu o femeie de acest gen, toată viața ta este planificată la minut, alergi de dimineaţa până seara și te întrebi cum de vecinii tăi au timp să stea în curte, la umbra nucului bătrân, să se bucure de o masă în aer liber și de o discuție fără stres despre câte în lună și în stele.

Întrebarea corectă din titlu ar fi fost „iubesc bărbații femeile ambițioase?” și atunci răspunsul ar fi „nu”. Dar femeile inteligente sunt iubite, pentru că poți să discuți cu ele absolut orice, chiar dacă nu știu, vor analiza și vor avea o opinie proprie, nu ceva citit în manualele școlare; acele femei sunt iubitoare și foarte înțelegătoare și, culmea, nu sunt ambițioase. La un anumit nivel de inteligență, îţi dai seama că “toate realizările” nu au valoare reală și sunt doar niște obsesii efemere, și realizezi că ceea ce e important în viață este viața în sine şi atunci ești fericit, și atunci îți găsești și jumătatea pentru, că lângă tine, acel om va găsi liniște și pace, iubire și fericire. Asta se aplică ambelor categorii deopotrivă, și femei, și bărbați.

Femeile ambițioase și realizate nu vor fi fericite niciodată; dacă vor găsi un bărbat la fel de ambițios, nu se vor înţelege pentru că fiecare are lumea lui în ordinea ei și, cu siguranță, nu se potrivesc, iar dacă găsește un bărbat mai puțin ambițios, atunci acel bărbat va fugi mâncând pământul pentru că obosește în timp record.

Vă recomand să lăsați ambiţiile deoparte și să fiți doar inteligente.

P.S. Da, pentru bărbaţi imaginea este importantă, nu trebuie să arătaţi şi să vă purtaţi ca Bianca Drăguşan, dar eleganţa, stilul şi feminitatea sunt extrem de importante pentru noi. Femeia-bărbat este moartea pasiunii.

 Un bărbatCitiţi şi

Armata doamnelor neparfumate și gri

Coborârea continuă

Djinul din sticla de cola (III)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Dana / 2 October 2015 10:01

  Uneori femeile sunt ambitioase pentru ca nu au de ales, nu fiindca si-ar dori intr-adevar asta. In cazul unui partener care doreste sa mai copilareasca, sunt fortate sa preia rolul de cap al familiei si de “provider”, iar daca asta declanseaza complexe de inferioritate din partea celui care s-a lasat singur in urma, atunci ruptura este iminenta.

  Deci inteligenta are valoare negativa pentru barbati, dar e totusi bine ca femeia sa o aiba ? Va contraziceti singur…:)

  1
  0
  Reply
 2. Monica V / 2 October 2015 9:54

  Nu am avut nici pe departe intentia de a discredita ceva… Am citit textul cu placere, interes si zambet. L am recitit ,ceva ma deranja, nu mi dadeam seama ce. Apoi am inteles- discrepanta intre inteligenta si umorul autorului si etalonul ales. Promovarea nonvalorilor fizice si intelectuale nu cred ca face parte din preocuparile ” unui barbat” care a scris textul.

  0
  0
  Reply
 3. Monica V / 2 October 2015 9:11

  In opinia dumneavoastra, Bianca Dragusanu este etalonul pentru o femeie frumoasa/imagine? Felicitari! 🙂

  0
  0
  Reply
  • LN / 2 October 2015 9:28

   Ai pierdut toata esenta textului legandu-te de singurul lucru pe care il puteai discredita. Totul porneste de la felul cum interpretezi un termen. Daca “inteligenta” pentru femei are valoare pozitiva, pentru barbati are valoare negativa pentru ca implica si “ambitie” extrema. Ideal e ca femeia sa fie si inteligenta si ambitioasa, dar in limite normale. Fara exagerari. Sa stie sa jongleze cu toate rolurile. La fel si barbatul.

   Gandim prea mult in extreme. Nu mai vedem calea de mijloc. Acolo e locul unde putem trai armonios impreuna.

   0
   0
   Reply
  • Cristi R. / 23 April 2016 0:30

   B. D. este etalonul pentru o femeie frumoasa?
   Daca ar fi exclus faptul ca este produs de baza al chirurgiei estetice multi ar raspunde: DA.
   Stiiind insa ca intr-o oarecare masura este un produs sintetic totul devine relativ.
   In privinta autorului, cred ca mai degraba este vorba de lipsa de inspiratie decat de convingerea ca B.D. ar fi un etalon.

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro