Jupiter în Scorpion, pentru toate cele 12 zodii

15 October 2017

cristina lotruJupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, este cunoscut ca Marele Benefic al zodiacului, însă oportunitățile oferite de Jupiter se ivesc doar dacă ne pregătim mintea pentru schimbare și ne responsabilizăm, în sensul că ne facem munca interioară, de dezvoltare personală.

Jupiter va sta așadar în Scorpion pentru următoarele 13 luni (10 octombrie 2017-18 noiembrie 2018). Faptul că Jupiter traversează semnul Scorpionului înseamnă, de asemenea, și că munca de introspecție, cercetare, investigare, căutare spirtuală (atribute scorpionice) nu s-a terminat.

Așadar, marele noroc adus de Jupiter este mai degrabă un troc între oportunitate și schimbarea credințelor limitative, între vindecare și acceptarea trecutului, între noi șanse și (auto)distrugerea vechilor pattern-uri. Semnul Scorpionului, de altfel, nu se lasă până nu ajunge la rădăcina problemelor, până nu face schimbări radicale, până nu renaște din propria cenușă.

Jupiter se plimbă prin fiecare semn zodiacal o dată la 12 ani, deci am putea sa îi acordăm ceva mai mult credit și atenție. Scorpionul este ultimul semn zodiacal pe care îl traversează Jupiter, până la reîntoarcerea în zodia pe care o guvernează de drept, Săgetător. Asta implică un fel de final de călătorie a ultimilor 12 ani: ce lecții am învățat, ce păstram în viața noastră și ce poduri trebuie să ardem pentru a putea evolua.

Jupiter-In-Scorpio

Berbec: Luna octombrie ar trebui să fie de maxim interes pentru tine, deoarece evenimentele astrologice din această te așază în centrul atenției, alături de Scorpion. Luna plină în Berbec (6 octombrie) ți-a lansat invitația de a-ți evalua nevoile personale: satisfacerea sau frustrarea în legătură cu acestea. Zeul Războiului (Marte), și planeta cu același nume, este principalul punct comun pe care îl ai cu Scorpionul. În perioada următoare te-ai putea comporta ca un Scorpion, dacă înveți să pui deoparte Ego-ul inflamat (caracteristic Berbecului, prima zodie din zodiac, menită să inițieze și să conducă). Energia Războinicului din Scorpion este orientată, în primul rând, asupra luptelor interioare cu propriile limite, și mai puțin asupra celorlalți, transformând scena de război într-un cadru fertil transformării și renașterii spirituale.

Taur: Energia întreprinzătoare a lui Jupiter v-ar putea împinge afară din zona de confort, atât de prețuită. După 10 octombrie, este un moment bun să începeți un nou regim de fitness sau o nouă dietă. Energia lui Marte (Scorpion) v-ar putea da bătăi de cap, în sensul că vă dublează încăpățânarea, oricum abundentă, și v-ar putea face să vă asumați mai multe sarcini la job decât este cazul, doar pentru a vă putea păstra reputația de persoană muncitoare. În planul relațiilor, Scorpionul, opusul astrologic al Taurului, vă reamintește de permanenta luptă interioară pe care o dați: între a ști când să renunțați la control și la idei fixe, sau chiar la relații pentru care nu merită să luptați.

Gemeni: Tema comunicării este o temă principală în viața Gemenilor, așa încât relațiile cu ceilalți și viața profesională vor fi în continuare în vizorul dvs. pentru următoarea perioadă. Influența lui Jupiter în Scorpion se va resimți sub forma unei posibile promovări la locul de muncă sau accentuarea șarmului și a poftei de viață care vă caracterizează și care vă determină sa fiți mai mereu sufletul petrecerii.

Ce aveți în comun cu energia Scorpionului este titlul de drama queen sau Ego-ul prea puternic. La fel ca și în cazul Scorpionului, aveți ocazia să vă auto-evaluați această latură, uneori întunecată a personalității, care vă afectează relațiile cu ceilalți, și să deveniți conștienți de cât de mult sau de des proiectați asupra celorlalți propriile frustrări.

Rac: Cum 2017 a fost un întreg proces de vindecare și interiorizare, ca și pentru Scorpion, trecerea lui Jupiter prin Scorpion aduce cu sine încheierea acestui proces. Ați putea ieși timid, dar sigur din cochilia specifică Racului pentru că v-ați făcut munca de vindecare interioară.

După aproape un an de hibernare (activități de introspecție: scris, citit, cercetare), trecerea lui Jupiter prin semnul Scorpionului vă invită să exprimați ceea ce ați învățat, să vă arătați lumii pentru a vă cunoaște talentele și să intrați, din nou, în ringul relațiilor și al flirtului. Energia scorpionică vă invită să vă lăsați amprenta asupra celorlalți, prin îndrăzneala caracteristică Scorpionului. Jupiter susține folosirea trăsăturilor cardinale specifice Racului (inițiativă, influenţă, autoritate, entuziasm, spirit de lider şi de inovaţie, chiar pionierat) pentru a marșa spre abundență și energie pozitivă.

Leu: Energia ta dornică de atenție și, în același timp, generoasă cu toată lumea se va reorienta către sânul familiei și către relațiile cu cei apropiați. După o perioadă în care ai fost mai mult nomad, simți nevoia să te întorci la origini și să-ți întărești legăturile familiale. Fiind un semn fix, la fel ca Scorpionul, pentru Leu valorile tradiționale sunt sfinte, și nu s-ar putea considera nicicând oameni de succes dacă nu ar fi împliniți în această zonă personală. Pentru perioada următoare, când Jupiter va influența casa a 4-a (a domesticului, a stabilității), va fi un teren fertil extinderii familiei, copii și posibile căsătorii.

Fecioară: Meticulozitatea și atenția ta pentru detalii vor fi puse sub lupă de magnificul Jupiter, în domeniul comunicării și al creativității prin comunicare. Este o perioadă propice pentru a folosi aceste abilități pentru a face rost și de ceva resurse financiare, banii fiind mereu un domeniu de interes atât pentru zodia Fecioară, cât și pentru Scorpion.

Deși siguranța este preferata Fecioarelor, Jupiter în Scorpion îți dă acel imbold de care ai nevoie pentru a încerca lucruri noi și a-ți asuma mai multe riscuri, astfel încât să-ți onorezi și partea asta mai puțin cunoscută din tine, a inovației și antreprenoriatului.

Balanță: Scorpionul, deși este oarecum opusul tău psihologic, îți va deveni ghid al transformării. După ce ți-ai folosit toate armele de diplomație și armonie disponibile, ca Balanță, a venit momentul să te centrezi și asupra interiorului tău, nu doar a relațiilor cu ceilalți. Va fi o perioadă în care valoarea personală și încrederea în forțele proprii vor împrumuta din energia intensă a Scorpionului și vor deveni urgente și pentru tine, ca Balanță. Cea mai frecventă întrebare care îți va măcina mintea în următorul an va fi: Cine sunt eu cu adevărat și care este misiunea mea personală?

Pornind de la această întrebare, vei fi preocupat în următorul an cu aspecte ce țin de carieră, bani și securitate financiară. Combinând descoperirea abilităților personale și profesionale cu simțul misiunii personale, ți-ai putea descoperi vocația.

Scorpion: Pentru Scorpionii care și-au făcut munca de vindecare interioară și de iertare a trecutului (o adevărată provocare pentru semnele fixe), energia lui Jupiter vine ca o adevărată răsplată. Pentru că Jupiter traversează semnul Scorpionului în următoarele 13 luni, în 1 casă (cea a identității personale), pentru Scorpioni următoarea perioadă se va simți mai mult ca un nou început, și nu o încheiere. Scorpionii ar putea fi văzuți ca vindecători sau ghizi în acest proces de transformare.

Lumina lui Jupiter va energiza și expanda nivelul de conștiență a Scorpionului, în condițiile în care și-a învățat lecțiile de anul trecut, în domeniile de viață principale: carieră, bani, relații, sex, sănătate. Altfel, energia lui Jupiter va exagera, la fel ca și în cazul celorlalte zodii, toate acele aspecte întunecate pe care le-am ignorat cu bună știință. Pentru că Scorpionul este plin de intuiție, doar atunci când nu vrea sau este orbit de Ego, nu prezice criza, nu invită la transformare și regenerare (marile lui teme existențiale).

Săgetător: Odată cu trecerea lui Jupiter în semnul Scorpionului, pentru Săgetători este activată casa vindecării, care este o casă care poate fi mare consumatoare de energie (casa a 12-a). De aceea, este recomandat să te odihnești, să-ți iei timp pentru mine și să-ți revizuiești deciziile din ultimul an. Ai grijă ca obiectivele personale pe termen lung să fie compatibile cu obiectivele relației, altfel vei simți frustrare. Pentru următorul an, atenția ta ar trebuie să fie pe curățarea a ceea ce există deja în viața ta (trecut, subconștient), și mai puțin pe întreprinderea unor noi acțiuni și proiecte.

Capricorn: Pentru Capriconi, Jupiter va examina și împinge către succes domeniul carierei, la fel ca și în cazul Scorpionilor. Ambele zodii împart aceeași pâine a ambiției și încăpățânării, mai ales când vine vorba de performanța la job. Pentru următorul an, Capricornii se pot aștepta la noi provocări la locul de muncă sau schimbarea jobului, extinderea cercurilor sociale, chiar legarea unor noi prietenii, apetit pentru studii. Evident, noile oportunități apar doar dacă li se deschide ușa curiozității, așa încât nativii din Capricorn sunt invitați să iasă din zona de confort, atât de dragă lor, și să se aventureze către noi experiențe și obiceiuri. Aceeași lecție a deschiderii către nou se poate aplica și în cazul în care doriți să începeți o nouă relație.

Pești: La fel ca Racul și Scorpionul, apa vă aduce mereu în mijlocul propriilor emoții. Emoțiile sunt ca valurile, reactive la condițiile de mediu, consumatoare de energie internă: prea sus (extaz) sau prea jos (depresie). Ce mai aveți în comun cu Scorpionul este magnetismul și intuiția accentuată, trăsături venite parcă dintr-un tărâm nevăzut, cel al inconștientului colectiv. Energia scorpionică intensă te-ar putea învăța să-ți privești în față demonii interiori și să-i alchimizezi. Când vine vorba de emoțiile negative, tendința Peștilor este de a băga sub preș complexitatea Apei, sau de a se ascunde în dependențe. Întoarcerea către spiritualitate, meditație sau yoga ar putea fi instrumentele utile transformării durerii de a fi neînțeles, de către sine și ceilalți, în ghid pentru ceilalți (spiritual, sau de oricare altă natură).

Vărsător: După aproape 12 ani (atunci când Jupiter a fost ultima dată în Scorpion, adică în casa carierei pentru Vărsători), este din nou momentul să evaluați acest domeniu, să faceți o schimbare sau să vă încăpățânați în a vă urma pasiunea sau vocația. Atât Scorpionul, cât și Jupiter, sunt iubitorii abundenței și ai guvernării propriului talent/pasiune/afacere.

În planul relațiilor, arhetipul tatălui este reflectat acum de energia lui Jupiter (numit și The God Father). Aveți șansa de a vă vindeca relația cu tatăl, și implicit, să vă îndreptați, ca femeie, către o relație matură, cu un bărbat dispus să-și asume o relație autentică. Pentru mai multe indicii, vă puteți arunca un ochi în trecut (acum aproximativ 12 ani), să vedeți ce figură masculină v-a influențat sau afectat existența.

Surse aici și aici

Pe Cristina o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

22 august: Luna Plină Albastră în Vărsător – primim a doua șansă

8 august: Lună Nouă în Leu – începuturi îndrăznețe, luminoase, mărețe, regale

24 iulie, Lună Plină în Vărsător – nimic nu se întâmplă degeaba

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro