Jurnalul secret al Soniei

23 January 2018

Olguța și Vlad au fost nevoiți să angajeze două vânzătoare pentru magazin și o bonă cu jumătate de normă care să îi ajute cu gemenele. Le mergea bine financiar, Magazinul de vise avea succes și încasările creșteau. Venirea pe lume a fetelor le-a adus multă bucurie celor doi tineri, dar și familiilor lor. Locul nu le mai era de ajuns acum, așa că s-au mutat toți patru în casa complet renovată a lui Vlad.

Au discutat cu un designer de interior și au hotărât să lărgească spațiul din Magazinul de artă miniaturală, să aducă niște mobilă artizanală sculptată și să organizeze altfel raioanele. Așa că au angajat o echipă și au dărâmat doi pereți, unul care lega bucătăria de un dormitor și unul ce dădea în hol. În peretele bucătăriei, sub un dulap, muncitorii au găsit o firidă ce ascundea un jurnal gros și o cutie cu bijuterii ce aparținuseră Soniei.

bijuterie

sursă foto: pinterest.com

Foarte curioși, au cercetat cutia cu bijuterii, descoperind că multe lucruri prețioase erau acolo strânse de mătușa ei. Au hotărât să le păstreze pentru fetițe când vor fi mari. Jurnalul cu coperte de carton frumos pictate avea un lacăt mic, iar cheița au găsit-o tot în cutia cu bijuterii. Seara, când au culcat fetele, au cercetat jurnalul –  multe lucruri pe care Olguța nu le înțelesese în copilărie acum îi erau relevate într-un mod total neașteptat.

Mătușa ei, Sonia, fusese îndrăgostită de tatăl ei în timp ce el era deja căsătorit cu mama ei. Multe adevăruri și multe trăiri ținuse în secret față de familia ei, căci nu vrusese a-și răni sora și nici ca ei doi să ajungă la divorț.

Olguța își amintea că în copilărie, la un moment dat, tatăl ei se mutase de acasă vreo șase luni la oraș, chipurile avusese niște cursuri profesionale, iar când a revenit, mama ei era mereu tristă și evita să vorbească despre problemele lor. Sonia se îndrăgostise fără voie de cumnatul ei, o situație rară și surprinzătoare. El locuise în casa ei de la oraș, împărțind același dormitor timp de șase luni, până când și-au dat seama că foarte multă nefericire ar fi provocat. Dacă divorța de familie, copiii ar fi fost afectați, iar sora ei care îi era foarte dragă ar fi fost emoțional distrusă.

În aceste șase luni s-au iubit cât pentru o viață, spunea ea în jurnal, o iubire pe care o întâlnești o singură dată, te captivează și te copleșește! Regretau amândoi, știind că familia lui va suferi pentru aceste sentimente proscrise. Au hotărât să se despartă și să nu se mai vadă niciodată. Au respectat amândoi această decizie.

El a avut totuși demnitatea de a-i spune adevărul soției și de a-și cere iertare, promițând că tot ceea ce a fost cu Sonia s-a stins și nu se vor revedea! Toată viața a făcut apoi tot posibilul să se poarte ireproșabil cu familia lui și să își răscumpere greșeala cea mare. Sonia și-a cerut și ea iertare surorii ei și a promis că nu va interveni nicicum în viața cuplului.

Totuși, când Olguța a crescut, a cerut să o țină la ea și să o dea la școală la oraș. Acum a înțeles în sfârșit de ce mătușa a vrut atât de mult să se recompenseze față de familia ei prin acest fapt. Atunci când o întrebase de ce nu s-a căsătorit niciodată, mătușa a spus că bărbatul pe care l-a iubit era însurat și nu se punea problema unui divorț.

Multe lucruri ce îi fuseseră neclare în copilărie acum le înțelegea!

A doua zi a cumpărat un mare buchet cu trandafiri și, cu jurnalul încuiat, pus într-un sac impermeabil și o lopățică, s-a dus la cimitir și l-a îngropat cât de adânc s-a putut în pământul negru. A aprins o candelă și a plâns câteva minute lângă fotografia de porțelan!

– Mătușă dragă, toate secretele tale vor rămâne ascunse așa cum ți-ai dorit, știu că ai regretat această greșeală și ai plătit cu singurătatea, fără iubire, fără o familie și fără copii!

– Te respect și te iubesc, mai ales că acum te cunosc mai bine!

– Nu te judec și mă bucur că ai avut grijă de mine să ajung un om împlinit profesional și material, dăruindu-mi căsuța ta, banii și bijuteriile !

– Odihnă veșnică și fie-ți numele pomenit mereu !

– Îți mulțumesc pentru tot!

Guest post by Ionescu Maria Gabriela

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Îndrăgostiți la 40 de ani

Poetica dorinței – The Bridges of Madison County

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. IONESCU GABRIELA MARIA / 27 January 2018 18:24

  Multumiri Revistei Catchy pentru publicare! Onorata sa ma regasesc aici !

  0
  0
  Reply
 2. Adam / 23 January 2018 19:15

  Un articol foarte emotionant! Mi a placut foarte mult povestea!

  0
  0
  Reply
  • IONESCU GABRIELA MARIA / 27 January 2018 18:20

   Exista si prima parte , va-o pot trimite daca doriti sa aveti o imagine completa !, cu simpatie Gabriela !

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro