La volanul vieții mele

31 January 2020

Cu ce poate fi comparată o femeie? Cu orice. Depinde de atitudinea pe care o are fața de ea însăși și față de alții, de caracter, de personalitate, de felul în care privește viața și personajele care i-o populează.

De-a lungul vieții m-am autocaracterizat în multe feluri, dar am ținut minte și câteva dintre caracterizarile pe care mi le-au făcut alții. Nu am ținut minte caracterizările negative pentru că nu m-am concentrat asupra lor. Întotdeauna am luat ceea ce am crezut că mă ajută să mă dezvolt armonios. Așadar printre cuvintele cu care m-au asemuit alții se numără “speranță”, “rază de soare”, “bucurie”. Toate mi-au încălzit inima, însă doar unul m-a făcut să îl adopt ca definiție: “buldozer”. A fost o femeie cea care m-a văzut așa și îi mulțumesc și azi, (după 4 ani) că m-a făcut să simt adevărul comparației. Frumusețea cuvântului  a venit din conștientizarea forței cu care m-am investit singură. De atâtea ori mi-am repetat că sunt un buldozer, până când am început să mă comport conform caracterizării.

Femeia este o forță. Indiferent că o crede sau nu. Însă conștientizarea puterii este cea care te transformă în învingătoare. Mi-au trebuit aproape 40 de ani să îmi dau seama că eu sunt la volanul vieții mele și doar eu pot hotărî direcția sau viteza cu care mă îndrept spre ceea ce îmi doresc.

Așa am început să îmi creionez viața pe care vreau să o trăiesc și am acționat exact ca un buldozer. Încet, dar sigur. Nu mi-am folosit niciodată forța pentru a distruge, ci doar pentru a construi: afaceri, relații, prietenii. Am lăsat în spate toate dramele, cu tot cu personaje. Nu am abandonat pe nimeni, ci doar conflictul din care făceam parte, și am început să trăiesc așa cum am visat mereu: liberă, veselă, încrezătoare și mereu în prezent.

Prezentul are un mare avantaj, e foarte precis delimitat ca timp. Nu ține o veșnicie și poți trăi doar o singură stare, pozitivă sau negativă. Dar majoritatea întâmplărilor prezente sunt pozitive, am constatat eu cu stupoare. Trebuie doar conștientizate.

De când mi-a ieșit magia acestei vieți liniștite, în care mă situez ca simplu observator, mi-am găsit și propria definiție: șampanie. Acesta a devenit simbolul meu de când am învățat să îmi sărbătoresc fiecare victorie. Figurat vorbind, fiecare avem partea noastră de efervescență, fiecare conștientizăm câte o bulă de aer. Răbdarea și perseverența ne dău valoare în timp. Felul în care știm să ne savurăm momentele de glorie ne dau dulceață, aromă și tărie.

Citiți și Sunt o femeie puternică, domnule! Ia-mă sau lasă-mă!

Obstacolele pe care inevitabil trebuie să le trăim, nu sunt decât perlele din sticla de șampanie sau movilele peste care trebuie să trecem cu buldozerul. Repet, pentru a construi, nu pentru a distruge. În loc să le blestemăm ar trebui să le fim recunoscătoare. Nu fac decât să ne împuternicească, să ne dea valoare și contur. Acum gândește-te care e cuvântul tău?

Guest post by Rază de soare

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tata, te iubesc oricum ai fi

Trăiți ca și cum ziua de mâine nu mai vine!

Am venit să îmi caut fericirea și m-am găsit pe mine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro