Lancel – declaraţie de dragoste

9 December 2011

În vara anului 1929, Salvador Dali o întâlneşte pe Gala (Elena Ivanovna Diakonova). Atunci începe una dintre cele mai captivante şi mai nebuneşti poveşti de dragoste dintre un spaniol pasional şi o rusoaică răvăşitor de inteligentă. O poveste cu lungi incursiuni în Paris, mai ales în zilele de iarnă, în celebrul hotel Le Meurice.

Fascinat de monograma Louis Vuitton, Dali a inventat în 1970, chiar pe pânza unei agende LV, un alfabet special pentru Gala. Opt caractere caligrafice purtând amprenta stilului său inconfundabil: G pentru Gradiva-Gala, D de la Dali şi S de la Salvador, o coroană şi un crin, simboluri regale. Un cod al dragostei artistului pentru muza sa, o declaraţie artistică.

În anii ’70, Casa Lancel a interpretat “daligramele” într-un model de poşetă al cărei mâner imita lanţul de bicicletă, ales drept simbolul sincerităţii şi devotamentului artistului pentru Gala. În acest sezon, ca un omagiu adus iernilor pariziene ale cuplului Gala-Dali, Lancel reeditează colectia din 1970, într-o serie limitată la 888 de poşete Daligramme înseriate. Le cheamă Dalidol, Dalichic, Dalinight… şi câteva au ajuns şi în România, la The Place Concept Store din Calea Dorobantilor 102-110.Citiţi şi

Ceasurile care se topesc ale lui Dalí

Cina, Răstignirea și Învierea în pictură, de-a lungul secolelor

Pasiunea lui Damian Elwes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro