Lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când utilizezi mașina de spălat

16 March 2021

Mașinile de sălat actuale sunt foarte ușor de utilizat comparativ cu cele pe care le utilizau bunicile noastre. În cazul mașinilor de spălat vechi, trebuia să fii atent să evacuezi apa, să înlocuiești apa pentru clătit și poate chiar să storci hainele la mână. Acum, mașinile de spălat fac singure toată treaba, iar programele de spălare sunt pe cât se poate de evidente. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când pui haine la spălat.

Nu sorta hainele doar ca albe și negre

Sortarea hainelor trebuie făcută atât după culoarea acestora, dar și după tipul de material și nivelul de murdărie al acestora. În primul rând, este ideal să speli hainele mai murdare împreună pentru că necesită, de obicei, o cantitate mai mare de detergent, un program mai lung și poate chiar și o temperatură mai ridicată. Hainele albe, lenjeriile și prosoapele din bumbac trebuie spălate la peste 60 de grade Celsius, dar și acestea vor fi separate pe culori. În principiu, poți spăla împreună hainele negre și bleumarin închis; hainele roșii cu cele mov, galbene, portocalii, bej, nuanțe calde în principal; hainele în culori pale precum bleu deschis, verde pal. Rufele delicate trebuie sălate separat, iar aici pot intra haine din materiale prețioase și materiale fine și lenjerii din dantelă. În cazul blugilor, aceștia pot fi spălați cu haine bleu și verzi, dar mereu întorși pe dos.

Nu ignora eticheta hainelor

Eticheta pe care hainele o au în interior îți oferă informație valoroasă despre cum trebuie să ai grijă de produsul vestimentar respectiv. Este bine să știi, atunci când programezi mașina de spălat, la ce temperatură poți spăla haina respectivă și dacă poate fi stoarsă sau are nevoie de un program mai delicat. Eticheta îți poate oferi înformații importante și despre procesul de vopsire al hainei repsective și dacă culoarea se poate transfera în momentul spălării. Aceste lucruri sunt foarte importante și te ajută să ai grijă atât de haina respectivă cât și de celelalte haine pe care le speli.

Nu utiliza mult detergent

Deși atunci când ai multe haine de spălat ai impresia că ai nevoie de mai mult detergent, acest lucru nu este neapărat adevărat. Este mult mai bine pentru mașina de spălat cât și pentru hainele tale să speli două ture separate cu mai puține rufe și mai puțin detergent. În acest fel, hainele vor fi spălate mult mai bine și nu va exista riscul ca detergentul în exces să se depună în interiorul mașinii de spălat și să provoace defecțiuni.

Nu umple mașina de spălat prea mult

Motivul pentru care mașina de spălat nu trebuie umplută până la refuz este destul de simplu: hainele au nevoie de spațiu pentru a fi spălate. Modul prin care rufele sunt spălate este prin învârtirea lor constantă în cuvă. Dacă acestea nu au suficient spațiu pentru a fi învârtite, deci spălate, nu se vor curăța la fel de bine. Regula este să umpli cuva mașinii de spălat puțin peste două treimi. În acest fel te vei asigura că hainele tale vor fi bine spălate, dar și că nu va exista posibilitatea unei defecțiuni.

Nu lăsa rufele unde în mașina de spălat

Cu toții suntem distrași de alte lucruri pe care le avem de făcut și nu mereu avem timp să punem rufele la uscat imediat ce mașina de spălat și-a încheiat ciclul. Însă nu trebuie să uităm niciodată hainele ude în mașina de spălat. Acest lucru poate duce la apariția mucegaiului. Ba chiar este bine ca hubloul sau ușa mașinii de spălat să rămână între-deschisă atunci când nu este utilizată pentru a permite circulația aerului. Dacă totuși ați uitat rufele peste noapte în mașina de spălat, nu le puneți imediat la uscat. Programați un ciclu nou de clătire și stoarcere. În felul acesta vă veți asigura că hainele vor fi curate și vor mirosi bine.Citiţi şi

5 aspecte de care să ții cont în alegerea unui balsam de păr

Nu mai bine te așezi și aștepți să-ți treacă?

Unde dispar iubitele după căsătorie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro