Nastassja Kinski vine la TIFF

18 May 2015

Lacrima AndraRareori  chiar mi s-a întâmplat să mă bucur că voi vedea aievea pe cineva care a întruchipat un personaj „pe sticlă”. De fapt, e chiar prima oară că mi se întâmplă.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va aduce printre clujeni, în carne şi oase, pe nimeni alta decât pe Nastassja Kinski, cea care a dat viaţă, în 1979, unui personaj feminin aparte în literatura universală: Tess D’Urberville, frumoasa fără noroc, creaţia lui Thomas Hardy. Pe Tess am întâlnit-o pe paginile cărţii lui Hardy, în copilărie, marele ecran avea să-mi întipărească în minte, oarecum definitiv ceea ce imaginasem citind şi poate, Nastassja Kinski mi-a rămas la suflet tocmai pentru că reuşise să fie o Tess, aşa cum o „citisem” şi eu.  Nastassja Kinski vine la Cluj, pe 3 iunie ca invitat special, să stea de vorbă pentru prima oară cu publicul român şi, la final de Festival, să primească premiul pentru contribuţia adusă cinematografiei internaţionale.

TESS, Nastassia Kinski

Şi cui i se făcuse dor de James Bond, ar putea „respira” puţin din poveştile aventuroase ale savurosului personaj, întâmpinându-l, tot la TIFF pe Isaach de Bankole, unul dintre favoriţii lui Jim Jarmusch.

Isaach Bankole

Una peste alta, Nastassja şi Isaach sunt doar doi dintre invitaţii speciali ai TIFF 2015, însă cu siguranţă sunt şi cei mai promiţători ca personaje pe şi dincolo de scena marelui ecran. Noi abia aşteptăm să-i cunoaştem.Citiţi şi

Un leac ieftin, eficient și la îndemână împotriva depresiei

Amélie – un basm pentru adulți

Am nevoie de tine ca de moarte!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
325 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro