No, tulai Doamne, de muieri bolânde!

10 December 2016

Omule dragă,

Zici c-ai vrea să te-nsori, să te-așezi cumințel la un cămin, să pui de două-trei odrasle-n juru’ cășii, să-ți bucure inima la bătrânețe. Păi, domnu’ meu, asta nu-i treabă oablă – îi cam cu bai. Ai de cătat pân’ la-nsurat, că muierile de az’ îs cinașe, nu-i vorbă, da’ nu-ț’ dă mâna să iei vreo bolândă și nici prea molcoamă nu-i bună, că n-are fainoșag în oghele și nu pui bază-n dumneaei.

Ești om fercheș, bag de samă, cu carte și umblat prin lume, iei muierea cu pricepere și-o cântărești din pripă, să nu cazi în patima ei mai mult or’ mai devreme decât ar fi cazu’. Nu mare mi-i mirarea că n-ai gasit consoartă, bre, că tăte s-au emancipat amu’: nu mai mere c-un codru’ de pită și iubire pe izlaz – îs slobode-n apucături de zici că-s duse cu teleaga.

Fii cu băgare de samă, când zici că te-mpaci cu vreo creștină, să n-apuci a sudui după dânsa când ăi prinde de veste că-i zăludă. Ca holtei jingaș, mintenaș găsești o lele, numa’ vez’ matale, cântărește: îi de prund or’ de ogradă? Că dacă-i vorba să te iei după muscă, ajungi la bălegar.

femei club

Mallusca sau pițipoanca de mall are să pună ochii pe matale dacă ești om cu dare de mână. Te îmboldește s-o răsfeți, că-i cucoană de oraș cu gene false și când fâlfâie din ochi, dumneata, stimabile, te-ai executat cu plata cash la un maldăr de bulendre, ca să fie Pisi fericită. Are hatâruri scumpe, că-i o finuță și-ai să te topești după gura dumneaei, când ar’ să-ți șoptească suav: ”ooh, Iubi, mor după ghetuțele astea!” Da’ nu te cătrăni, stimabile, că Pisi n-are să-ți dea bătăi de cap.  N-are ea bai de treburile dumitale și nu te-ntreabă de sănătate dacă ai grijă să-i dai cu Visa când e plictisită. La oghele-i serviabilă, iți faci gustu’ cu ea, nu rămâi cu pofta-n cui, da’ zice-se că Pisi n-ar fi pătimașă, ci c-ar sta cumințică la primire. De-amu’… dumneata știi cum ți-o mere. Io atâta-ț’ spun: haine scumpe pe spinare, bagă omu-n lipsă mare!

Bre, umblă vorba că s-au emancipat muierile și-au bolunzât totodată, că unele nu mai pun bază-n bărbat. Îi câte una de zice că-i independentă, că ea poate toate cele: și schimbă anvelope și crește odrasle și le face singură, fără dumneata. Cariere, meetinguri – îi tot o treabă, da’ stă rău cu nervii: suduie bărbații ca pe ultimu’ leat. Asta-i curat bolândă, domnule – dacă te mușcă, ai să fii capciu. Nu-ț’ băga capu’, că p-asta n-o faci bine cu una, cu două. Și dacă ne gândim o țâră, nici nu-i trebuiești. Păi, n-ar fi cu păcat, așa om fercheș, luat în căruță de-o muiere? Păi un’e-i bărbăția dumitale, că vorba aceea: dacă cucoșu’ ar oua, găină s-ar chema. Las-o-n plata ei, la cursuri de autodezvoltare, cu karme, cu reiki, cu tot. Bagă de samă totuși că-i muiere citită și-i maestră la iubit, da’ albina care face miere și înteapă, amu’-i cu risc…

Prea-cucernica îî femeie cu principii, o ”duamnă”, cum ar fi… Și-ar mere, nu-i bai, că și mata ești domn de vază, da’ cum îți cade, dacă-i duamnă și la pat? Are tăți boii acasă, îi faină toată, rafinată-n purtări și-n vorbe, poartă desuuri care te-mbie la răscoală-n dumneaei. Te-ncinge-n vorbă și-ți promite marea cu sarea, de-ți ia razna ștromeleagu’ și-ți vine s-o pătrunzi bărbătește pe toate căile de acces. Numa’ nu-ț’ dă voie duamna s-o plesnești, că nu-i chip de batjocură cu ea. Cum spuneam, are principii și alarmă de efracții. Fii cu băgare de seamă, că-ți fuge din așternut și te lasă talmeș-balmeș, dacă n-ai perdea-n purtări. Dă-i crezare, a fugit din mănăstire și-ncă nu s-a dumirit care-i treaba cu bărbații. Că vorba ‘ceea: și bețivu’, până trece puntea, închide ochii.

Cam asta-i treaba cu muierile, domnule dragă. Nu știu ce te faci matale cu bolândele: îi de cătat pân’ la-nsurat!

Guest post by Eutherya

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

N-am copii și-s fericită. Care-i problema?

Nu-i român ca și covidul, nici covid ca sanepidul

Ipocriții și sclavii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro