Nu mor nici azi, că n-am timp

Catchy

30 January 2017

Realitatea nu e întotdeauna cea pe care o vedem… Realitatea e total diferită de o poză, de o poveste subiectivă, de ceea ce vezi cu propriii ochi câteodată.

Stâlcim realitatea de multe ori nu pentru a minți pe alții sau pentru a ne crea o imagine falsă în ochii altora, ci pentru a ne crea o imagine falsă în ochii noștri, pentru a ascunde de multe ori problemele sub preș, pentru a nu fi nevoiţi să acceptăm că nu totul e roz.

Ne prefacem că avem gripă când, de fapt, nu ne doare gâtul, ci sufletul… dar nu putem recunoaște asta, trebuie să fim tari, să nu lăsăm nimic sa ne îngenuncheze… Nu avem voie să suferim pentru că avem impresia că ceilalți ar râde de noi. Așa, și?

femeie suferinta

De ce nu putem recunoaște clar? Da, frate! Sufăr, nu-s răcită. Mă doare sufletul, capul, inima, mă doare tot și în loc să fac raportări lunare, îmi vine să mă întind sub birou și să mai ies la primăvară! M-aș duce la doctor să îmi dea ceva… dar ce? Se dă ceva pentru d-ăştia slabi, ca mine, fraieri, care când și când mai suferă? Care s-ar închide singuri în casă pe termen nelimitat, dar nu pot că, deh!, serviciul, prietenii care nu înțeleg și care își dau sms: „a luat-o razna”, „stă ca proasta și pe ăla îl doare-n pix”… etc, etc.

Așa că… realitatea e alta! Aş muri, dar nu pot: că mă întreabă colega dacă am făcut raportarea, alta dacă mi-a plăcut produsul X, copilul vrea aspirină, banca mă perie telefonic să mai iau un credit, meșterul vrea să îmi termine lucrarea începută acum două luni, un prieten are nevoie de un alt prieten și nu dă de el, pisica nu are nisip… şi un operator de telefonie mobila vrea sa îi plăteasc factura…

Nu mor nici azi, că n-am timp.

Mai încerc mâine!

Guest post by Ilinca Enescu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Crezi că joci până la capăt?

Binele în doi începe cu propriul bine

Cum e să știi că nu mai ai timp?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
6,898 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro