O femeie care a trecut prin multe

7 March 2017

O vorbă aruncată fără socoteală, care te rănește, un proiect terminat fără prea mare succes, care te dezamăgește, o întâlnire cu fostul, proaspăt recăsătorit, care te răscolește… Tot atâtea motive de întristare, poate chiar de suferinţă. Dar toate trec, ai învățat deja. Nu sunt decât răni de suprafaţă pe care timpul chiar poate să le vindece. Măcar la zgârieturi se pricepe. Vă mărturisește o femeie care a trecut prin multe… și care a învățat că, dacă îl ajuți și tu puțin, orice disconfort trece mai repede. Și ce interes ai să „băltești” în tristețe, ia spune! 🙂

Cu mine, când peste zi nu mi-a mers prea grozav, funcționează fără greș dușul de seară. Las apa caldă să curgă îndelung pe ceafă și să îmi învăluie trupul cum niciun iubit nu o poate face, până când simt că s-au dus toate pulberile otrăvite. Și apoi vine partea magică – teleportarea în vremea inocenței cu gelul de duş Osmanthus! Nu râdeți, tristețea devine volatilă, sufletul, neștiutor, în timp ce pielea se catifelează și se aromează exotic. Asta schimbare de stare! Și după, pentru consolidarea rezultatelor, mă dau și cu cremă de corp. Iar pielea se pune, docilă, în acord cu sufletul tânăr – proaspătă, elastică, tonifiată.

osmanthus

Mă veți întreba, poate, ce fac atunci când rana e mai adânc săpată în suflet, că nicio femeie nu e scutită de cel puțin o relație-cataclism. Când înţelege cu precizie dureroasă tot ce a ratat, tot ce a pierdut, tot ce i-au adus compromisurile, alegerile în doi peri, amânările şi capul ascuns în nisip prea multă vreme… Când unele regrete parcă îi ies nu doar prin priviri, ci și prin piele!

Ei, bine, acelea, cum știți și voi, dacă le-ai culcușit adânc în suflet, nu se mai duc cu niciun gel de duș și cu nicio cremă de corp, oricât de bune ar fi… Că nu pot face pentru tine oameni, lucruri și nici timpul ceea ce poți doar tu.

femeie

Oamenii vin și pleacă, prea puțini rămân cu sens și de sprijin în viața ta. Lucrurile rămân lucruri și pot ce pot lucrurile – să bucure, să ajute când și când. Și menirea timpului e să curgă. Iar tu – te lași sau nu te lași dusă de curent la voia întâmplării. Că atâta șansă ni s-a dat și nouă, muritorilor: să creștem. Iar de crescut creștem și prin alegeri greșite, sau mai ales așa. Și o fi ea repetiția mama învățăturii, dar nu repetiția acelorași greșeli.

Deci, la muncă, doamnelor! După ce v-ați văzut de corp, treceți la îngrijirea sufletului – deschideți-i ferestrele, curățați-i încăperile, înnoiți-i puterile! Că timpul e numai bun pentru asta. O primăvară parfumată cu flori de Osmanthus! 🙂

Produsele din gama Osmanthus NU conțin: parabeni, conservanți, surse de gluten, uleiuri minerale, silicon, săruri de aluminiu, SLS și SLES! Produsele L’Erbolario se găsesc în farmaciile Sensiblu sau aici.Citiţi şi

Dragă (încă) amantă a celui însurat

Prea mult e uneori prea mult

Cer cu vanilie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro