O femeie singură și frumoasă sperie și mai mult

25 April 2021

“Eu, la vârsta ta, deja aveam doi copii. Eu, la vârsta ta, deja luam al doilea soț. Eu, la vârsta ta, eram căsătorită de trei ani. Eu, la vârsta ta, mă îndrăgostisem de taică-tu. Eu, la vârsta ta. Eu.”

Aceste inepții se iau de mână frumos cu părerea pe care și-o creează bărbații și femeile din jurul tău despre tine: oare e singură fiindcă e dificilă? O fi nebună? Oare grișul ei are alt gust față de grișul meu? O femeie singură e o influență proastă asupra oricărui lucru adiacent ei.

Spre exemplu, o femeie singură creează gânduri de: DAR DACĂ? Gândurile de dar dacă? merg în felul următor: tu, ca om, ești atât de intimidat de o femeie singură, de misterul din jurul ei și al alegerii ei, încât începi să îți pui întrebări despre propria viață. Dar dacă eram și eu ca ea? Oare mă distram mai mult? Oare nu eram așa supărat/ă pentru diverse probleme din viața mea? Oare beam vinul cu mai multă poftă? Oare cerul avea altă culoare? Oare nu mai avea oamenii atâtea așteptări de la mine?

O femeie singură și frumoasă sperie și mai mult. Misterul din spatele alegerii ei de a fi singură e tortură pentru mințile simple blocate în cutumele clasice de familie, copil și casă. Misterul din spatele unei femei singure și frumoase e atât de atractiv încât îți dorești să-i schimbi statutul. Vrei să o faci a ta și vrei să îi schimbi deciziile, să îi spui tu ce vin să bea și ce ruj să folosească. Să îi spui tu cum să se îmbrace la interviuri și cu ce bărbați să iasă. Să îi spui tu să danseze pe ce piese vrei tu și să asculte ce muzică alegi tu pentru ea. Să o dai cu rimel și să îi faci tu buclele să stea fixe. Să o dai tu cu fond de ten și apoi să adaugi tu blush-ul pe care-l vrei tu pe fața ei. Să decizi tu cum să arate, cum să se comporte, cum să se îmbrace. Cu cine să vorbească și cu cine să nu vorbească. Care să îi fie prietenii și care dușmanii. Cum să se poarte în societate. Vrei să o absorbi în interiorul tău și să o faci una cu tine. Vrei să o strici. Te uiți la ea și vrei să o strici. Vrei să o faci femeie de casă. Vrei să fie a ta.

O femeie singură sperie oriunde merge. Și îți dai seama de la un kilometru că e singură. Într-o bijuterie, se uită după bratari aur și nu după modele verighete. Merge cu mai multă încredere, bea cafea mai senzual și respiră mai puțin calculat. Nu îi pasă pe cine supără, fiindcă e ea în totalitate, fără turbulențe sociale și intime.

Dar de ce nu ești într-o relație? Vrei să rămâi fată bătrână? Simpla ta prezență intoxică gândurile simple atât de mult încât vor să te atragă în lumea lor, cu bariere și restricții. Unde ar mai fi misterul și cine ar mai vrea cu atâta poftă să te strice încât să-și pună sub lupă propria existență?

Femeia singură e capcana din visul pe care tu nu ți-l permiți, fiindcă tu nu încalci reguli, tu le respecți. Dar ce-ai mai încălca-o pe ea, dacă ar fi o regulă!Citiţi şi

Vălul pictat

“Maria și Machiavelli”, o carte intrigantă și interesantă precum este în spațiul public autoarea ei, Iulia Motoc

Ești o nenorocită, baby! (part I)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro