Oare proasta aia ce-o simți?

27 March 2016

Că tot ți-ai pus întrebarea “Oare proasta aia ce-o simți?”, am să spun ce știu eu despre o astfel de fostă femeie-amantă. Diferență o face doar faptul că cea despre care o să-ți spun e și căsătorita. Și o să încep cu… începutul.

Acum vreo doi ani, doi dintre colegii mei de la serviciu, una bucată femeie și una bucată bărbat, s-au ‘cuplat’. Amândoi căsătoriți. Amândoi cu copii, el doi, ea unul, cam de aceeași vârstă și copiii lor, cam de aceeași vârstă și ei.

Destul de repede, noi ceilalți, am înțeles ce se întâmplă, pentru că, contrar așteptărilor în astfel de situații, nu prea se străduiau să se ascundă. Era, ca să zic așa, destul de la vedere povestea. Toți se minunau, se făceau glume pe la colțuri… de, ca oamenii, era un subiect de bârfă, de distracție. Periculos subiect. Știam cu toții de diversele lui aventuri, dar să ai o aventură la serviciu???

amantă

Atunci mă bântuia gândul să stau de vorba cu ea. Era nouă în colectiv și nu eram chiar prietene, dar ne înțelegeam bine. Pe urmă, m-am gândit: dacă fata asta mă întreabă ce am eu cu viață ei? Nuuu… Stai liniștită, mi-am zis. Cine sunt eu să dau lecții de morală sau sfaturi, sau mai știu eu ce. Sunt oameni în toată firea, știu exact ce fac. Deci, n-are nici un rost… și mi-am văzut de treabă. De treabă și-au văzut și ei. Relația evolua… Auzeam diverse lucruri, că soția lui ar fi aflat, că ar fi luat-o la intrebari… Dar pentru ea era un fel de “câinii latră, ursul trece”. N-am comentat niciodată relația asta, în niciun fel, nici cu colegii și nici acasa…

Colega mea era pe zi ce trecea mai înfloritoare, radia bucurie. Cam un an a durat povestea asta. Poate ceva mai bine de un an. Lumea se cam plictisise, rar se mai făcea vreo glumă de genul ‘ne vedem și noi mai pe seară?’, la care se răspundea invariabil ‘mai întrebi? zi-mi doar unde’ . Intrase în normal povestea.

Apoi am simțit iarăși cu toții că s-a cam terminat. Pentru el. Ea… a continuat să fie foarte cochetă, să-l urmărească din priviri, încă aproape un an… degeaba. Bucuria îi dispăruse. Atenția lui se îndrepta acum spre o altă colegă, iarăși ultima venită printre noi. Și mai tânără. Și mai frumoasă, ca tacâmul să fie complet. Doar că puștoaică frumoasă i-a zis direct: ‘stai departe de mine, că altfel dau dracii în tine!’ Clar și răspicat! Și de față cu toți cei care s-au întâmplat să fie acolo. Atunci am râs de ne-am strâmbat. Toți am râs. Mai puțin fosta. Care s-a albit la față. Poate pentru că ea n-a fost în stare să-l pună la punct așa, m-am gândit. Dar nuuu… ea, abia atunci a înțeles ceea ce noi știam de multă vreme. Că mai toate trecuserămm prin faza cu ‘stai dracu departe de mine…’ Chiar și eu trecusem. Eu am fost mai dură. Un ‘Băi, ești prost? Du-te dracu’ la un psiholog, că ai mare nevoie’, l-a pus în banca lui. Deci nu conta cine, cum, când. Practic, omul e setat pe femei. Noi știam. Fosta, care în urmă cu doi ani era ultima venită în colectiv, orbită de atenția lui, n-a avut timp să știe prea multe despre el până să înceapă nebunia aceea dintre ei.

Eeeeii… Acum e-acum! Simțeam că fosta voia să-mi vorbească, dar mă făceam că nu înțeleg. Aducea întruna vorba despre noua colegă. La mine ‘ploua’. Cum n-am comentat povestea ei, nu voiam să-mi dau cu părerea nici despre noua colegă. Fată de treabă, de altfel. Doar că fosta nu s-a lăsat. Și nu numai despre nouă colegă voia să-mi vorbească. Iar când m-a prins singură, a început să povestească fără s-o pot opri, spunea întruna: ‘trebuie să-ți spun, oricum știi, dar nu știi adevărul’, în timp ce eu protestam întruna: ‘nuuu, nu trebuie!’.

Nu s-a lăsat. Mi-a povestit tot, în ciuda protestelor mele.

Concluzia? Să vă spun că l-a iubit? Că încă îl iubește? Dar n-ar renunța nici la soțul ei??? Că-și simte sufletul pârjolit, că nu știe cum a intrat în – citez – “rahatul ăsta mare, care mă sfâșie”? Aștepta cred, o consolare, o ceva care să o ajute… Dar cum să ajuți un om care nu vrea ajutor? Pentru că, din tot ce mi-a povestit, am înțeles că ea continuă să întrețină iubirea asta bolnavă. Nu vrea nici acum să-i vadă adevărată față. Sau nu poate. Iar eu nu înțeleg de ce mi-o fi încărcat mie sufletul cu nebunia asta. Pentru că, trebuie să recunosc, m-a cam dat peste cap. De câte ori dau cu ochii de ea mi-aduc aminte durerea ei. Și s-o ajut, n-am cum…

Ei bine, ăsta ar fi unul dintre sutele sau miile de răspunsuri pe care ai putea să le primești la întrebarea pe care ți-ai pus-o.

Comentariul Anei, o cititoareCitiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. mihaela / 2 December 2016 14:27

  Ceea ce m-a bucurat oarecum in povestea asta, este ca 99 % din colege l-au refuzat pe acest “don juan”dreptate ii dau si Ramonei, ne apartinem noua insine, si ne suntem datori sa fim fericiti, intrebarea mea ar fi, cu cine imparte ea acum aceasta durere si iubire bolnavicioasa, cum mai are curajul sa fie o mama cu norma intreaga cu sufletul facut zdrente?fara sa transmita copilului ei starea respectiva? nu as crede ca durerea si-o imparte cu cel cu care si-a trait fericita iubirea de amanta.Dar tot ce traim in viata asta la cote inalte are pret inalt, probabil se va vindeca cu timp, cu distanta fata de el, si cu multa intelepciune.

  Reply
 2. Patrice / 10 July 2016 7:54

  Excelent articolul care a generat acest raspuns, excelent si raspunsul.
  Si da, amantele si amantii s-au inmultit , traim intr-o perioada in care prejudecatile nu prea mai exista.

  Reply
 3. Liana Vatamanu / 9 July 2016 19:37

  Amanti si amante au existat si vor exista mereu. N-am facut decat sa dau replica unui articol pe tema asta Miha. Amanta nu am fost niciodata 😀 ))))), in schimb, de cunoscut… am cunoscut cateva si cativa. Deci, n-am de gand sa intru in vreun “fan club” 🙂

  Reply
 4. Ana / 27 March 2016 15:06

  Daca (macar) pe langa creier mi-ar fi trecut ideea ca ati putea prelua comentariul, probabil ca as fi fost mult mai atenta la exprimare si nu numai. Asa ca… scuze pentru unele scapari, sesizate abia acum. Ce voiam de fapt sa spun, era: Multumesc Catchy!. Eu am perceput preluarea ca pe o apreciere…dar like n-am indraznit sa-mi dau. 🙂

  Reply
 5. miha / 27 March 2016 12:37

  Nu stiu daca e doar o impresie, dar pare-se ca s-au inmultit amantele/amantii ca multe articole au mai curs… Amanti, amante, uniti-va! Puneti de-un fan club ceva, asociatie de tip anonim, poate va gasiti si formati cupluri veritabile. Noi si doar voi. Pana una alta, un puseu de sinceritate: am sarutat o singura data un individ cuplat si pe langa sentimentele aferente, nu ma gandeam decat ca sarut gura care apartine altei guri, atat la propriu cat si la figurat. Mno, acu’ fiecare face ce vrea.

  Reply
  • Ramona / 17 October 2016 18:47

   Deci, așa, Miha, ai sărutat o gură care aparținea altei guri ? Pe bune ?!? Omul nu-și aparține decât sieși, implicit și gura lui îi aparține doar lui. V-ați prostit de tot cu “aparținerea” asta. Oamenii nu sunt bunuri să vă aparțină, nici trupurile lor, nici sufletele lor.
   Mă rog, așa vine vorba printre români, că dacă l-ai luat la Starea Civilă e al tău cu acte în regulă, zici că ți-ai cumpărat electrocasnic. Dar până și la ăla îți dă maxim 2 ani garanție, pe urmă te descurci cum poți, iar când se strică, îți iei altul, nimic nu-ți aparține pe viață.

   Reply
   • Andreea / 3 July 2017 1:37

    Corect ce spune Ramona, însă incorect să te bagi in amantlac, dacă nu pt proasta de acasă măcar pt tine fumeie, acum vb la general, nu la adresa cuiva, meriti ceva mai bun dacă te prețuiești. Si daca mai ești și măritată, praf si pulbere. Eu nu înțeleg, nu poți fi pe picioarele tale chiar de viață e grea, întâi să fii libera si apoi sa îți cauți însă tot unul liber iar dacă nu găsești liber conform standardelor tale, să stai singura până vei găsii dacă vei găsii. În rest da sunt povesti vechi de când lumea și pământul și da nu suntem lucruri pe care să scrie sunt proprietatea lui X.

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro