Psihologia norocului – există aceasta cu adevărat?

3 February 2021

Nu există jucător care să nu îşi pună frecvent o singură întrebare, are sau nu noroc? Dacă eşti un pasionat, cu siguranţă că această întrebare te macină şi doreşti cât mai repede un răspuns. Tocmai acest lucru vom încerca să lămurim în rândurile următoare, aşa că citeşte articolul cu atenţie.

Gamblerii şi superstiţia

Nu există niciun fel de îndoială… orice jucător este prin excelenţă un superstiţios. Poţi alege din oferta Maxbet să participi la unul dintre turneele de excepţie ale platformei, să învârţi rolele unui slot înzestrat cu un jackpot impresionant sau să îți “joci” norocul în meniul live. Indiferent de ce alegi, vrei cu siguranţă să îţi creşti şansele de câştig şi ca să reuşeşti acest lucru trebuie să îţi atragi de partea ta norocul. Jucătorii sunt recunoscuţi prin tabieturile pe care le pun în aplicare de fiecare dată când intră într-un cazinou. Păşesc întotdeauna cu dreptul, poartă un anume obiect de vestimentaţie sau au asupra lor amulete pe care le consideră norocoase şi în care se bazează întotdeauna.

Ai putea crede că în mediul online nu se întâmpla acest lucru, însă, o să ai surpriza să constaţi că aceleaşi superstiţii se aplică şi jucătorilor virtuali. Nu mai calcă într-un cazinou cu piciorul drept, însă vor purta cu certitudine aceleaşi obiecte de îmbrăcăminte, vor avea asupra lor aceleaşi amulete aducătoare de noroc şi îşi vor începe jocul mângâind ecranul laptopului într-un anume fel doar de ei ştiut, care le va da confortul emoţional şi certitudinea că zeii norocului vor veni imediat la apel. Unii duc mai departe aceste superstiţii, mâncând de pildă acelaşi fel de mâncare înainte de joc sau având la îndemână o anumită băutură care să le asigure norocul. Nu există superstiţie care să nu îşi găsească locul în preferinţele gamblerilor, tot ceea ce este de natură să le dea confortul necesar că sunt în graţiile norocului va fi imediat adoptat şi va deveni ulterior o rutină.

Ştiinţa norocului

Este norocul o ştiinţă? Mulţi jucători ar crede că da, astfel că trebuie doar să identifici elementele care să te ajute de fiecare dată să obţii câştigurile sperate. Totul se raportează la percepţia pe care fiecare din noi  o are asupra norocului. Dacă un jucător va câştiga la un slot un jackpot imens, cel care crede în noroc va spune că acesta este „vinovatul”, în timp ce un altul că crede că pur şi simplu că a accesat slotul potrivit la momentul potrivit. Este o monedă cu două feţe distincte, pe care jucătorii aleg să o întoarcă după bunul plac.

Dacă se are în vedere faptul că numai 5% din jucători realizează câştiguri cu adevărat impresionante, atunci ai putea crede că doar acest procent este cel  norocos, ceilalţi fiind doar simpli cotizanţi la bunăstarea lor. Asta nu îşi găseşte explicaţia în teoria gamblerilor, conform căreia şi ceilalţi de 95% au câştigat, însă aceste câştiguri au fost în mod evident mult mai mici decât jackpotul imens adjudecat de un norocos. Se poate cuantifica norocul? Nu există în acest moment o formulă care să poată spune că te poţi aşeza la o masă de joc, poţi paria o sumă mare şi imediat câştigul se arată în faţa ta. Dimpotrivă, legea probabilităţilor va fi întotdeauna împotriva ta şi îţi va spune de fiecare dată că doar norocul este factorul care a permis câştigarea unui premiu important în bani, nicidecum o formulă pe care să o aplici cu succes de fiecare dată când vrei.

Complet aleatoriu

Toţi jucătorii ştiu că jocurile de noroc sunt complet aleatorii, adică pot determina un câştig imediat sau acesta se poate lăsa aşteptat pentru perioade lungi de timp. Dacă te raportezi la platformele online, cu siguranţă că termenul de RNG nu îţi este unul străin. Este vorba despre un cip electronic care poartă această denumire şi care se traduce prin Generator Aleatoriu de Numere. De fiecare dată când apeşi butonul de start al unui slot, vei pune pe ecran combinaţia numerică pe care acest cip o eliberează în acel moment şi pe care o vei identifica în dispunerea pictogramelor de joc pe ecran.

Este posibil să obţii câştiguri mari imediat ce ai dat primul spin sau să înregistrezi doar câteva câştiguri minore. De fiecare dată când vei schimba jocul, rezultatul va fi cu siguranţă unul diferit, însă orice gambler îşi doreşte să fie pe plus. Atunci când un aparat „dă” jucătorii vor rămâne în faţa lui pentru ore întregi, sperând că acesta să mai distribuie un câştig de aceeaşi mărime. În realitate, acest lucru este puţin probabil să se mai întâmple tocmai datorită acestei distribuţii aleatorii cu care jocurile de noroc sunt înzestrate. Să iei întotdeauna deciziile cele mai bune, să jonglezi cu miza atunci când trebuie, să accesezi alt joc la momentul potrivit este visul oricărui jucător.

Îndemânarea întrece norocul

Se poate vorbi despre aceste însuşiri numai dacă te raportezi la anumite jocuri de noroc. Păcănelele nu ţin de îndemânare, pur şi simplu apeşi un buton şi aştepţi ca simbolurile să se alinieze pe ecran. Din acel moment poţi spera doar că acestea să formeze combinaţii câştigătoare într-o perioadă de timp cât mai mică. Cu jocurile de masă, lucrurile stau cu totul altfel. Este nevoie de abilităţi, fie şi numai simplul fapt că memorezi regulile jocului, modul în care acesta se desfăşoară şi posibilitatea de aplicare de strategii.

Dacă ne raportăm la poker, aici abilităţile personale îşi găsesc cu adevărat aplicabilitatea. Într-un cazinou offline, să poţi „citi” cărţile adversarilor este o însuşire cu ajutorul căreia un jucător îşi poate atrage fără doar şi poate câştigul. Şi în mediul online, abilităţile sunt foarte bune. Chiar dacă eşti privat de existenţa palpabilă a celorlalţi jucători, poţi să decizi când marşezi la un pariu, intuieşti o cacialma sau simţi că este momentul să plusezi. Îndemânarea îşi spune cuvântul însă dacă aduci lângă ea şi norocul, atunci cu siguranţă că ai obţinut formula care te va apropia întotdeauna de câştigul dorit.

Există norocul? Cu siguranţă da! Ai nevoie de abilităţi în jocurile de noroc? Şi aici răspunsul este unul afirmativ. Ce trebuie să faci pentru a câştiga de cele mai multe ori? La această întrebare răspunsul ar putea fi să posezi o formulă magică care să îşi aducă câştigul dorit de fiecare dată. Cum acest lucru nu este posibil, nu uita că jocul responsabil este până la urmă cheia succesului, iar destinul îți poate surâde sau nu!Citiţi şi

Jupiter, planeta generozității, protecției, abundenței și cunoștințelor superioare, a intrat în mers direct (horoscop)

De ce sunt jocurile de păcănele reimaginate și reinventate?

Niciodată nu am pățit așa ceva când eram îmbrăcată elegant, niciodată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro