Puterea unei femei

30 July 2015

Fericirea nu se dobândeşte prin femeie, este şi ea pe acolo, esenţială, da, dar tu eşti prioritar ca percepţie de sine şi suficienţă. Fiecare bărbat sau fiecare femeie trebuie să creadă în el/ea, în potenţialul său, în puterea de a se dezvolta prin propriile puteri şi dorinţe.

Femeia vine ca auxiliar, la fel cum şi tu îi eşti auxiliar şi esențial întru completitudine erotico-domestică şi emoțional-intelectuală.

Dacă totul este bine, puterea unei femei este de a genera plăcere şi uitare de sine, şi de a oferi căldură, după.

Puterea unei femei este de a te valorifica ca bărbat, prin ceea ce ai: virilitate, masculinitate şi inteligenţă.

Nu avem cum să fim dezamăgiţi în dragoste pentru că suntem prin definiţie imperfecţi şi, atunci, ce aşteptări idealiste mai putem avea, când frumuseţea stă, de fapt, în toate fiinţele ciobite prin implicit ciobitura asta?…

11760149_942618342443812_6568595374364433272_n

Tu vrei să te oferi, să împarţi, să faci, să dregi – dar toate acestea cu gândul că există reciprocitate în simţiri, că eşti iubit, adorat, că ea are nevoie de tine, că o poţi proteja (manifestare a masculinităţii şi a spiritului belic adânc înrădăcinat în noi), şi multe, multe altele.

Cum ar trebui să procedăm? Eu, personal, te iau aşa cum eşti, mă simt atras de tine doar pentru că eşti aşa. Pentru că îmi face plăcere să fiu cu tine, să vorbim, să te ascult. Să descopăr pagină cu pagină ce eşti tu. Cât de urât să mă supăr pentru că nu am primit sau că nu voi primi ceva ce ţie îţi era, sau îţi va fi străin ca manifestare? Să am aşteptări născute în mine, ca singularitate şi să ţi le aplic fără drept de veto, fără să ţin cont de ceea ce vrei tu, de fapt, să faci, să oferi, ceea ce tu simţi de fapt?

De aceea avem comunicarea fără melodramă, ca să ne lămurim, ca să facem compromisuri mici şi simpatice, ca să ajungem la un numitor comun, şi apoi să ne topim unul în celălalt, fără să ne pierdem identitatea.

Fară să ne descompunem în alăturări domestic triviale.

 Guest post by Vlad StarkCitiţi şi

De ce este invidiată o femeie

E a doua sau a treia primăvară în care îți scriu

Extraordinara Monica Lovinescu și minunata ei mamă Ecaterina Bălăcioiu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro