Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Quinoa – secretul tinereţii veşnice

31 October 2011

qÎn căutarea siluetei de invidiat, dar mai ales a unui corp sănătos, am eliminat încet, încet, carbohidrații complecși din alimentație. Așa că adio paste, pâine, orez și produse de patiserie. Și le-am înlocuit cu alternative mult mai naturale, neprocesate chimic și care aduc corpului aport de nutrienți, nu doar calorii goale. Tot în urma acestei cruciade împotriva carbohidraților, am descoperit un aliment miraculos, deoarece promite ceea ce căutăm de atâta timp: tinerețea veșnică.

Quinoa este un ingredient minune, bogat în proteine, extrem de hrănitor, fără colesterol și gluten, și care poate fi folosit în cele mai diverse combinații. Este, de fapt, la origine,  o pseudocereală ce provine din America de Sud, are boabe mici, cenușiu-gălbui, iar prin fierbere își mărește volumul de patru ori.

Spre deosebire de orez, are un conținut redus de amidon și  este benefică în special pentru rinichi și sistemul circulator. Ajută, de asemenea,  în migrene și hipertensiune și conține cantități semnificative de mangan, fier și magneziu.

Numita de incași “mama tuturor cerealelor”, quinoa se prepară în general prin fierbere în apă cu puțină sare și poate fi utilizată asemenea orezului în budinci, salate sau risotto. Poate fi şi măcinată, iar făina rezultată folosită în prepararea unor mâncăruri clasice, dar fără aport caloric.  

Chiar dacă are un nume exotic și pare o provocare, quinoa vă va cuceri prin textura delicată, un gust oarecum familiar și un mod de preparare extrem de simplu. Și nici nu e greu de găsit. E deajuns să intrați într-un magazin bio sau într-un Plafar și puteți pleca acasă cu punguța minune. Vă recomand combinația de quinoa și ciuperci (risotto), potrivită și pentru vegetarieni, salata cu pește și quinoa sau o budinca dulce cu miere, nuci și quinoa. Dacă adăugăm faptul că are puternice proprietăți afrodiziace, vă las să improvizaţi cina pentru diseară.



Citiţi şi

Dacă unul dintre părinți este obez, copilul are 40% șanse să devină obez, iar dacă ambii părinți sunt obezi, copilul are 80% șanse să devină și el, la rândul lui, obez

Fotografia și citatul zilei – Mircea Eliade

Frumusețea unei femei: când crezi, se întâmplă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,426 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro